Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Pixel Watch 2 kommer til Norge

Vi ble utelatt i 2022, men nå får de skandinaviske landene tilgang til den helt nye Google Pixel Watch 2.

Skrevet av / 04.10.23 - 16:31
Google Pixel Watch 2 kommer til Norge

Etter flere måneder med hype og teasere for Google Pixel Watch måtte vi i fjor reise hjem skuffede. Men denne gangen skjer det endelig! Googles etterlengtede smartklokke kommer omsider til Skandinavia.

Klokken ble, i likhet med mobilene Pixel 8 og Pixel 8 Pro presentert på Made By Google-eventet, som fant sted på en rekke ulike lokasjoner rundt om i verden denne ettermiddagen.

Pixel Watch 2 er nå en håndgripelig realitet i Norge. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home).

Google Pixel Watch er interessant av flere grunner. For det første fordi brukerne som ikke er forlovet med verken Samsung eller Apple, plutselig får et nytt alternativ som er bakket opp av en stor produsent. Også selv om Google i mobil- og klokkeverden er en underdog.

Pixel Watch kan brukes med alle Android-mobiler med Android 9 eller nyere. Eiere av iPhone er altså utelatt. Noe de mest sannsynlig ikke bryr seg om uansett, så lenge de har sine Apple Watches, som de til gjengjeld er ene alene om å kunne bruke.

30 mm i diameter

Pixel Watch 2 er med en skjermdiamater på 30 mm vesentlig mindre enn konkurrentene fra Apple og Samsung. Til de med litt mindre håndledd, er det et pluss å kunne få en klokke som ikke er på størrelse med et kloakkdeksel. Men da blir skjermen nødvendigvis litt mindre – og samtidig litt vanskeligere å lese av. Oppløsningen er 384 x 384 piksler (eller den ville ha vært det, dersom skjermen var rund).

Skjermen er av buet glass, noe som gir en ganske elegant og lite nerdete look for en smartklokke. Klokken kan kombineres med et stort utvalg av reimer.

Mange funksjoner krever Fitbit-abonnement

Pixel Watch 2 er godt utstyrt med sensorer. En elektrisk sensor registrerer puls og hjerterytme, mens en optisk sensor måler oksygennivået i blodet ved hjelp av LED-lys. Det finnes også en temperatursensor som måler hudtemperaturen. Med et Fitbit-abonnement får du tilgang til søvn- og stressanalyse. Du får et seks måneders prøveabonnement med på kjøpet. Deretter koster det 99 kroner per måned. Det blir interessant å se hvor mange helsefunksjoner som krever Fitbit-abonnement i praksis. Sensorsamlingen inneholder også høydemåler, gyroskop og kompass.

Pixel Watch 2 er perfekt for idrettsutøvere og self-trackere. (Foto: Google)

I tillegg til å registrere trening brukes gyrosensoren også til å oppdage fall og bilkrasj. Akkurat som Apple- og Samsung-brukere lenge har hatt tilgang til.

Kjernen i Google Pixel Watch 2 er en Snapdragon W5 Gen 1-prosessor, og den har 2 GB RAM og 32 GB lagring. Klokkehuset er laget av aluminium, som Google stolt omtaler som resirkulert aluminium. Med svært små bokstaver står det imidlertid at resirkulert aluminium bare utgjør 3 %.

Baksiden er av glass og er fullpakket med sensorer (Foto: Google)

Klokken fås i to utgaver: en versjon med kun Wi-Fi til 4.590 kroner og en versjon som også har 5G-mobildata til 5.190 kroner.

Batteritiden er oppgitt til 24 timer med skjermen på hele tiden, og en full opplading tar 80 minutter.

Ta vare på klokken din!

I pressematerialet fra Google kan man se personer som klatrer og driver med andre ekstremsporter med en Pixel Watch 2 på armen. Hvis ryktene stemmer, bør klokken likevel behandles litt forsiktig. Den buede rammen kan være laget av Gorilla Glass 5. Men den er fortsatt ikke uknuselig. Og når uhellet først er ute, er det ingen annen løsning enn å bytte ut hele klokken. Det finnes ingen reservedeler for å reparere en knust Pixel Watch 2. Verken fra uavhengige mobiltelefonverksteder eller fra Google selv.

Klokken tåler mye, men ikke knus glasset, for du får ikke tak i et nytt (Foto: Google)

Nye funksjoner – men ikke nye propper

Google Pixel Buds Pro var også med på presentasjonen. Men det kommer ikke en ny versjon denne gangen. I stedet kommer det en programvareoppdatering – som også kommer eksisterende eiere til gode. Den mest interessante nyheten er conversation detection, som automatisk stopper musikkavspillingen og går over til omgivelseslyd når hodetelefonene oppdager at brukeren snakker med noen i omgivelsene.

Pixel Buds Pro koster 2.399 kroner.

Pixel Buds Pro blir ikke etterfulgt av en ny modell i denne omgang. Men det er nye funksjoner og nye fargevarianter: Lyseblå og porselenshvit.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top