Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Apple Watch Series 7 er den beste hittil

Apple Watch Series 7

Den nye Apple Watch S7 har endelig fått større skjerm, men batteritiden er dessverre den samme.

Skrevet av / 28.10.21 - 10:00
Apple Watch Series 7 er den beste hittil
Lasse Svendsen

Den aller nyeste Apple Watch, er den beste smartklokken vi har testet. Men oppgraderingene på Series 7 er få og neppe viktige nok til å oppgradere, men kanskje kan den nye Apple Watch S7 konvertere noen av dem som har smartklokke fra andre produsenter.

I bunn og grunn er S7 en S6 med en større skjerm. Funksjonaliteten er nesten identisk, og det er derfor jeg mener at en oppgradering til S7, bare er fornuftig hvis man har en enda eldre Apple Watch.

Smartklokker som denne, dekker et bredt felt av oppgaver. Samtidig som de er en forlengelse av mobilen, er de også en treningsklokke, fjernkontroll, lommebok, og ikke minst, en helsemonitor som passer på deg.

Og denne, S7, kan i likhet med S6-utgaven, ringes med uavhengig av hvor mobilen befinner seg. Hvis man velger en Apple Watch med GPS og cellular (eSIM), vel og merke. Da kan den nemlig kobles til mobilabonnementet.

Les også Den beste smartklokken Apple har oppdatert smartklokken med EKG- og oksygenmåling, og flere sensorer enn før, og rett og slett laget den beste smartklokken til nå.


Større skjerm

Men den ene store nyheten på S7 i 45mm størrelse, er en ny og større skjerm, 0,2-tommer større – eller 20 prosent, og med enda bedre lesbarhet. Det merkes spesielt godt på tekst, men en del av de sekundære ikonene og symbolene, spesielt hvis man har valgt en veldig komplisert urskive, kan fremdeles fremstå som veldig små.

Uansett kan man velge hvor store tall og bokstaver skjermen skal vise, og på S7 har stand by-skjermen 70 prosent mer lys enn skjermen på S6.

Alltid-på-skjermen på Apple Watch S7 har mer lys enn på S6.
Foto: Lasse Svendsen

Formfaktoren er den samme, men enda mer avrundet og Apple har åpenbart ikke adoptert designet til dagens generasjon iPhone, med et mer kantet og stramt design.

Rundere i kantene, det gir S7 en litt klumpete fremtoning.
Foto: Lasse Svendsen

En annen fordel med den store skjermen, er at det endelig er mulig å faktisk taste noenlunde hurtig med qwerty skjermtastaturet på S7, hvis man skriver på engelsk, vel og merke. Tastaturet støtter merkelig nok bare engelsk, uvisst av hvilken grunn.

Apple har gitt S7 et enda sterkere safirglass over pekeskjermen, og S7 finnes i nye farger. Deriblant skogsgrønt, som vårt testeksemplar i aluminium var kledd i.

Legg merke til hvor mye mindre skjermen på S6 i bakgrunnen er.
Foto: Lasse Svendsen

Raskere lading, hjerterytme og trening

Ellers er det faktisk lite annet nytt. Ikke at det var nødvendig med så mange omfattende oppgraderinger etter min mening. S6 er fremdeles en utmerket smartklokke, men med den store skjermen i 45 mm utgave, er S7 hakket bedre.

Det er også ladehastigheten. Som Apple sier er 33 prosent raskere, og som ladet testeksemplaret merkbart kjappere på den magnetiske laderen man smekker på undersiden av klokken. Men batteritiden er ikke økt fra 18 timer, og bruker man GPS aktivt f.eks. under trening eller på tur, synker batterikapasiteten raskt.

Akkurat dét hadde vi håpet at Apple hadde gjort noe med på S7.

Klokken har de samme sensorene som S6, altså de som måler puls, hjerterytme og oksygen i blodet. Sensorene varsler om unormale avvik på hjerterytmen, og som før, kan den varsle 113 dersom man faller om eller stuper over styret på sykkelen, og ikke reiser seg igjen.

Skjermen fyller nesten hele klokken, og kantene er smalere enn før.
Foto: Lasse Svendsen

Den har også Bluetooth og Wi-fi innebygget. Høydemåleren er alltid på, og det finnes en rekke treningsmoduser man kan benytte. Blant nyhetene i watchOS 8, er Pilates og Tai Chi. Breathe-appen har byttet navn til Mindfulness, men funksjonaliteten er den samme, bortsett fra at her får man flere tips til hvordan man kan slappe av med appen.

Hvis du elsker å løpe, last ned Nike Run Club, og bli utfordret.
Foto: Lasse Svendsen

Man kan også laste ned Nike Run Club, en app som lagrer data fra løpeturer – litt som Strava altså, men som også har ferdiglagede løpeturer som man kan gjennomføre.

Da Apple lanserte Watch 6 i fjor, lanserte de også en ny tjeneste kalt Fitness+. Som er en abonnementtjeneste for trening, hvor brukerne får tilgang til en omfattende videokanal for trening på iPhone, iPad eller AppleTV. Den er også støttet i watchOS 8, men foreløpig vet vi ikke når Fitness+ blir tilgjengelig i Norden.

Apple Watch S7 screen III Apple Watch S7 screen II Apple Watch S7 screen I
<
>
Klassisk tri-compax stoppeklokke. Mindfulness er det nye navnet på Breathe. Foto: Lasse Svendsen

Familiedeling derimot, er tilgjengelig i Norge, men foreløpig ikke i Sverige eller Danmark. Med familiedeling kan man bruke en iPhone til å sette opp en eller flere Apple Watch-modeller for familiemedlemmer som ikke har en iPhone. Slik kan andre i familien med en Apple Watch, få tilgang til å sende meldinger, ringe til foreldrene, utvalgte venner eller søsken, og bruke FaceTime til å kommunisere.

Sømløs brukeropplevelse

Hvis man har brukt en Apple Watch tidligere, er det ingen overraskelser på S7. Bortsett fra at skjermen er større. Skjermen fyller enda mer og kantene – bezelen – er mye smalere her enn på en S7, for ikke å snakke om en S5 eller en SE-modell.

Det gjør komplekse skjermbilder fra apper som f.eks. den som måler EKG, lettere å se. Som før kan man lagre data fra EKG-målingen, og skulle noe unormalt skje med hjerterytmen eller oksygenmetningen i blodet, varsles man om noe unormalt oppstår.

Merk at den ikke kan registrere hjerteinfarkt eller et slag. Så føler man seg unormalt dårlig, skal man ikke vente på en varsling fra klokken, men ringe 113.

En kjapp lading på åtte minutter, gir åtte timer med strøm på S7. Det er nok til at man man bruke kan registrere søvnmønstre, når man sover med klokken på. Appen kan hjelpe deg å få mer ut av nattesøvnen ved å vise deg å sette opp en søvnplan. Nyttig spesielt for de som sliter med å sove og kanskje våkner ofte om nettene.

Den roterbare og trykkfølsomme kronen, kan brukes for lynrask navigering i apper og innstillinger. Den store skjermen – som har fått et par urskiver som er eksklusive for S7 – er den beste på noen Apple Watch, og man kan enkelt diktere beskjeder, dele bilder og med større taster og skjermknapper, er den også den best brukervennlige Apple Watch hittil.

Den er ikke bare sprutsikker, man kan dykke til 50 meter med S7.
Foto: Lasse Svendsen

Den har også en egen svømmemodus og tåler opptil 50 meters dybde, men skjermtastene fungerer ikke under vann. Da må man bruke kronen på siden.

Konklusjon

Apple Watch S7 er stadig den beste smartklokken. Det er ikke mange forbedringer her sammenlignet med Apple Watch S6. Den har også EKG- og oksygenmåling, og de samme treningsmodusene tilgjengelig i watchOS 8.0, men for de med en eldre Apple Watch vil S7 være en stor oppgradering. Den store skjermen og den forbedrede navigeringen, er et stort pluss, og S7 viser hvorfor Apple lykkes bedre med smartklokker enn de fleste.

Klassisk verdensklokke hvor man bytter tiden på skjermen på et blunk.
Foto: Lasse Svendsen

Karakter
Apple Watch Series 7 er den beste hittil
Premium

Home mener

Større skjerm med bedre lesbarhet og fullverdig skjermtastatur. Lader raskere, er vanntett, med bedre ripemotstand. Samme formfaktor, batteritid og ytelse som før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Større og raskere

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Scroll to Top