Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia 920 4G

Den store skuffelsen

Hvis denne testen kan ha en taper er det Nokia Lumia 920, som skuffer mye som LTE-mobil.
Lyd & Bilde mener
Dekker flest LTE-frekvenser
Browser-ytelsen LTE-hastigheten Opprette og opprettholde LTE-signalet
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows Phone 8
  • Skjerm: 4,5” 1280 x 768
  • Prosessor: 1,5 GHz dual-core
  • Minne: 32 GB
  • Trådløst: Bluetooth 3, 802.11a/b/g/n, NFC
  • LTE: 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz
  • Mål: 130,3 x 70,8 x 10,7 mm
  • Vekt 185 g
  • Batteri: 2000 mAh
  • Pris: 4.590 kr

Selv om vi i vår store test av Nokia Lumia 920 kritiserer mobilen for å være litt for tung og stor etter manges smak, så la det ikke herske tvil om at vi er meget begeistret for Nokias flaggskipsmodell. Derfor er skuffelsen desto større når vi blir nødt til å konstatere at Lumia 920 faller fullstendig gjennom som LTE-mobil.

Hvis vi begynner med de kalde data så scorer Lumia 920 lavest av alle mobilene i testen når vi måler browser-ytelsen, og kun Huawei Ascend P1 LTE er dårligere når vi måler LTE-hastigheten. I tillegg er Nokia Lumia 920 mye tregere til å fange LTE-signalet på steder hvor konkurrentene får forbindelse med det samme, og den finske smartmobilen må hoppe ned til HSPA+ eller 3G mye oftere enn noen annen mobil i testen. Dårlig!

Når vi blar i bildene i Skydrive eller Dropbox må vi leve med – korte – ladetider, og selv om det ikke er ille, mister vi helt illusjonen om at vårt innhold i skyen befinner seg lokalt på mobilen. Det samme gjelder ved strømming av film, hvor vi ikke opplevelser hakking eller avbrytelser, men til gjengjeld må leve med litt for lange buffertider. Kun musikkstrømming via Spotify fungere som det skal, men det gjør det også for alle konkurrentene så det er ikke noe å skryte av!

Konklusjon
Et enkelt plusspoeng skal Nokia Lumia 920 ha for batteritid, som kanskje ikke er imponerende, men likevel godkjent. Den støtter også et større antall LTE-frekvenser enn noen av konkurrentene (sett bort fra LG Optimus G), men så er det også slutt på rosen. Det trekker voldsomt ned at Lumia 920 både har store vanskeligheter med å forbinde til og holde på LTE-nettverket. Og når den målte hastigheten og browser-ytelsen samtidig er i bunnen, samtidig som man må væpne seg med tålmodighet hvis man skal en tur i skyen, blir vi triste.

NB! Karakterene gjelder utelukkende 4G-ytelsen, ikke mobilens totale egenskaper.

Annonse

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

HTC One SV 4G

Den store overraskelsen

Denne mobilen kom med i testen på grunn av et avbud. Og tok oss med storm.

Lang batteritid Overlegen LTE-hastighet Lynhurtig sky-adgang og strømming
Mellomklasse mobil

Huawei Ascend P1 LTE 4G

Grovtilpasset

Huawei mobiltelefoner kan være blant de beste på markedet. Dette gjelder ikke Ascend P1 LTE, som kineserne burde ha gjort bedre.

Hurtig browser Relativ lang batteritid
Lav LTE-hastighet Problemer med LTE-signalet

Sony Xperia Z 4G

Hvis LTE skal være lekkert!

Sonys toppmodell kan også hoppe på det lynraske LTE-nettverket. Dessverre er det ikke gjort så mye ut av 4G-biten som av resten.

Fantastisk god brukeropplevelse
Batteritiden

Apple iphone 5 4G

Etterlengtet

LTE med iPhone 5 gir en behagelig brukeropplevelse. Med et enkelt aber.

Høy browser-ytelse Batterilevetid Strømming og skytjenester
Kan miste signalet Støtte av LTE-frekvenser

Samsung Galaxy S III 4G

Fantastisk i teorien

Mange ser på Samsungs toppmodell som verdens beste smartmobil. Det får så være. Som LTE-mobil er den i praksis en skuffelse.

Glimrende browser-ytelse Høy teoretisk LTE-hastighet
Elendig batteritid Filmstrømming og sky-tjenester fungerer dårlig

LG Optimus G 4G

Så lenge det varer

Med den nye toppmodellen Optimus G har LG en glimrende LTE-mobil. Men knapt så glimrende batteri.

Prisen Strømming og skytjenester Høyt antall av LTE-frekvenser
Batteriet
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.