Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

TEST: TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Kvikk Android Wear-klokke

Hvis du søker et alternativ til Apples og Samsungs økosystemer, som også kan tåle de hardeste strabasene, kan TicWatch være løsningen.

Skrevet av / 18.12.21 - 11:35
TicWatch Pro 3 Ultra GPS
John Hvidlykke

Å velge en smartklokke blir for de fleste redusert til valget mellom Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch. Eller eventuelt Fossil eller Huawei som alternativ. Men det er flere kandidater.

Kinesiske Mobvoi er en av de mindre kjente produsentene av smartklokker, men de står bak TicWatch, som er kommet i en rekke utgaver, hvor den seneste har det imponerende navnet TicWatch Pro 3 Ultra GPS.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS ligner en «skikkelig» sportsklokke: en forholdsvis stor utgave med urkasse i sort stål og nylon med en mattsort gummirem. Klokken er i den robuste klassen som tåler å være med når treningsturen forlater den rake veien. Den klarer – i motsetning til denne testeren – også dykking til 50 meters dyp.

Klokken er i den robuste klassen som tåler å være med når treningsturen forlater den rake veien. (Foto: Mobvoi)

To skjermer i én

Skjermen – eller skjermene – er en Mobvoi-spesialitet. Hovedskjermen er en klar og skarp 1,4″ AMOLED-skjerm til Android-funksjonene. Oppå denne ligger en sort-hvit LCD-skjerm som brukes hvis du «bare» vil se hva klokken er, eller hvor langt du har kommet i dagens løp. Dobbeltskjermen er alltid synlig, men bruker langt mindre strøm enn AMOLED-skjermen.

Hvis man nøyer seg med dobbeltskjermen – og aldri bruker smartfunksjonene – kan batteriet holde i opptil 45 dager. Med mer normal bruk av smartfunksjonene blir batteritiden to-tre døgn.

Vi har tidligere testet forgjengeren TicWatch Pro, som den gangen var hemmet av en langsom prosessor. Det er ikke tilfellet med TicWatch Pro 3 Ultra GPS, som er drevet av en Snapdragon 4100-prosessor, som i seg selv ligger i den bedre klassen. Og Mobvoi har valgt å supplere den med en hjelpeprosessor, som blant annet skal gjøre oppstarten av apper raskere. Operativsystemet er Android Wear 2, men en oppgradering til Android Wear 3 er lovet i løpet av 2022.

«Får vi lov …?»

Smartklokker og helse-apper hører sammen. Men å bli self-tracker er ikke gjort med bare å skaffe seg en klokke med alle tenkelige sensorer. Dine helsedata er følsomme, personlige opplysninger, som ikke uten videre kan snappes opp. Noe som på den andre siden er nødvendig hvis klokken skal være mer enn bare en dyr elektronisk kopi av et gammeldags armbåndsur.

Derfor må man for hver eneste sensor og hver eneste app som bruker helsedata, manuelt bekrefte at man er innforstått med å gi tillatelse til registreringen. Og at man dessuten er klar over at dette reduserer batteritiden.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS kan måle puls, hjerterytme, oksygeninnhold i blodet og i tillegg holde øye med søvnkvaliteten. Det er også en lydtrykksmåler . (Foto: Mobvoi)

Fylt med sensorer

Med alle forbehold slått av og privatlivet redusert til et minimum, byr TicWatch Pro 3 Ultra GPS på mer enn 20 forskjellige sportsprogrammer. Og i tillegg en rekke vakthunder for helsen. Klokken kan måle puls, hjerterytme, oksygeninnhold i blodet og i tillegg holde øye med søvnkvaliteten. Det er også en lydtrykksmåler som kan advare om skadelige støynivåer. For eksempel at min stakkato hamring på det mekaniske IBM-tastaturet gir et lydtrykk på opptil 94 dB!

Det eneste som mangler i helseavdelingen for å matche utvalget hos Samsung, er en blodtrykksmåler.

Trening er sunt – men det er andre artige ting i livet. Og her høster TicWatch fordelen av å være en Android-klokke. Hvis du gjerne vil bruke klokken som musikkspiller, kan du installere Spotify på den (beklager – ingen Tidal-app til WearOS). Med Google Maps på klokken og den innebygde GPS-en går du deg aldri vill, og selv om Google Pay er mindre utbredt enn Apples løsning, er det fortsatt en fordel å ha adgang.

Med den innebygde GPS-en går du deg aldri vill. (Foto: Mobvoi)

Hvis du hverken ønsker Apple eller Samsung

Konkurrentene til TicWatch er ikke bare innlysende, men altdominerende. Apple og Samsung tegner seg for hovedparten av de skikkelige smartklokkene. Og de vet hvordan de skal holde på fansen. Har man en telefon fra en av de to produsentene, er sannsynligheten for at man vil velge en klokke fra en annen produsent, minimal. Og kjøper man en Samsung Galaxy Watch 4, er man nærmest tvunget til også å ha en Samsung-telefon.

Det kan bli en åpning for Mobvoi. TicWatch Pro 3 Ultra GPS er en fullt gyldig Android Wear OS-klokke med en moderne og kvikk prosessor. Men uten spesielle produsentspesifikke tilpasninger og spesialfunksjoner. Så har du en Android-telefon av et annet merke, kan TicWatch bli en lettere partner.

Konklusjon

TicWatch Pro 3 Ultra GPS har alle de funksjonene og sensorene man forventer av en smartklokke i premiumklassen. Snapdragon 4100-prosessoren er fortsatt i det beste sjiktet av markedet, og klokken virker robust. Dobbeltskjermen er en smart detalj som kan forlenge batteritiden, som er alle smartklokkers akilleshæl.

Hvis du leter etter en Android-klokke, men ikke er Samsung Galaxy-bruker, er dette et meget relevant alternativ.

Karakter
TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Premium

Home mener

Dobbeltskjermen er smart. Kvikt og behagelig grensesnitt. Masser av apper. Krever ikke telefon av samme merke. Koster det samme som Samsung Galaxy Watch 4, men har halvparten så stort minne og ingen blodtrykksmåler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top