TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Xiaomi Mi 11

Xiaomi feier Huawei av banen

Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.

forfatter
Publisert 31.03.21 - 16:40
Karakter
Xiaomi Mi 11
L&B mener
Glimrende kamera med brukervennlige og morsomme funksjoner. Fremragende skjerm med høy oppløsning, skyhøy ytelse og lang batteritid samt en lekker og slank, men likevel robust design.
Kamera mangler optisk zoom, og lyden kunne vært bedre fra de innebygde stereohøyttalerne.
 • Operativsystem: Android 11 + MIUI 12
 • Skjerm: 6,81″ AMOLED 120 Hz, WQHD+ (3200 x 1440), 515 ppi
 • Prosessor: Snapdragon 888 + AdrenoTM 660 GPU
 • Minne: 8 GB LPDDR5-RAM / 256 GB lager UFS 3.1
 • Kameraer: 108 Mp f/1.9 vidvinkel m. OIS + 13 Mp f/2.4 123˚ ultravidvinkel + 5 Mp telemakro (primært) / 20 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
 • Mål og vekt: 164,3 x 74,6 x 8,06 mm / 196 g
 • Batteri: 4600 mAh, 55 W hurtiglading + 50 W trådløs lading
 • Web: mi-home.no
 • Geekbench 5: 1134 (single-core) / 3745 (multi-core)
 • Geekbench 4: 5075 (single-core) / 14 936 (multi-core)
 • AnTuTu 8: 702 934
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 3369
 • 3DMark WildLife: 5797
 • PCMark Work 2.0: 12 940
 • Basemark Web 3.0: 697,13
 • Batteritest: 7:08 timer
Veil. pris 8690Pr. 31.03.21 Produktside

Savner du Huawei og mobilenes spesielle kinesiske preg? Da har du kommet på rett sted, for den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi er godt i gang med å ta de markedsandelene som Huawei har mistet på grunn av den amerikanske boikotten, som blant annet hindrer Huawei i å levere mobiler med apper og tjenester fra Google.

Og Xiaomis nyeste mobil, Mi 11, som vi har hatt på testbenken, og som du kan lese om her, er både den første fra Huaweis kinesiske konkurrent som kommer i handelen i hele Skandinavia, og samtidig byr den på mange fortrinn som vil minne nostalgiske Huawei-brukere om tidligere toppmobiler som Huawei P30 og Huawei P30 Pro.

Xiaomi Mi 11 fås i to farger, Horizon Blue og Midnight Gray. (Foto: Xiaomi)

Utseende og konstruksjon

Xiaomi Mi ligner ved første øyekast toppmodellene fra konkurrenter som Samsung og OnePlus. Den buede skjermen smyger seg diskré rundt de smale kantene, men både av/på-knappen og knappen til justering av lydstyrken er praktisk plassert på telefonens høyre side. Mobilen er stort sett rammeløs og har fronkameraet innebygget som et utstanset hull i skjermen.

Baksiden er, som skjermen, fremstilt av Gorilla Glass Victus, mens fargen er matt så mobilen ikke samler for mye på fingeravtrykk. Kameramodulen sitter øverst til venstre på baksiden, men er designet med avrundede hjørner som gir mobilen et ganske unikt preg, men den vipper ganske mye hvis den ligger på et bord.

Alt i alt opplever vi Xiaomi Mi 11 som lett og solid på samme tid, og selv om vi ikke er i helt samme liga som Apples nyeste iPhones, er kvaliteten utvilsomt til å sammenligne med mobiler fra førnevnte Samsung og OnePlus.

Baksiden er, som skjermen, fremstilt av Gorilla Glass Victus, mens fargen er matt så mobilen ikke samler på for mange fingeravtrykk. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjerm

Xiaomi Mi 11 kommer med en 6,81″ AMOLED-skjerm med WQHD+-oppløsning (3200 x 1440), noe som svarer til en bildeskarphet på hele 515 ppi. Dessuten har skjermen en adaptiv oppdateringsfrekvens på 120 Hz (som bl.a. Samsung Galaxy S21-serien), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skjermen er som nevnt fremstilt av Gorilla Glass Victus, og kommer for øvrig med en helt vanvittig høy touch sampling-frekvens på 480 Hz, som betyr at touch-betjeningen er ekstremt presis.

I praksis er bildekvaliteten fremragende og nesten på nivå med hva OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra kan prestere. Lysstyrken gjør skjermen brukbar i dagslys – selv når solen skinner – og sortnivået er også fremragende. Fargeskalaen kan justeres manuelt, og mobilen kommer også med MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation), som er designet for at få videoer til å se bedre ut ved å øke antallet “frames” i bildet.

En bedre skjerm kan man rett og slett ikke ønske seg. Spesielt ikke til denne prisen.

Kameramodulen sitter øverst til venstre på baksiden, og er designet med avrundede hjørner som gir mobilen et ganske unikt preg, men telefonen vipper ganske mye hvis den ligger på et bord. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd 

Lyden er utviklet i samarbeid med Harman/Kardon. Xiaomi Mi 11 kommer med innebygde stereohøyttalere, og mobilen støtter tilkobling av to samtidige Bluetooth-enheter. Det betyder i praksis at for eksempel to personer kan lytte til den samme musikken fra mobilen med hver sine hodetelefoner.

Mobilen leverer da også god lyd fra de innebygde høyttalerne, men er ikke på nivå med de dyrere konkurrentene, Harman/Kardon eller ei. Til det er lydbildet rett og slett litt for tynt.

Talekvaliteten er heller ikke den beste vi har hørt, selv om Xiaomi på dette punktet takk og lov ikke har latt seg inspirere av Huawei, som blant annet i P30 og P30 Pro hadde bygd en høyttaler inn i skjermen, så lyden ved samtaler ble overført til øret via vibrasjoner i skjermens øverste område. Uha, det var en dårlig idé.

Xiaomi Mi 11 kommer med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkalt telemakro-linse på 5 Mp. (Foto: Xiaomi)

Kamera

I fjor kåret vi Pro-versjonen av forgjengeren, Xiaomi Mi 10 Pro, til Årets kameramobil, og med Xiaomi Mi 11 leverer kineserne igjen et kamera som både leverer fremragende bilder og som tilbyr enkle og brukbare ekstrafunksjoner som faktisk gir artige resultater.

Den nye toppmodellen kommer med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkalt telemakro-linse på 5 Mp. Frontkameraet er på 20 Mp.

Bilder tatt i 108 Mp oppløsning blir ekstremt detaljerte og skarpe hvis de tas i god belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Dessverre må man unnvære optisk zoom, men som bilde-eksemplene viser, klarer mobilens AI å gi resultater fra den digitale zoomen – spesielt hvis man holder seg til å zoome inn 2x til 5x.

Man kan altså ta bilder i ultrahøy oppløsning, og kameraet tar også gode makrobilder. Brukergrensesnittet er funksjonelt med de vanligste innstillingene lett tilgjengelige, mens mer eksotiske funksjoner er plassert i undermenyer.

Kameraet tar gode ultravidvinkelbilder uten forvrengning. (Foto: Peter Gotschalk)

Tar man video, kan man med et enkelt klikk tilføye kinolignende effekter som for eksempel Parallel World (som speilvender bildet som om man tok opp sin egen versjon av Inception), og den såkalte VLOG-funksjonen som lar deg skape ferdigredigerte videosekvenser ved hjelp av skabeloner som AgedFilm, Cool eller Rythm. Et par resultater av både kinoeffekter og VLOG kan du se her.

 

 

 

Når alt kommer til alt, er Xiaomi Mi 11 utstyrt med et kamera som slår andre mobiler i samme prisklasse – f.eks. OnePlus 8T – med flere lengder. Vi kan nesten ikke vente med å få teste storebror Xiaomi Mi 11 Ultra, som akkurat er blitt lansert og som skal tilby det ypperste Xiaomi kan prestere innenfor mobil kamerateknologi.

Med telemakrolinsen kan man komme helt tett på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ytelse og funksjoner

Som tidligere nevnt, er Xiaomi Mi 11 den perfekte mobilen for de som savner Huaweis kinesiske preg. Xiaomis eget grensesnitt, MIUI 12, tillater mange av de samme brukertilpasninger som Huaweis EMUI-grensesnitt – blant annet at app-skuffen skjules så alle appene ligger på startskjermen, og mobilen kommer med mange egenutviklede apper til for eksempel avspilling av musikk og video. Hele designspråket i MIUI 12 minner så mye om Huaweis at man imellom fristes til å sjekke baksiden av mobilen for å forsikre seg selv om at det står Xiaomi og ikke et annet navn.

Der Huawei alltid satset på sine egne Kirin-prosessorer, kommer Xiaomi Mi 11 (for øvrig som den første mobilen i verden) med Qualcomms Snapdragon 888-prosessor samt 8 GB LPDDR5 RAM og 256 GB innebygd lager. Og Xiaomi Mi 11 støtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

Frontkameraet på 20 Mp tar glimrende portrettbilder med bokeh-effekt. (Foto: Peter Gotschalk)

Og vi skal love at Snapdragon 888 leverer varene. I alle Benchmark-testene er Xiaomi Mi 11 enten hurtigere eller helt på nivå med dyrere toppmodeller som OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra, og det samme inntrykket gjør seg gjeldende i daglig bruk, hvor alt kjører lynraskt og uten avbrytelser.

Mobilen er også uslitelig. Ikke bare støtter den helt generelt raskere lading enn for eksempel Samsungs dyreste mobiler, og ikke minst like rask trådløs lading som OnePlus 9 Pro. Batteriet holder lenger, og både Samsung og OnePlus må se seg slått i vår batteri-Benchmark-test, hvor mobilen kjører på maksimal belastning. Det er ikke mindre enn imponerende.

Konklusjon

Keiseren er død, lenge leve keiseren. Xiaomi er et navn vi kommer til å lære å uttale i de kommende månedene [shaw-mee], og Mi 11 blir kanskje selskapets store gjennombrudd på det skandinaviske markedet.

Det ville i så tilfelle være velfortjent, for her er det virkelig snakk om en mobil som leverer varen på alle punkter. Hadde det ikke vært for mangelen på optisk zoom og den halvtynne lyden, ville vi ha gitt Xiaomi Mi 11 toppkarakter, for når det gjelder design, skjerm, funksjoner, ytelse og kamera, er det umulig å finne en bedre mobil til prisen akkurat nå.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Følg Lyd & Bilde