Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Pixel 7a

Google setter en ny standard med Pixel 7a

Pixels rimeligere modell nærmer seg Pro-modellen, men til halve prisen!

Skrevet av / 11.05.23 - 00:01
Google Pixel 7a
Jonas Ekelund

Det er knapt et halvt år siden Google Pixel 6a ble lansert i Skandinavia, så hvorfor kommer oppfølgeren allerede nå? Jo, fordi den billigere a-modellen skal komme et halvt år etter flaggskipmodellen Pixel 7 som kom i oktober. Det var bare at 6a kom et halvt år sent i Skandinavia. Googles strategi er at mye av teknologien fra toppmodellen nå føres videre til a-modellen, mens vi kan se frem til Pixel 8 i høst.

Pixel 7a (i midten) med Pixel 6a til venstre og Pixel 7 Pro til høyre. (Foto: Jonas Ekelund)

Hva er så forskjellen fra den dobbelt så dyre Pixel 7 Pro? Proffmodellen har en større, raskere og mer høyoppløst skjerm med bedre bildekvalitet. Den har mer minne og kan fås med betydelig mer lagringsplass. Pro har også et ekstra kamera, en telefoto med 5x optisk zoom. Batteriet er også litt større og lader raskere. I tillegg er konstruksjonen mer solid.

Pixel 6a Pixel 7a
Skjerm 60 Hz 90 Hz
Prosessor Google Tensor Google Tensor G2
Minne 6 GB 8 GB
Hovedkamera 12,2 Mp 64 Mp
Ultravidvinkel 12 Mp 114˚ 13 Mp 120˚
Selfiekamera 8 Mp 13 Mp
Batteri 4410 mAh 4385 mAh
Lading Ledning Ledning/trådløs
Vekt 178 gram 193 gram

Utseende og konstruksjon

Google Pixel 7a har nå det samme elegante kameramoduldesignet som storebroren, og kvalitetsfølelsen er på topp. Med en solid metallramme oppleves den som stabil også. I vår sammenligning av mellomklassemobiler var Pixel 6a den minste, og Pixel 7a holder på det fine formatet. Men det har imidlertid blitt merkbart tyngre. Der 6a var blant de letteste i sammenligningen, hadde 7a vært blant de tyngste.

Pixel 7a har samme designspråk som 7 og 7 Pro (Foto: Jonas Ekelund).

Skjerm

Med en OLED-skjerm får vi de flotte, dype svartnivåene og kontrasten som virkelig får fargene til å poppe. Det er riktignok ikke så lyst som på LCD-skjermer. Google hevder likevel at skjermen har bedre lysstyrke, men om dette stemmer vet vi ikke sikkert. Den kanskje største nyheten er at skjermen endelig har blitt oppgradert til en 90 Hz oppdateringsfrekvens, slik at du får mer flytende opplevelse når du scroller på skjermen.

Kamera

Hovedkameraet har fått en betydelig høyere oppløsning, men mer enn det ønsker ikke Google å utdype. Bildekvaliteten er meget god med nøyaktig hvitbalanse og fine farger, og flere detaljer, men mye av det skyldes også Googles utmerkede bildebehandling. HDR-bilder er ypperlige, faktisk på nivå med Pro, med detaljer i skyggene uten å forstyrre høylysene. Pixel var allerede den beste i prisklassen når det kom til nattbilder, og nå har de tatt det enda et skritt videre.

PXL7a-wide-scaled PXL7a-ultrawide-scaled PXL7a-zoom-scaled
<
>
Pixel 7a 2x digital zoom (Foto: Jonas Ekelund)

 

Ultravidvinkelen er også ny, med marginalt høyere oppløsning og en litt bredere vidvinkel. Likevel er vi ikke spesielt fornøyd med den, da den ikke føles like skarp som den på Pixel 6a, pluss at den også har mindre detaljer.

PXL_20230509_173227012.NIGHT_-scaled PXL7a-colors-scaled PXL7a-flowers-scaled PXL7a-HDR-scaled
<
>
Pixel 7a colors (Foto: Jonas Ekelund)

Sammenligner man med 2x digitalzoomen er 6a overdrevet skarpt, mens 7a er mykere og 7Pro er mye mer detaljert. Med den optiske zoomen i Pro-modellen er forskjellen nesten komisk. Her må vi si at Googles beskrivelse av «Super Res Zoom» i 7a er ganske oppskrytt.

Lyd

Pixel har verken en ekte høyttaler på toppen eller en hodetelefonutgang. Om du vil ha skikkelig god lyd, må du skaffe en adapter. Vi føler derimot at høyttalerlyden er noe bedre enn på Pixel 6a. Volumet virker litt høyere, det er ingen forvrengning og det er muligens litt fyldigere også. Når det er sagt, ville det vært en overdrivelse å si at musikken var fornøyelig, men det høres bedre ut enn med mange andre mobiler.

Interface (Skjermbilde: L&B)

Brukeropplevelsen

Som forventet får du her en ren Android-opplevelse, men krydret med unike Pixel-funksjoner som hurtigstart av kamera, magisk viskelær i fotoappen og live-oversettelser. I motsetning til forgjengeren er trådløs lading nå tilgjengelig. Ansiktsgjenkjenningen er faktisk blant de beste vi har sett på Android-mobiler. Du kan også glede deg over umiddelbar lansering av oppdateringer. I tillegg garanterer Google tre store Android-oppgraderinger og hele 5 år med sikkerhetsoppdateringer for mobilen.

Ytelse

En stor nyhet er at Pixel 7a har samme systembrikke som storebroren Pixel 7 Pro. Med andre ord, er den i utgangspunktet like rask! Når det er sagt, er det ikke et så stort skritt som du kanskje tror, da Tensor G2-systemkretsen faktisk ikke er et generasjonsskifte likt det Apples oppgraderinger vanligvis er. Og når det gjelder grafikk, er de tre faktisk i utgangspunktet like raske, litt avhengig av hvilken test du stoler på. Det som virkelig utmerker seg er batterilevetiden, som vi klokket på hele 17t og 14min, uten tvil det beste vi har sett på mange år!

Geekbench-pixel7a 3DMark-diagram-1
<
>
Diagram: L&B

 

Konklusjon

Vi hyllet allerede forgjengeren for ytelsen og kameraet, og nå har det blitt enda bedre! Vi var litt kritiske til den trege skjermen og mangelen på trådløs lading, men Google fikset dette også. Mobiltelefonen har dessuten en utrolig batterilevetid. Og selv om prisen har gått opp med 10 prosent, så er Pixel 7a fortsatt en utmerket mobil til prisen.

 

 

Karakter
Google Pixel 7a
Premium

Home mener

Fantastisk batteritid, meget rask for for sin klasse, enda bedre kameraer, garanterte oppdateringer, rask Wifi. Merkbart tyngre enn forgjengeren. Fortsatt langsom lading.

1 hendelser på “Google Pixel 7a”

  1. Espen 13 år

    For någe piss , dette er og blir en elendig mobil telefon , flaggskip , høø…..det e den desidert verste dritt telefonen Eg komme aldri te og kjøpe ein Google tlf igjen, Me ett sygt dårlig kamera , lyge på seg masse Megapixel , Max 16Mp. Nei , Du kan ikkje redigere bilder og videoer som e i nærheten av min gamle Sony Xperia , dette e nertur de luxe , treg tungdreven drit telefon terningkast 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Scroll to Top