SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: 6 nettbrett

Et nettbrett er din nye PC

Nettbrett som iPad er "det store" i år. Konkurransen hardner til og de virkelig seriøse konkurrentene er nå på banen. Kanskje er dette din nye PC?

I sommer publiserte vi første del av en test av nettbrett. Denne manglet en del store aktører rett og slett fordi de ikke var kommet på markedet ennå. Nå har imidlertid de aller fleste seriøse konkurrentene meldt seg på i kampen om dette hurtig voksende markedet, uten at det ser ut til å redusere iPads popularitet.

Hvis det totale nettbrett-markedet går på bekostning av noe, ser det ut til å være det tradisjonelle PC-markedet. Kanskje ikke så rart i og med at et nettbrett for mange – langt fra de fleste må det understrekes – faktisk kan erstatte en bærbar maskin. Salget av nettbrett har tatt helt av, og det i en hastighet vi ikke har sett maken til før.

Hvem er med?
Aktørene med nettbrett i markedet er etter hvert så mange at det nesten er umulig å nevne dem alle. Men de viktigste operativsystemene – OS- kan telles på én hånd.

iOS er det første av operativsystemene for disse enhetene (i moderne tid) som virkelig slo an. Apple har med iOS, som også omfatter iPhone, iPod og Apple TV, dominert  nettbrettmarkedet nesten totalt. Det er lite som tyder på at de ikke kommer til å være en ekstremt dominerende aktør i overskuelig fremtid i og med at Apple har skaffet seg en solid ledelse på resten av feltet.

Android er det andre dominerende OS-et. Sammen med iOS fra Apple vil jeg tippe at disse to utgjør 90 prosent av nettbrettmarkedet, hvis ikke mer. Android er også i ferd med å bli et modent system med Android versjon 3 (også kalt Honeycomb). Android har lenge vært tilstede i mobiltelefonmarkedet, men overgangen fra mobiltelefon til nettbrett har vist seg å ikke være så enkel som mange trodde. Med Honeycomb begynner man å få det til.

Windows er et av de store operativsystemene som så godt som glimrer med sitt fravær i dette markedet. Det finnes riktignok noen nettbrett som kjører Windows 7 OS, men å si at det er et blindspor vil være en underdrivelse av dimensjoner. Dessverre egner Windows 7 seg ikke på nettbrett. Derfor er det langt mer interessant er å se hva som skjer i neste versjon. Windows 8 tyder på at det blir et radikalt skifte av måten Windows brukes på. Da kan Microsoft for alvor melde seg på i kampen om nettbrett-markedet, spørsmålet er om det er i seneste laget.

WebOS er den siste seriøse aktøren. HP har kjøpt gamle gode Palm for å få fingrene i dette OS-et. Det er etter min mening et ekstremt lovende operativsystem som er helt på høyde med de aller beste. Problemet HP sliter med er todelt. På den ene side trenger systemet å modnes litt. Ikke så mye, men noe er det å sette fingeren på. Den andre delen av problemet er langt alvorligere. Jeg er skeptisk til om HP har muskler nok til å drive WebOS til en suksess. Apple er store nok og har økonomiske muskler til å drive gjennom hva som helst. I tillegg har Apple og produktene en veldig sterk og voksende stilling hos publikum. Android på sin side er laget av Google, noe som sier en del om musklene bak. Derfor er jeg noe skeptisk til WebOS sin fremtid. Selv om operativsystemet er meget godt.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .

Kameleonen

Her er en ny utvikling innen nettbrett. Ikke før er de løsrevet og fjernet fra tastaturet så finner en eller annen på en metode for å få dem tilbake igjen.

Lyd & Bilde mener

God skjerm Meget god batterilevetid Svært god tastaturdock
Mangler 3G Svakt kamera Litt tung
 • 10,1 tommer
 • 1280 * 800 piksler
 • 680g uten tastatur
 • 1350 inkludert tastatur
 • USB, HDMI, SD, MicroSD, 3,5 mm minijack, multiport
 • Android 3.1
 • 16GB eller 32GB minne
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4500 kr

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig idé for dem som ønsker muligheten til å benytte tastatur med jevne mellomrom. En negativ ting vi skal ta med en gang er at Asus-en kun støtter Wi-Fi. Den har ingen 3G-støtte, noe som trekker ganske mye ned etter vår mening.

Design
Asus har tydeligvis lagt seg litt i selen når de konstruerte denne enheten. Den er ikke helt på nivå med Apple iPad 2 hva gjelder byggekvalitet, men den går utenpå ganske mange av de andre. Den har en ganske betryggende solid metallfølelse som mange andre mangler. Den er 13mm tykk, og den er buet på baksiden.

I bruk
Transformer bruker Android 3 OS. Asus benytter en proprietær tilkoblingsport som fungerer både som kobling mot tastaturet og som ladeport. Med en gang du har satt nettbrettet i tastaturdocken endrer hele konseptet seg dramatisk. Kombinasjonen av tastatur og nettbrett er her noe av det beste vi har sett. Funksjonaliteten virker naturlig og behagelig. I og med at tastaturet også har en styreplate kan du stort sett benytte denne til manøvrering og du slipper å skulle være i kontakt med skjermen hver gang noe skal gjøres. Du har også en del spesialtaster som gjør bruken effektiv og grei.

Det er langt fra alle som trenger et tastatur. Det er til og med en del applikasjoner som fungerer bedre uten, men apper som kan håndtere større mengder tekst vil fungere bra med tastatur. Et annet positivt trekk er at tastaturet ikke virker trangt, det fungerer effektivt og behagelig selv for de med ganske store hender. En annen meget positiv ting er at det har eget batteri og bruker dermed ikke batteriet i selve nettbrettet, det er faktisk omvendt. Med tastaturdocken tilkoblet øker den samlede batterilevetiden fra i underkant av 10 timer til rundt 16 timer. En annen smart ting er at den lader med strøm fra docken til selve nettbrettet, slik at du har så mye strøm som mulig i dette hvis du ønsker å ta nettbrettet ut av docken.  En litt negativ ting er at f.eks. Google Docs, som mange bruker, ikke har  optimal støtte av tastaturet.

Alene
Funksjonaliteten uten tastatur er tross alt hovedpoenget med slike enheter. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 punkter og blant annet tekst blir skarpt og svært godt å lese. Vi likte i det hele tatt skjermen på denne enheten meget godt. Skal vi sette fingeren på noe, må det være at den kan virke litt mørk til tider. Dette kan imidlertid rettes ved å skru opp lysstyrken. Brettet er utstyrt med et 5 megapiksels kamera som tar både stillbilder og video. I tillegg finner du et 1,2 megpiksels kamera i front som hovedsakelig er ment for videosamtaler. Noe fantastisk kamera er det ikke, men det gjør nytten for denne typen bruk.  Enheten i seg selv er meget rask og den har støtte for DLNA, noe som er positivt.

Konklusjon
Nettbrettet fra Asus er noe av det bedre vi har sett på Android-fronten. Den fungerer meget godt uten tastatur, men det er med dette tillegget den virkelig skinner. Hvis du ikke har bruk for tastaturet er det egentlig ingen grunne til å gå for nettopp dette nettbrettet. Da kan kanskje andre gjøre jobben like god. Trenger du imidlertid noe som er en kombinasjon av nettbrett og nett-pc er det ikke mange som kan ta kampen opp mot denne enheten. Det er noen ting å sette fingeren på, men mye er det ikke.

Et reelt alternativ

Samsungs nettbrett har en skjerm som er noe større enn på iPad 2 og den veier litt under det iPad 2 gjør. I tillegg er den ekstremt tynn. Det store spørsmålet er hvordan resten fungerer.

Design
Samsung har klart å kombinere en større skjerm enn iPad 2 med en lavere vekt. Svært lite riktignok men her teller hvert eneste gram. I tillegg har Samsung klart å gjøre enheten ekstremt tynn. Så vidt vi klarte å måle oss til er tykkelsen helt identisk med iPad 2. Dette gjør den til den letteste og tynneste Android-baserte enheten på markedet. Ikke verst bare det.

Den er utstyrt med USB og støtter DLNA-tilkobling via ekstrautstyr. Den er også utstyrt med et 3,2 to megapiksels kamera i bakkant. I front sitter et 2 megapiksels kamera for videosamtaler.

Vi liker utseendet svært godt og skjermen er meget god. Den er fargesterk og krystallklar uten tegn til forstyrrelsen. Etter vår mening er dette den perfekte størrelsen for en skjerm til et nettbrett. Tatt i betraktning vekten og tykkelsen er den svært behagelig å håndtere. I tillegg er den faktisk svært pen.

I bruk
Samsung kjører som sagt Honeycomb (Android 3.0). Her har de gjort svært få endringer i forhold til Honeycomb ser ut. Foruten tilgangen til Samsungs egen applikasjonsbutikk som kommer i tillegg til Android Market.

Galaxy Tab er lynrask og når du kombinerer det med en aldeles glimrende skjerm ser resultatet deretter ut. det spiller liten rolle om du bare bruker vanlige kontorapplikasjoner, nettleser eller spill. Dette er en fryd å se på og å bruke. Ingen ventetid eller andre forstyrrelser. I tillegg kommer filmavspilling som etter vår mening er det beste vi har sett hittil. Her har også Apple noe å strekke seg etter.

Vi nevnte Samsung Apps, men det finnes også et program til som vi setter pris på, nemlig Pulse. Dette er et program som håndterer nyheter, Facebook etc. Det positive er at du får små forhåndsvisninger som kan ekspanderes til den fulle artikkelen. Ikke noe eksepsjonelt, men det er en applikasjon du vil komme til å sette pris på.

Som sagt gjør Samsung lite i forhold til Honeycomb slik du ser den i de fleste nettbrett basert på dette operativsystemet. Det er design, kvaliteten på skjermen og den behagelige størrelsen på skjermen samt vekten, som gjør dette til et nettbrett som ganske sikkert blir en suksess.

Konklusjon
Dette er uten tvil det første nettbrettet som virkelig vil gi iPad 2 etterlengtet konkurranse. Du får et alternativ som oppfører seg og ser like bra ut. I tillegg slipper du å gifte deg med Apple og bure deg inne i deres univers hvis dette er viktig for deg. Skjermen på er en ren nytelse og du gjør et eksepsjonelt godt valg hvis du ender opp med denne. Skal vi nevne noe negativt må det være at byggkvaliteten hos iPad 2 virker noe mer solid.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Et stort alternativ

Nettbrett er også hos dem et satsingsområde og Xoom er det første av dem. Dette er et nettbrett med både positive og en god del negative sider.

Design
Her kommer den første av flere negative betraktninger. For det første virker Xoom svært stor og klumpete. Den enkleste versjonen veier 708 gram og det er uten 3G. På den positive siden er den solid, men det får da være grenser for alt. Skjermen er stor og sammenliknbar med iPad og Samsungs for å nevne to. Den er imdlertid svært utsatt for reflekser og drev oss til frustrasjon deler av tiden. En annen ting med skjermen er at du kan se pikslene. Dette skyldes at rutenettet som ligger bakgrunnen ikke ligger i bakgrunnen, men rett og slett skinner i gjennom. Dette er ekstremt irriterende.

Med unntak av det er dette et ganske attraktiv nettbrett som har microUSB-tilkboling, og av en eller annen grunn velger å støtte seg på en helt proprietær ladeport. I tillegg har du en egen kortplass for micro SD-kort. Det noe spesielle med denne kortplassen er at den ikke virker. Det støttes rett og slett ikke. I følge Motorola er det Android sin skyld og så snart dette er på plass vil Xoom støtte dette. En annen ting man skal huske på er at selv om Xoom ikke støtter 3G, er porten for SIM-brikken i Xoom. Den virker bare ikke.

I bruk
Som sagt kjører den Honeycomb og Motorola har gjort svært få endringer på dette. Her finner du nettleser, e-post og kalender som fungerer helt utmerket i Android OS. Det er i det hele tatt lite som er gjort med hensyn til spesialtilpasninger. Android har i utgangspunktet det du trenger med Market som fungerer som applikasjonsbutikk. Det er en del mangler her i forhold til utvalget i Apples AppStore, men det bli stadig bedre.
Kameraet er på fem megapiksler og fungerer helt greit. Å kalle det et lommekamera blir å overdrive og vi vill vel heller foretrukket et eget kamera til dette bruket. På den positive siden er frontkameraet på to megapiksler og litt bedre enn de fleste andre nettbrett. Kameraet på baksiden kan brukes til å ta opp video i 720p og fungerer ganske bra.

Vil du bruke enheten til å se film fungerer også dette greit. Ett problem er imidlertid at den ikke støtter særlig mange formater.

Er du spillinteressert kommer den levert med ganske mange spill og det faktum at Xoom er ganske kraftig gjør dette til en positiv opplevelse. Ettersom HD-spillene blir mer vanlige kommer du til å få stor glede av disse.

Konklusjon
Xoom er en stor og tung enhet som med fordel kunne vært gjort noe lettere. Skjermen har alt for mye reflekser også i vanlig innebelysning og i tillegg skinner pikslene gjennom. Dette er svært irriterende. Vanlig bruk er en rimelig positiv opplevelse. Bildene som produseres av kameraet er gode og batterilevetiden er rimelig god. Hvis du ikke plages av tyngden er dette slett ikke noe dumt alternativ.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

En lekker hodepine!

Det kan virke som om man har tatt utgangspunkt i HPs WebOS når Playbook ble utviklet. Det er såpass mange likhetstrekk at det neppe er tilfeldig. Bortsett fra det er det liten tvil om at operativsystemet er spesielt utviklet for denne enheten med de fordeler og for ikke å snakke om de ulemper dette medfører.

Design
Det første du reagerer på at den av en eller annen grunn har en 2 cm tykke ramme rundt det hele. Det er knyttet til fingerbevegelsene som benyttes på Playbook. Der Apples iOS benytter flere fingre i såkalte «gestures» for å aktivere en del funksjoner, benytter Playbook rammen til å sette i gang en del funksjoner. Hvis du sveiper med utgangspunkt i rammen og følger på over skjermen får du tilgang til applikasjoner. Et liknende sveip fra toppen og nedover gir deg tilgang til innstillinger. Et motsatt sveip gir deg oppgavebehandling. Alt tatt i betraktning et meget brukervennlig system.

Playbook benytter en microUSB pport til både lading og dataoverføring, noe som er ganske effektivt. Det er imidlertid ingen kortplasser noe den har til felles med iPad. Du har imidlertid en microHDMI port for video.

I bruk
Det er selvfølgelig en del negative ting også. I dette tilfellet er det ganske mange. Dette er nemlig et nettbrett som er laget for å fungere sammen med en Blackberry telefon. Den har ingen 3G-støtte alene men er avhengig av telefonen for å få dette.

Så til dagens store nedtur. Av sikkerhetsgrunner er dette systemet lagt opp slik at du ikke har en dedikert e-post-leser. Dette er helt sentralt i et nettbrett, men her er du avhengig av samarbeidet med en Blackberry-telefon. Dette gjør at systemet er unødvendig tungvindt men dette er i følge Blackberry selv et sikkerhetsspørsmål. I praksis gjør Playbook helt uegnet for en bruker som ikke allerede har «giftet» seg med Blackberry fra før og har tenkt å fortsette med det. Du kan imidlertid hente slike ting som Gmail via nettleseren.
Når vi sa at brukervennligheten var svært høy er det en sannhet med modifikasjoner. Selve bruken er svært enkel. Prøv imidlertid å koble den opp mot noe som helst. Da starter en sesjon jeg ikke misunner noen. Den kobles til ved hjelp av microUSB, men av en eller annen grunn bruker man en nettsentrisk tilkoblingsmetode. Dette første til et hav av elendighet. Det første til så mange konflikter, reinnstalleringer at vi flere ganger var i ferd med å gi opp. Hvis man slipper en nybegynner løs på dette systemet er jeg alvorlig redd for konsekvensene. Noe av problemet er at Blackberry er så sikkerhetsorientert at Playbook til tider blir helt ubrukelig.

På den positive siden spiller den video helt greit og den har rimelig god lyd. Kameraet er 5 megapiksler og gir ganske gode bilder, men det er litt tregt til tider.

Konklusjon
Er du allerede i systemet med en Blackberry-telefon er dette et ganske attraktivt alternativ forutsett at du har en egen IT-avdeling eller produktstøtte på «speeddial». For en vanlig forbruker er det et kjøp vi på det sterkeste fraråder.  Dette er en enhet laget med tanke på bedriftsbruk og en infrastruktur basert på Blackberry.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Liten og litt utdatert

Nettbrett med skjermer rundt 10 tommer og mobiltelefoner. Etter vår mening blir Flyer egentlig ingen av delene. Den er litt stor for å være mobiltelefon og egentlig litt liten som nettbrett.

En annen ting som er litt tvilsomt med Flyer er at den ikke kjører en versjon av Android som er bygget for nettbrett slik som 3-er-versjonen Honeycomb. Riktignok legger HTC på et eget skall kalt Sense, men det blir liksom ikke helt det samme.

Design
I og med at Flyer er en modell som er mindre enn mange andre er den også lettere. Den veier litt under halvkiloen og størrelsen er slik at den faktisk vil passe i de fleste innerlommer på en dressjakke. Forøvrig er Flyer ganske solid bygget og virker ikke billig på noen måte. Den er utstyrt med mikroUSB og en minijack for lyd. En fordel med denne USB-varianten som HTC bruker er at den også støtter HDMI. Kabel som støtter dette følger av en eller annen grunn ikke med i pakken.

Den har et 5 megapiksels kamera på baksiden samt et 1,3 megapikselskamera i front, som støtter videosamtaler. Det følger også med en egen penn for dem som ønsker å bruke dette.

I bruk
I utgangspunktet er vi ikke plagsomt begeistret for slike skall som ligger oppå operativsystemet. det gir stort sett bare enda en kilde til problemer. I HTCs tilfelle virker det som om det er såpass gjennomprøvet at det faktisk fungerer greit. Det gir Flyer en del funksjonalitet som den eldre versjonen av Android ikke har. Selv om HTC har lagt ved en rekke applikasjoner som er spesialsydd for Flyer blir det imidlertid ikke like enkelt når du kobler deg opp mot Android Market.

Om applikasjoner herfra vil fungerere på Flyer er litt opp og ned. Noe fungerer noe fungerer litt og noen blir seende helt sykt ut. Dette har blant annet med om applikasjonen har støtte for 7 tommers skjerm. Dette burde vært angitt i Android Market og kan nødvendigvis ikke belastes HTC. Et problem er det nå likevel og det er irriterende når applikasjoner fra Google som kalender og Gmail ikke fungerer. Det er imidlertid en oppgradering til Honeycomb på vei, men den var ikke kommet da vi testet.

Kameraet er rimelig godt selv om det på ingen måte erstatter et kompaktkamera. Med sine fem megapiksler tar det faktisk ganske brukbare bilder. Skal du bare se dem på denne skjermen fungerer det glimrende.

Dette bringer oss til skjermen som er god, skarp og fargerik,men har det nevnte problemet med tilpassing til applikasjoner som ikke er tilpasset HTC-brettes skjermstørrelse.

Et vesentlig problem med Flyer er batterilevetiden. Det virker som om HTC har glemt dette vesentlige punktet. Sammenlikner vi med Samsung Galaxy Tab (7 tommers versjonen) er det to verdener. Batteritiden er så kort at den ikke holder én dag med svært moderat bruk. Ganske deprimerende egentlig.

En annen liten ting vi skal nevne er at i motsetning til Galaxy Tab (7 tommeren) som også støtter 3G, kan man ikke bruke Flyer som mobiltelefon. Her støttes kun datadelen.

Konklusjon
HTC skal ha ros for at operativsystemet, som er litt utdatert, gis nytt liv med bruk av Sense. Oppdatering til Honeycomb burde imidlertid ikke ligge langt unna hvis enheten skal holde tritt med resten av feltet. batterilevetiden er som nevnt katastrofal og det er heller tvilsom applikasjonsstøtte i Android Market. Likevel er den et ganske brukbart valg for deg som er på jakt etter et nettbrett som er litt mindre enn resten av konkurrentene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Et ensomt alternativ

Når eller om den kommer til Norge er noe usikkert. Det spesielle med denne Touchpas er at den hverken kjører iOS eller Android. Den kjører sitt eget system – nemlig WebOS. Dette er et operativsystem som HP ervervet seg gjennom sitt oppkjøp av Palm. Vi har tidligere brukt dette systemet på mobiltelefon og var imponert. Derfor var forventningen store til en nettbrettanvendelse av WebOS.

Design
Touchpad ser lekker ut, men den har et utpreget «plastic fantastic» utseende som vi ikke liker spesielt godt. Når vi først bruker tusenvis av kroner vil man gjerne at det skal ose litt kvalitet. En annen ting er at den er svært avrundet på baksiden. Det gir et utseende som virker litt overvektig. Dette gjenspeiler seg også vektmessig med hele 770 gram. Touchpad er utstyrt med microUSB og en minijack som tilkoblinger. Den har selvfølgelig støtte for Wi-Fi, men som sagt mangler den 3G-støtte.

WebOS
Det er rett og slett et glimrende system som etter vår mening fungerer bedre enn Android og i enkelhet er fult på høyde med iOS fra Apple. I brukervennlgihete er vi også svært imponert over. Multitasking fungerer bedre enn hos noen av de andre enhetene og selve brukeropplevelsen av systemet er enkelt og meget effektivt. Veksling mellom applikasjoner er også meget brukervennlig og ikke minst har WrbOS et grensesnitt som er meget oversiktelig.

Så kommer den store svakheten . Tilgangen til applikasjoner for Apples iPad er enorm, for Android en del mindre men likevel voksende. WebOS er imidlertid en ganske annen historie. Der er problemet med et system som ikke har like stor utviklerskare som de to andre.

Et par ting til
Som nevnt er det kun microUSB-tilkobling, hvis vi ser bort fra minijack som kun brukes til lyd. Du trenger ikke forholde deg til en helt masse kabler. Det negative er at det f.eks ikke finnes HDMI. USB-tilkobling gjør det hjertens enkelt å overføre filer til å fra enheten. På musikkfronten skinner HP virkelig. De andre produsentene kan lære mye hva høyttalerkvalitet gjelder. Her er det virkelig lyd så det holder. Vi er imponert over volumet og ikke minst lydkvaliteten. Nettleseren, som støtter Flash, var overraskende kvikk og god å bruke.

Batteri
Dette skal vi gi et eget avsnitt. Det er rett og slett forstemmende dårlig. Et nettbrett skal brukes når man ikke sitter oppå et strømuttak og da må levetiden være bedre enn dette. Den trenger å være i nærheten av et strømuttak hver eneste dag og de holder rett og slett ikke. Vi skulle ikke nevnt det hvis dette var et utslag av ekstremt belastende bruk, men det var kun helt vanlig bruk og du kunne omtrent følge batterinivået på vei ned. Her trengs det en skikkelig forbedring.

Konklusjon
Touchpad er et nettbrett som i og for seg er bra. Den har et glimrende operativsystem som lover godt for fremtiden. Spørsmålet er om HP er dedikert nok til å skape en kundegruppe og ikke minst applikasjonsutviklere rundt systemet, som gir Touchpad trøkk nok i et tøft marked. Her stiller vi oss tvilende. Mangelen på applikasjoner er stor og kvaliteten på de som finnes litt tvilsom. Her må det gjøres en skikkelig jobb.

På den positive siden finner vi en skjerm som er god, ekstremt god lyd og ikke minst en nettleser som fungerer godt og ikke minst støtter Flash. Spørsmålet er om det er nok.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Gisle Orlund


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.