TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony Xperia Z 4G

Hvis LTE skal være lekkert!

Sonys toppmodell kan også hoppe på det lynraske LTE-nettverket. Dessverre er det ikke gjort så mye ut av 4G-biten som av resten.

forfatter
Publisert 03.04.13 - 15:27
L&B menerskew
pluss Fantastisk god brukeropplevelse
minus Batteritiden
Veil. pris 4999 Produktside
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.1.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 5” 1920 x 1080, 443 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz quad-core
 • Minne: 16 GB + microSD
 • Trådløst: Bluetooth 4, 802.11a/b/g/n, NFC
 • LTE: 800 MHz, 1800 MHz, 2600 MHz
 • Mål: 139 x 71 x 7,9 mm
 • Vekt 146 g
 • Batteri: 2330 mAh

I vår dyptgående test av Sony Xperia Z kaller vi mobilen for en vinner uten å blunke. For på mange måter er dette en av de beste smartmobilene vi noensinne har prøvd. Derfor er det også ekstra frustrerende at Sony ikke har gitt LTE-delen en anelse mer oppmerksomhet.

For dessverre lider denne mobilen av samme problem som konkurrentene fra Samsung og LG. Batteriet holder ikke godt nok. Maksimalt en halv dag kan mobilen klare vår LTE-test hvor vi surfer på nettet, lytter til musikk, ser film og henter filer i skyen. Og det til tross for at batteriet er på hele 2330 mAh. LTE-forbindelsen sluker åpenbart strøm som Ferrari bruker bensin. I hvert fall på denne enheten, og tankevekkende er det at de to konkurrentene som klarer seg best i testen hva batteriytelsen angår, iPhone 5 og HTC One SV, også er de to mobilene med de minste batteriene!

Sony Xperia Z minner også om Nokia Lumia 920 som har vanskelig for å holde forbindelsen til LTE-nettverket. På samme måte skjer det også litt for ofte for Xperia Z at man plutselig må nøye seg med HSPA+ eller til og med 3G-signal på steder hvor vi vet at det er positiv LTE-dekning. Problemet er langt fra like alvorlig hos Xperia Z som det er med Lumia 920, men det er fortsatt et irritasjonsmoment. Da verken hastighetsmålingen eller browser-ytelsen på papiret er noe spesielt å skrive hjem om, er vi glade for at den praktiske brukeropplevelsen ved daglig bruk til gjengjeld er overbevisende og flytende. Både når vi strømmer musikk og film går det lynhurtig, og vi kan spole i innholdet eller skifte nummer uten pauser. Det samme gjelder når vi blar rundt i de store bildene i Dropbox. Det går så hurtig som overhodet mulig.

Konklusjon
Brukeropplevelsen i det daglige redder så å si Sony Xperia Z fra en skjebne som testens pariakaste. For på papiret klarer den seg ikke så godt, og vi er ganske trette av elendige batterier. Men kan man leve med å lade mobilen med ganske jevne mellomrom, er Xperia Z i praksis en hel del bedre enn de tørre tall ellers antyder. En spesiell anbefaling kan det imidlertid ikke bli.

NB! Karakterene gjelder utelukkende 4G-ytelsen, ikke mobilens totale egenskaper.

Også i denne testen:

HTC One SV 4G

Den store overraskelsen

Denne mobilen kom med i testen på grunn av et avbud. Og tok oss med storm.

Lang batteritid Overlegen LTE-hastighet Lynhurtig sky-adgang og strømming
Mellomklasse mobil

Huawei Ascend P1 LTE 4G

Grovtilpasset

Huawei mobiltelefoner kan være blant de beste på markedet. Dette gjelder ikke Ascend P1 LTE, som kineserne burde ha gjort bedre.

Hurtig browser Relativ lang batteritid
Lav LTE-hastighet Problemer med LTE-signalet

Apple iphone 5 4G

Etterlengtet

LTE med iPhone 5 gir en behagelig brukeropplevelse. Med et enkelt aber.

Høy browser-ytelse Batterilevetid Strømming og skytjenester
Kan miste signalet Støtte av LTE-frekvenser

Samsung Galaxy S III 4G

Fantastisk i teorien

Mange ser på Samsungs toppmodell som verdens beste smartmobil. Det får så være. Som LTE-mobil er den i praksis en skuffelse.

Glimrende browser-ytelse Høy teoretisk LTE-hastighet
Elendig batteritid Filmstrømming og sky-tjenester fungerer dårlig

Nokia 920 4G

Den store skuffelsen

Hvis denne testen kan ha en taper er det Nokia Lumia 920, som skuffer mye som LTE-mobil.

Dekker flest LTE-frekvenser
Browser-ytelsen LTE-hastigheten Opprette og opprettholde LTE-signalet

LG Optimus G 4G

Så lenge det varer

Med den nye toppmodellen Optimus G har LG en glimrende LTE-mobil. Men knapt så glimrende batteri.

Prisen Strømming og skytjenester Høyt antall av LTE-frekvenser
Batteriet
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar om “Derfor er dette IKKE en test av Samsung Galaxy S23 Ultra”

 1. Å laste ned HBO Max for Hiawei P30 Lite fungerer ikke.
  Som det nevnes blir man rutet til en ekstern side, men i dette tilfellet, ikke den samme som i artikkelen.

  Dernes lastes appen ned men ved forsøk på å starte den får man kun opp informasjon om appen og tilgang til instillinger.

  Så for denne Huawei modellen er HBO Max ubrukelig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Den perfekte kombinasjonen Samsung Galaxy S23 Ultra er mobilmarkedets råeste Android-mobil.
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
Følg Lyd & Bilde