TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Google Pixel Buds Pro

Vellykkede propper fra Google

Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.

forfatter
Publisert 05.12.22 - 10:00
Karakter
Google Pixel Buds Pro
L&B menerskew
pluss Kompakte og svært pene ørepropper. God passform. Lyden er veldig god og bassen glimrende.
minus Kun IPX4-beskyttelse. Touch-styring av ørepropper er alltid vanskelig – det er bare ingen bedre alternativer.
Veil. pris 2399 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Drivere: 11 mm
 • Frekvensområde: (ikke opplyst)
 • Aktiv støyreduksjon: ja, med transparency mode
 • Mikrofoner: 3 per kapsel med stemmeakselerometer
 • Batteritid: 7 timer med ANC (opptil 20 timer med ladeetui)
 • Beskyttelse: IPX4
 • Lading: USB-C og trådløst (etuiet)
 • App: Pixel Buds
 • Tilkobling: Bluetooth 5.0 (AAC)
 • Vekt: 6,2 g per kapsel
 • Web: google.com

 

Annonse fra prisguiden.no

Google er først og fremst et programvareselskap, men de har de siste årene laget flere virkelig vellykkede maskinvareprodukter. Senest Google Pixel 7-serien av mobiler, hvor Pro-modellen ble kåret som årets premiummobil.

Men Google vil ikke nøye seg med å ligge i lommen din. Det minste medlemmet av Pixel-familien, Pixel Buds Pro, vil helt inn i øregangen din.

Google Pixels Buds Pro er helt trådløse ørepropper i premiumklassen. Og som hos konkurrentene signaliserer Pro-betegnelsen at proppene har aktiv støyreduksjon (ANC).

Google Pixel Buds Pro er forholdsvis små. (Foto: Google)

Selve proppene er ganske små, og den modellen som selges i de nordiske landene, er helt matt gråsort. Takket være størrelsen sitter proppene ganske behagelig og diskré på plass når de først er blitt skrudd inn i øregangen. Etuiet er til gjengjeld melkehvitt, og så mykt og avrundet at det knapt nok assosieres med lydelektronikk. Etuiet kan lades med USB-C samt trådløst.

Automatisk tilpasning

Når Google Pixel Buds Pro tas i bruk for første gang, utfører den tilhørende appen (som installeres automatisk) en test av øret og passformen for å sikre at de sitter helt tett.

En tettsluttende forbindelse i øregangen er avgjørende for at proppene kan ha noe som minner om bassgjengivelse. De løstsittende Nothing Ear (stick) er et eksempel på det motsatte.

Det problemet har ikke Pixel Buds Pro. Faktisk har de en bassgjengivelse som er blant de beste og mest overbevisende jeg har hørt fra et par helt trådløse ANC-propper.

Ladeetuiet er hvitt og organisk formet. (Foto: Google)

God app

Appen installeres automatisk når hodetelefonene pares med mobilen, og når oppsett og tilpasning er overstått, gjør den ikke mye vesen av seg. Faktisk måtte jeg lete på mobilen for overhodet å finne appen. Det er nesten synd, da den er blant de bedre og mer avanserte. Men det viser på den andre siden at den og proppene funger uten å kreve ytterligere oppmerksomhet. Går man tilbake til appen, har man imidlertid mulighet for å velge mellom en rekke equalizer-innstillinger eller lage sin egen med en fembånds-equalizer. Standardinnstillingen var imidlertid så godt avbalansert at jeg ikke fant noen grunn til å justere.

Lydkvaliteten

Lyden i Google Pixel Buds Pro er generelt sett glimrende. Og ærlig talt mye bedre enn jeg er vant til fra helt trådløse ørepropper.

Google-proppene kommer ikke for mitt vedkommende til å erstatte høyttalerne på kontoret eller i stuen. Eller for den saks skyld mine over-ear-hodetelefoner. Men de vil være perfekte til musikk på tog- eller flyreisen.

Det avgjort mest imponerende ved de bitte små Google-proppene, er bassen, som er både god og rikelig. Selv om driveren i øreproppen bare måler 11 mm i diameter, makter den å gjengi bassen så det merkes i hele kroppen. Men ikke på en overdrevet og romlende måte. Bare varmt og fyldig.

(Foto: Google)

Resten av toneområdet behandles også bra, og stemmer låter ganske naturlige og frie. Noe som ved siden av musikalske dyder også er avgjørende for mobilsamtaler.

Støyreduksjonen påvirker nesten uunngåelig åpenheten i lydbildet, men bare i beskjeden grad. Alt i alt må man si at Google har lyktes langt bedre med å få vellyd ut av sine ørepropper, enn de hittil har klart med sine smart-høyttalere, som aldri er kommet over clockradio-kvalitet.

Integrert økosystem

De er tydelig tett sammen i et økosystem som dekker alle kundenes tekniske behov. På en måte som man ikke oppnår ved å velge produkter fra forskjellige leverandører. I første omgang er det bare Pixel-mobilene og Pixel Buds-hodetelefonene som blir tilgjengelige i de nordiske landene. Men Pixel-serien rommer også en smartklokke og innen kort tid et nettbrett.

Stemmestyring via ørepropper er ikke noe nytt. Det har vært en salgsgimmik siden stemmeassistentene, inkludert Google Assistent, kom på markedet. Men der det som oftest krever en helgens tålmodighet og en ingeniørs innsikt å få tingene satt opp til å arbeide sammen, er prosessen med Pixel-enhetene innbyrdes strømlinjeformet i en grad jeg ikke har sett før.

Etuiet kan lades trådløst, samt med USB-C. (Foto: Google)

Det virker bare – nesten

Når Pixel Buds Pro er gjenkjent av Pixel 7 Pro, begynner tingene bare å virke. Noe man for eksempel oppdager første gang Google Assistent-en spontant leser mailer og SMS-er opp i hodetelefonene – og sender svar på beskjeder tilbake.

Selv om propper og mobil i fellesskap gjør en prisverdig innsats for å opptre som digital tjener, er stemmestyring fortsatt en disiplin som krever sportsånd – og innlæring av de presise trylleordene som hver enkelt enhet i hjemmet forstår. Har du det travelt, er det i de fleste tilfeller fortsatt raskere å ta mobilen og styre tingene derfra.

Det gjelder også styringen av øreproppene. Betjeningen skjer med touch, og du kan i prinsippet velge låter, skru opp og ned lyden og håndtere telefonsamtaler, samt slå ANC og omgivelseslyd av og på. Men lett og intuitivt blir det ikke. Det er ikke Google Pixel Buds Pros feil. Det er rett og slett ikke mye plass til navigasjon på enden av en trådløs ørepropp.

God omgivelseslyd

Støyreduksjonen på Google Pixel Buds Pro fungerer helt etter hensikten. Det er ikke den mest effektive støyreduksjonen jeg har opplevd, men kontor- og trafikkstøy dempes til en fjern summing som lett kan ignoreres. Spesielt i mellomtoneområdet. I diskantområdet er støydempingen mindre effektiv. Den har den merkelige effekten at motorstøy fra biler på gaten forsvinner, mens dekkstøyen fortsatt høres. Noe som sannsynligvis er bra for trafikksikkerheten, da man ikke er helt isolert fra virkeligheten.

Noe som bringer oss videre til transparency mode. Den fungerer bedre enn vanlig: Lyden fra omgivelsene sendes via mikrofonene inn i øreproppene på en så naturlig måte at man faktisk kan holde ut å ha funksjonen på. Og uten at musikklytting forstyrres eller avbrytes som på enkelte trådløse ørepropper.

(Foto: Google)

Konklusjon

Google Pixel Buds Pro er et vellykket produkt i et marked hvor konkurransen er intens og hard. Det finnes neppe en elektronikkprodusent med eller uten respekt for seg selv som ikke har minst et par helt trådløse ANC-ørepropper på programmet. Det som gjør Googles alternativ anbefalelsesverdig, er dels en lyd som hever seg over gjennomsnittet i prisleiet, men spesielt en gjennomført integrasjon med Googles tjenester og spesielt deres produkter. Hvis du har kjøpt en Google Pixel 7 eller Pixel 7 Pro-mobil og leter etter trådløse ørepropper, er Pixel Buds Pro det innlysende valget.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde