Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Edge 30

Lett og lynrask

Motorola Edge 30 er beviset på at en fet mobil også kan fås til en rimelig pris.

Skrevet av / 18.07.22 - 11:10
Motorola Edge 30
Peter Gotschalk

Da vi testet storebror Motorola Edge 30 Pro i mars, var den på det tidspunktet den raskeste Android-mobilen på markedet, og vi slet med å få armene ned.

Enda vanskeligere er det å få armene ned over Motorola Edge 30, som meisler det i sten at en fet mobil ikke trenger å koste skjorta.

Denne mobilen er usedvanlig tynn og lett, faktisk veier den bare 155 gram, og likevel slår den de andre deltakerne i gruppetesten på nesten alle punkter.

Nåvel, det mest pedagogiske er å starte med de få negative tingene først. Så det bør nevnes at Motorola Edge 30 “bare” støtter 33 W hurtiglading (OnePlus Nord 2T kommer med 80 W lading), og at den kommer med testens minste batteri (4020 mAh), som kommer til uttrykk i den korteste batteritiden. Men et eller annet sted må man jo kutte for å få vekten ned. Man kan da spørre seg selv om det også reduserer vekten at Motorola Edge 30 må nøye seg med 128 gigabyte innebygd lager, når begge konkurrentene kommer med 256 gigabyte. Men på den andre siden er Motorolas mobil også testens billigste, så det er nok en del av forklaringen.

MotorolaEdge30 kamera
Motorola Edge 30 kommer med et 50 megapiksler vidvinkelkamera, supplert med henholdsvis en 50 megapiksler ultravidvinkellinse og en dedikert dybdesensor. (Foto: Motorola)

På alle andre punkter vinner den testen overlegent.

OLED-skjermen på 6,5” er testens mest lyssterke (selv om forskjellene i rettferdighetens navn er mikroskopiske), og at den har den høyeste oppdateringsfrekvensen (opptil 144 Hz, som kan tilpasses manuelt for å spare strøm). Det gjør underverker for brukeropplevelsen, som ubestridt er testens mest smidige, litt som å skjære med en kniv gjennom varmt smør.

Som testens eneste mobil kommer Motorola Edge 30 med en prosessor fra Qualcomm (Snapdragon 778G+), og de er typisk bedre enn de fra MediaTek (OnePlus) og Samsungs egne Exynos-chips. Alt i alt betyr den raske skjermen og den kraftigste ytelsen at Motorola Edge 30 leverer varene uten avbrytelser, og spesielt store spill kjører flytende og lynraskt – også takket være den dedikerte spillmodusen.

At Motorola Edge 30 samtidig leverer feltets beste stereolyd fra de innebygde høyttalerne, gjør den overlegen til både spill og annen underholdning.

Kameraet har vi heller ikke noe å utsette på. Det tar gode bilder med korrekt fargegjengivelse, og ultravidvinkel-motiver klarer det uten forvrengning. Bokeh-effekten til portrettbilder er presis og gir masser av dybde, og makrobilder blir knivskarpe, også når man kommer helt tett på motivet.

motorola ultravidvinkel motorola selfie motorola makro
<
>
Motorola Edge 30 leverer skarpe bilder med naturlig fargegjengivelse. Ultravidvinkel (som her) klarer mobilen nesten uten forvrengning. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Motorola Edge 30 er den beste mobilen i mellomklassen akkurat nå. Nåvel, batteriet kunne godt ha vært større (og batteritiden lengere), og det samme gjelder lagringsplassen, men mye annet er det ikke å utsette på den slanke og ultralette mobilen. Ytelsen er imponerende, og alt spiller som om man hadde en langt dyrere mobil i hendene. Skjermen er absolutt godkjent, og det samme gjelder det tredobbelte kameraet. Det skader heller ikke at de innebygde stereohøyttalerne spiller like høyt som en ghettoblaster fra 80-tallet.

Karakter
Motorola Edge 30
Premium

Home mener

Lyssterk skjerm med opptil 144 Hz oppdateringsfrekvens. Sammen med den kraftige prosessoren betyr det rask ytelse og en fløyelsmyk brukeropplevelse. Kameraet leverer varene, og lyden er også god. Underdimensjonert batteri, noe som fremgår av testens korteste batteritid. Kommer kun med 128 gigabyte innebygd lager, som ikke kan utvides.

Også i denne testen:

Tre mobiler i mellomklassen

OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål tross klare fortrinn

OnePlus Nord 2T kommer dessverre til kort overfor konkurrentene og lever heller ikke helt opp til sin egen forgjenger.

80 W hurtiglading og lang batteritid. Lekker design inklusiv den ikoniske OnePlus-knappen. Kommer dessuten med 256 gigabyte innebygd lager.
90 Hz oppdateringsfrekvens gjør seg uheldig bemerket. Dessuten svak lyd og et kamera som kjemper med å levere skikkelige bilder.
Les hele testen

Samsung Galaxy A53 5G

Litt for mange gjentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøker å gjenta sin egen forgjengers suksess, men det sitter feil prosessor under panseret.

Robust design med matt bakside som avviser fingeravtrykk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Minnet kan utvides med opptil 1 terabyte via microSD-kort. Flott skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Gode innebygde stereohøyttalere.
Leveres uten medfølgende lader, og støtter bare 25 W hurtiglading. Prosessoren henger i bremsen, og mobilen kommer uten dedikert spillmodus. Kameraprogramvaren kan til tider være sløv i opptrekket.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Scroll to Top