Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung Galaxy S III 4G

Fantastisk i teorien

Mange ser på Samsungs toppmodell som verdens beste smartmobil. Det får så være. Som LTE-mobil er den i praksis en skuffelse.
Lyd & Bilde mener
Glimrende browser-ytelse Høy teoretisk LTE-hastighet
Elendig batteritid Filmstrømming og sky-tjenester fungerer dårlig
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
  • Skjerm: 4,8” 1280 x 720
  • Prosessor: 1,4 GHz quad-core
  • Minne: 16 GB + microSD
  • Trådløst: Bluetooth 4, 802.11a/b/g/n, NFC
  • LTE: 800 MHz, 1800 MHz, 2600 MHz
  • Mål: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
  • Vekt 133 g
  • Batteri: 2100 mAh

På papiret er Samsung Galaxy S III 4G en fantastisk LTE-mobil. Hastighetsmålingen viser testens nest beste resultat, og når det gjelder browser-ytelsen blir den koreanske flaggskipsmodellen kun slått av iPhone 5. I praksis er browser-opplevelsen også meget kjapp og flytende, og det samme gjelder musikkstrømming via Spotify, som fungerer lytefritt. Sangene starter omgående og man kan spole i numrene som om då lå lokalt på mobilen. Så langt så godt.

Resten er nemlig en trist affære. Skifter vi fra musikk- til filmstrømming skjer det uforståelige at vi møtes med små avbrytelser og litt for lange bufferpauser. Det gir nærmest ingen mening når den ”rå” LTE-hastigheten er så høy. Men det samme gjentar seg når vi skal ha tilgang til større filer i Dropbox. Her må vi hele tiden vente på at bildene lades, og man har absolutt ikke opplevelsen av at innholdet befinner seg lokalt på enheten. Man har snarere inntrykk av at det befinner seg på Månen!

Og så lider Samsung Galaxy S III 4 G av samme dårlige batteritid som LG Optimus G. Maks en halv dag holder mobilen på strømmen når vi bruker LTE-forbindelsen skikkelig med surfing og strømming, og det er faktisk ikke godt nok. Det eneste positive vi kan si om batteriet er at mobilen kun blir varm etter lengre tids intensiv bruk. Den er altså ikke helt så effektiv som håndvarmer på kalde vinterdager som LG Optimus G.

Konklusjon
Når vi foretar målinger av hastighet og browser-ytelse klarer Samsung Galaxy S III 4G seg glimrende, men vår opplevelse ve daglig bruk av filstrømming og sky-tjenester er nærmest deprimerende. Her må vi dra med oss avbrytelser og lange ventetider. I tillegg kommer et virkelig dårlig batteri. Kanskje er Samsung Galaxy S III en fantastisk smartmobil på en rekke andre punkter, men som LTE-mobil kan den ikke anbefales.

NB! Karakterene gjelder utelukkende 4G-ytelsen, ikke mobilens totale egenskaper.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

HTC One SV 4G

Den store overraskelsen

Denne mobilen kom med i testen på grunn av et avbud. Og tok oss med storm.

Lang batteritid Overlegen LTE-hastighet Lynhurtig sky-adgang og strømming
Mellomklasse mobil

Huawei Ascend P1 LTE 4G

Grovtilpasset

Huawei mobiltelefoner kan være blant de beste på markedet. Dette gjelder ikke Ascend P1 LTE, som kineserne burde ha gjort bedre.

Hurtig browser Relativ lang batteritid
Lav LTE-hastighet Problemer med LTE-signalet

Sony Xperia Z 4G

Hvis LTE skal være lekkert!

Sonys toppmodell kan også hoppe på det lynraske LTE-nettverket. Dessverre er det ikke gjort så mye ut av 4G-biten som av resten.

Fantastisk god brukeropplevelse
Batteritiden

Apple iphone 5 4G

Etterlengtet

LTE med iPhone 5 gir en behagelig brukeropplevelse. Med et enkelt aber.

Høy browser-ytelse Batterilevetid Strømming og skytjenester
Kan miste signalet Støtte av LTE-frekvenser

Nokia 920 4G

Den store skuffelsen

Hvis denne testen kan ha en taper er det Nokia Lumia 920, som skuffer mye som LTE-mobil.

Dekker flest LTE-frekvenser
Browser-ytelsen LTE-hastigheten Opprette og opprettholde LTE-signalet

LG Optimus G 4G

Så lenge det varer

Med den nye toppmodellen Optimus G har LG en glimrende LTE-mobil. Men knapt så glimrende batteri.

Prisen Strømming og skytjenester Høyt antall av LTE-frekvenser
Batteriet
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.