Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler det siste.

Skrevet av / 28.07.14 - 14:48
Sony Xperia M2
Peter Gotschalk

Man skulle nesten tro at utviklerne av Sony Xperia M2 hadde sett i kortene til utviklerne av LG G2 mini. Eller omvendt. I hvert fall likner de to mobilene hverandre så mye at vi kan bruke en stor del av det vi skrev om LGs mellomklasse-smartmobil i testen av Xperia M2.

Akkurat som G2 mini skuffer Xperia M2 når det gjelder ytelsen. Med en Geekbench 3 score på henholdsvis 315 point (single-core) og 1029 point (multi-core) klarer den seg dårligere enn både LG G2 mini, Motorola Moto G og HTC Desire 610 i Benchmark-testen, noe som også avspeiler seg når vi for eksempel utsetter mobilen for vår vanlige test-regime av krevende, grafikktunge spill eller navigerer rundt og zoomer inn og ut på websider i nettleseren. Opplevelsen er ikke katastrofal, men små pauser og lag må man finne seg i. En Browsermark 2.1 test kunne ikke gjennomføres da nettleseren hele tiden meldte om feil.

Skjermen er på 4,8” og kommer med en oppløsning på 960 x 540 piksler, noe som faktisk gir en dårligere pikseltetthet enn hos LG G2 mini, men til gjengjeld er hovedkameraet litt bedre. Det skyldes hovedsakelig Sonys kameraprogramvare som kommer med en masse artige funksjoner (som Augmented Reality effekt samt andre bildeeffekter). Frontkameraet på Xperia M2 er imidlertid nærmeste som en vits å regne. For over 2.000 kroner burde man kunne forvente mer enn VGA-oppløsning på sine selfies… For å komme tilbake til skjermkvaliteten er det ingen nevneverdig forskjell på Xperia M2 og LG G2 mini. Ikoner og bilder virker litt uskarpe, og den lave oppløsningen ødelegger spesielt når man på video, noe som er litt ironisk når man tar i betraktning hvor mye Sony satser på mobilen som mediesentral.

Og det er da også akkurat på dette punktet at Sony Xperia M2 skiller seg mest fra LG G2 mini og de andre smartmobilene i denne testen. Sonys egne apper til musikk, film og spill er likevel litt bedre enn de alminnelige Android-appene, og med den såkalte Walkman-appen til musikklytting følger for eksempel også en prøveperiode med Sonys egen musikkstrømmingstjeneste, Music Unlimited. I tillegg er lydkvaliteten på Xperia M2 mer en hederlig med godt volum og klare toner, og det er derfor desto mer irriterende at bildekvaliteten er så dårlig.

Designen er holdt i den samme stilen som vi kjenner fra toppmodellene Xperia Z, Xperia Z1 og Xperia Z2, men Xperia M2 er litt tykkere og tyngre enn de dyrere modellene og virker derfor knapt så elegant. I stedet føles den faktisk litt kantete og klumpete selv om byggekvalitet og materiale er i orden.

Konklusjon
Sony Xperia M2 er mer middelmådig enn den trenger å være til prisen. Ytelsen og skjermen er dårligere enn vi hadde forventet. En riktig god lydkvalitet, artig kamera-programvare og en robust design (selv om den virker litt for tung) er lyspunkter.

Home mener

Lydkvaliteten er på topp, og vi liker Sonys egne apper, blant annet kamera-appen og Walkman-musikkavspilleren. Ytelsen er for dårlig og resulterer i en brukeropplevelse med hakking og små pauser. Skjermoppløsningen kunne også vært bedre, og hvorfor har frontkameraet kun VGA-oppløsning?

Også i denne testen:

5 smartmobiler i mellomklassen

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budsjett-phablet

Nokia Lumia 1320 er med Windows Phone litt av en ensom ulv, men den gir likevel konkurrentene store utfordringer.

Fete kamera-apper, god ytelse og fremragende lyd gjør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartmobil som absolutt er verdt pengene. Og vi setter pris på støtten for microSD-kort opp til 64 gigabyte.
Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS. Og 8 gigabyte innebygget lagerkapasitet er ikke all verden.
Les hele testen

Motorola Moto G

Den rene opplevelsen

Mye tettere på en ekte Google-mobil enn Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som ros.

Fremragende skjerm med HD-oppløsning, godt kamera med artige funksjoner, glimrende lydkvalitet og en god ytelse som gir en glidende og lett brukeropplevelse uten avbrytelser.
8 gigabyte innebygd lagerkapasitet er i underkant, og det er ingen mulighet for å utvide med microSD-kort. Og så kommer Moto G uten 4G/LTE.
Les hele testen

LG G2 mini

Minimodellen skuffer litt

LG G2 mini har navnet til felles med den kritikerroste toppmodellen, men ikke forvent for mye.

Kameraet er hederlig, lyden godkjent og LGs unike design og funksjoner er også verdt å bite merke i. Det samme er 4G/LTE når man tar prisen med i betraktning.
LG G2 mini er sen i opptrekket, og skjermoppløsningen er ikke tilfredsstillende. Heller ikke til prisen. Og så hadde det vært ønskelig med mer lagringskapasitet.
Les hele testen

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller seg ikke ut på papiret, men i praksis presterer den bedre enn forventet.

På papiret kunne både skjermoppløsning og ytelse vært bedre, men HTC får mer ut av teknikken enn konkurrentene og resultatet er absolutt tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for støtten for microSD opp til 128 GB.
Plastbaksiden nærmest samler på avtrykk fra fettete fingre.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Scroll to Top