Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå er Googles mobiloperativsystem Android 14 lansert

Googles Pixel-mobiler har det allerede, og snart kommer det til resten av produsentenes nyere mobiler.

Skrevet av / 06.10.23 - 16:46
Nå er Googles mobiloperativsystem Android 14 lansert

Årets Pixel-mobiler har nettopp blitt avduket, og med dem kommer også årets versjon av Android-operativsystemet. Android 14 byr på ny teknologi, endringer i grensesnittet, forbedret sikkerhet og nye finesser. Her er noen av nyhetene

En av de største forandringene i Android 14 er det helt nye brukergrensesnittet. Det nye designet fokuserer på enkelhet, modernitet og brukervennlighet, noe som gir en mer intuitivt og tiltalende brukeropplevelse.

En av de store nyhetene i Android 14 er muligheten til å tilpasse brukerflaten etter egne preferanser. Man kan nå velge mellom ulike alternativer for temaer, inkludert farger, ikoner og skrifttype, for å få en mer personlig opplevelse som er tilpasset brukerens stil.

Forbedringen av brukeropplevelsen fortsetter med en rekke nye funksjoner og verktøy som skal gjøre det enklere å bruke Android-mobiler. En av de mest etterlengtede funksjonene er en smart assistent, som lærer seg brukerens vaner og preferanser for å kunne gi mer skreddersydd og relevant informasjon. Med denne funksjonen skal brukerne enkelt få tilgang til viktige oppdateringer, hendelser og nyheter uten å måtte søke aktivt.

Google satser nå på en mer helhetlig tilnærming til helse med den nye Health Connect, som i likhet med iOS-appen Health er et senter for helsedata som apper kan kommunisere med. Dataene oppbevares kryptert inntil du gir en app tilgang til dem.

Foto: Google

I et forsøk på å forbedre batteritiden og ytelsen har Android 14 også introdusert «Adaptive Battery«, en teknologi som effektivt styrer bakgrunnsaktiviteter og optimaliserer energibruken. Dette betyr at brukerne kan forvente lengre batterilevetid og smidigere drift av enhetene sine.

Android 14 introduserer også en ny, forbedret kameramodus. Den nye kameraappen har nyttige funksjoner som en oppgradert portrettmodus, forbedret bildestabilisering og bevegelsesopptak. Med disse forbedringene håper Google at brukerne skal kunne ta bedre bilder på en enklere og mer tilfredsstillende måte.

Foto: Google

Android 14 har en forbedret sikkerhetsarkitektur og de har implementert nye funksjoner for å beskytte brukernes integritet og data. Brukere kan nå gjøre nytte av forbedret biometrisk autentisering, kryptering og enhetslagring og forsterket integritetskontroll for apper.

Som vanlig byr Android 14 også på en rekke apper og tjenester for å forbedre produktiviteten og underholdningen. Den nye versjonene kommer forhåndsinnstalert med oppdaterte versjoner aav alle populære apper, inkl. Google Maps, Youtube, Drive og Chrome for å nevne noen. I tillegg tilbyr Android 14 en oppdatert Google Assistant, som nå er enda smartere og mer effektiv til å hjelpe brukerne med sine daglige oppgaver.

Android 14 er allerede tilgjengelig på de eksisterende Pixel-modellene, kommer til de andre nye Pixel-modeller snart, og vil etterhvert også rulles ut til andre produsenter.

Les mer om Android 14 här

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top