



- Operativsystem: Android 9 Pie
- Skjerm: 6,1″ OLED 2340 x 1080 (422 ppi)
- Prosessor: 2,6/1,92/1,8 GHz octacore Kirin 980
- Minne/lagring: 6 GB / 128 GB + 256 GB NM
- Kameraer: 40 Mp f1.8 / 16 Mp f2.2 / 8 Mp f2.4 + 23 Mp f2.0
- Trådløst: 4G LTE Cat 21, Wifi 5 (ac), BT 5.0, NFC
- Mål/vekt: 149 x 71 x 7,6 mm / 165 gram
- Batteri: 3650 mAh, 22,5 W hurtiglading USB-C
- Web: huawei.com
En av våre favorittmobiler i løpet av året har vært Huawei P30 Pro med sitt makeløse og innovative kamera. Vil man spare penger, bør man ikke se på P30 Lite, som er en ren budsjettmobil. I stedet er det vanlige P30 som er det vettuge alternativet. Batteriet er litt mindre og mangler trådløs lading, skjermen er mindre, men like bra, og kameraene er enklere. Men ellers er det i prinsippet samme mobil, men til 25 prosent lavere pris.
Den mindre skjermen gir P30 et mer behagelig format, noe som er velkomment for dem med mindre hender. En mindre åpenbar detalj som skiller seg fra Pro-modellen, er at den er betydelig mindre robust. I stedet for å være vanntett er den bare spylesikker, noe som bare er anelsen mer enn å tåle en regnskur. Med sine blå-, grønne- eller oransje-skimrende baksider har Huawei lyktes bra med designen, og de drar virkelig blikkene til seg.
Det unike med P30 Pros kamerasystem er at den har hele 5x optisk zoom, som er ny rekord. Vanlige P30 har likevel 3x optisk zoom, noe som faktisk er bedre enn de fleste konkurrentene. Det er fortsatt en av de beste kameramobilene på markedet, og det er bare fordi vi har testet Pro-modellen at vi har noe å klage på. Vi savner den optiske bildestabiliseringen på normallinsen, noe som gjør at de ellers så utmerkede mørkebildene iblant blir uskarpe.
På innsiden finner vi samme Kirin-prosessor som i Pro-modellen. Den er på ingen måte langsom, men man merker at den nå etter hvert er en generasjon gammel. Den måtte se seg slått av alle mer moderne konkurrenter, og havnet i den nedre halvdelen av startfeltet. Det samme gjelder grafikken. Den klarer sant nok det meste, men er ikke lenger i toppklasse. Batteriet holder en og halv dag, noe som er aldeles utmerket. Og i nødsfall kan det hurtiglades.
Konklusjon
Synes man at Huawei P30 Pro, «årets beste mobil» ifølge oss selv, er litt for dyr, er steget ned til vanlige P30 faktisk ikke så stort. Skjermen er mindre, men faktisk like bra, batteriet litt mindre, men holder likevel tilstrekkelig lenge. Det er faktisk mest kameraets ekstreme zoom man må klare seg uten. Den eneste grunnen til å være litt forsiktig er den pågående blokaden fra USA, der ingen kan garantere for fremtiden til Huawei-mobilene.
Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
- Over 6000 produkt-tester
- Unngå bomkjøp med våre råd og guider
- Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Alltid oppdatert på siste nytt
- Nyhetsbrev rett i innboksen
- L&B TechCast - en podcast av L&B
- Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
- Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!
Også i denne testen:
Sony Xperia 5
Lommevennligere toppmodell
Utover navnet den kompaktversjonen av Xperia 1 som vi har ventet på.
Samsung Galaxy A80
Spennende kameraeksperiment
Takket være roterende kamera får man utmerkede selfies, men ulempene er flere.
OnePlus 7T
Prispresset ytelse
Snublende nær Pro-modellen som bare er et halvt år gammel, og på noen områder bedre.
Motorola One Zoom
Stor zoom til liten pris
Motorola har spart på de riktige stedene, og leverer enestående verdi ut fra prisen.
Apple iPhone 11
Den mest vettuge iPhone- modellen
Nesten alle fordeler og få ulemper til en betydelig lavere pris enn luksusmodellen.

Kommentarer
Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.