Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus Eee Pad Transformer

Kameleonen

Her er en ny utvikling innen nettbrett. Ikke før er de løsrevet og fjernet fra tastaturet så finner en eller annen på en metode for å få dem tilbake igjen.

Skrevet av / 01.09.11 - 14:49
Asus Eee Pad Transformer
Gisle Orlund

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig idé for dem som ønsker muligheten til å benytte tastatur med jevne mellomrom. En negativ ting vi skal ta med en gang er at Asus-en kun støtter Wi-Fi. Den har ingen 3G-støtte, noe som trekker ganske mye ned etter vår mening.

Design
Asus har tydeligvis lagt seg litt i selen når de konstruerte denne enheten. Den er ikke helt på nivå med Apple iPad 2 hva gjelder byggekvalitet, men den går utenpå ganske mange av de andre. Den har en ganske betryggende solid metallfølelse som mange andre mangler. Den er 13mm tykk, og den er buet på baksiden.

I bruk
Transformer bruker Android 3 OS. Asus benytter en proprietær tilkoblingsport som fungerer både som kobling mot tastaturet og som ladeport. Med en gang du har satt nettbrettet i tastaturdocken endrer hele konseptet seg dramatisk. Kombinasjonen av tastatur og nettbrett er her noe av det beste vi har sett. Funksjonaliteten virker naturlig og behagelig. I og med at tastaturet også har en styreplate kan du stort sett benytte denne til manøvrering og du slipper å skulle være i kontakt med skjermen hver gang noe skal gjøres. Du har også en del spesialtaster som gjør bruken effektiv og grei.

Det er langt fra alle som trenger et tastatur. Det er til og med en del applikasjoner som fungerer bedre uten, men apper som kan håndtere større mengder tekst vil fungere bra med tastatur. Et annet positivt trekk er at tastaturet ikke virker trangt, det fungerer effektivt og behagelig selv for de med ganske store hender. En annen meget positiv ting er at det har eget batteri og bruker dermed ikke batteriet i selve nettbrettet, det er faktisk omvendt. Med tastaturdocken tilkoblet øker den samlede batterilevetiden fra i underkant av 10 timer til rundt 16 timer. En annen smart ting er at den lader med strøm fra docken til selve nettbrettet, slik at du har så mye strøm som mulig i dette hvis du ønsker å ta nettbrettet ut av docken.  En litt negativ ting er at f.eks. Google Docs, som mange bruker, ikke har  optimal støtte av tastaturet.

Alene
Funksjonaliteten uten tastatur er tross alt hovedpoenget med slike enheter. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 punkter og blant annet tekst blir skarpt og svært godt å lese. Vi likte i det hele tatt skjermen på denne enheten meget godt. Skal vi sette fingeren på noe, må det være at den kan virke litt mørk til tider. Dette kan imidlertid rettes ved å skru opp lysstyrken. Brettet er utstyrt med et 5 megapiksels kamera som tar både stillbilder og video. I tillegg finner du et 1,2 megpiksels kamera i front som hovedsakelig er ment for videosamtaler. Noe fantastisk kamera er det ikke, men det gjør nytten for denne typen bruk.  Enheten i seg selv er meget rask og den har støtte for DLNA, noe som er positivt.

Konklusjon
Nettbrettet fra Asus er noe av det bedre vi har sett på Android-fronten. Den fungerer meget godt uten tastatur, men det er med dette tillegget den virkelig skinner. Hvis du ikke har bruk for tastaturet er det egentlig ingen grunne til å gå for nettopp dette nettbrettet. Da kan kanskje andre gjøre jobben like god. Trenger du imidlertid noe som er en kombinasjon av nettbrett og nett-pc er det ikke mange som kan ta kampen opp mot denne enheten. Det er noen ting å sette fingeren på, men mye er det ikke.

Home mener

God skjerm Meget god batterilevetid Svært god tastaturdock Mangler 3G Svakt kamera Litt tung

Også i denne testen:

6 nettbrett

Samsung Galaxy Tab 10.1

Et reelt alternativ

Vi fikk med det nyeste nettbrettet fra Samsung med et nødskrik. Dette er den store konkurrenten til Apples iPad, og Samsung har gjort en god jobb.

Meget god skjerm Meget god batterilevetid Svært tynn og lett
Kameraet kunne med fordel vært bedre
Les hele testen

Motorola Xoom

Et stort alternativ

Motorola er et ikke ukjent merke som har vært noe fraværende på mobiltelefonsiden de siste årene (her i Norge). De er etter hvert i ferd med å komme tilbake.

Ganske rask God batterilevetid Bra kamera
Stor og tung Dårlig skjerm Dyr
Les hele testen

BlackBerry Playbook

En lekker hodepine!

Her er nok et nettbrett i 7 tommers utgave. Ikke bare det. Dette nettbrettet kjører også sitt eget Blackberry OS.

Meget rask God multitasking
Mangler 3G Må ha Blackberry telefon for e-post Oppkobling mot datamaskin ekstremt frustrerende
Les hele testen

HTC Flyer

Liten og litt utdatert

HTC Flyer er som den første Samsung Galaxy Tab, en 7-tommers modell. Personlig synes jeg dette er litt i minste laget og den faller på en måte mellom to stoler.

God skjerm Hendig penn Godt kamera
Batterilevetid Utdatert versjon av Android Ikke alle applikasjoner støttes skjermstørrelsen
Les hele testen

HP Touchpad

Et ensomt alternativ

HP Touchpad er ikke kommet til Norge i skrivende stund. Vi fikk imidlertid tilgang på en amerikansk enhet, og siden det er en gigant som HP som står bak, synes vi det var verdt å ta den med.

God skjerm Meget god lyd Svært godt operativsystem
Dårlig batterilevetid Svakt kamera Litt tung og klumpete
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kongen av budsjettmobilene er tilbake

Galaxy Flip 6 er (nesten) kompromissløs

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Større og raskere

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Scroll to Top