TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budsjett-phablet

Nokia Lumia 1320 er med Windows Phone litt av en ensom ulv, men den gir likevel konkurrentene store utfordringer.

forfatter
Publisert 28.07.14 - 14:44
L&B mener
Fete kamera-apper, god ytelse og fremragende lyd gjør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartmobil som absolutt er verdt pengene. Og vi setter pris på støtten for microSD-kort opp til 64 gigabyte.
Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS. Og 8 gigabyte innebygget lagerkapasitet er ikke all verden.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Windows Phone 8 med Lumia Black
 • Skjerm: 6” 1280 x 720 IPS, 245 ppi
 • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon S4 dual-core
 • Minne: 1 GB RAM / 8 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp + VGA
 • Trådløst: 4G LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 164,2 x 85,9 x 9,8 mm
 • Vekt: 220 g
 • Batteri: 3400 mAh
Veil. pris 1990Pr. 28.07.14 Produktside

Det er ikke lett å sammenlikne Nokia Lumia 1320 med konkurrentene hvis målestokken skal være tørre tall, for vårt vanlige Benchmark verktøy, Geekbench 3 finnes ikke i en versjon til Windows Phone, og etter flere forsøk må vi gi opp å utføre Browsermark-testen i Internet Explorer. Men hva vi mangler av nøyaktig dokumentasjon har vi til gjengjeld samlet inn i form av overbevisende personlige inntrykk. Og fasit er at selv om Nokia Lumia 1320 som den eneste smartmobilen i testen kun kommer med dual-core prosessor, yter den bedre enn de fleste smartmobilene i prisklassen. Navigasjon i menyer og på diverse internettsider kjører lytefritt og uten pauser, og det samme gjør avviklingen av store og grafikktunge spill som Asphalt 8: Airborne, som vi kastet oss over da vi i Windows Store ikke kunne finne Shadowgun, den tittelen vi pleier å bruke som prøveklut på Android-mobiler.

Nokia Lumia 1320 er testens eneste mobil basert på Windows Phone, og samtidig den eneste desiderte budsjett-phablet vi har testet til dato. Skjermen er på hele 6”, men til gjengjeld er oppløsningen på 1280 x 720 piksler. Alt i alt gir det litt bedre skjermbilde enn på flere av konkurrentene, som LG G2 mini og Sony Xperia M2, men selv om oppløsningen er høyere er forskjellen på pikseltettheten ikke all verden. Med andre ord er kvaliteten ikke mye bedre når vi ser på video eller liknende, men til gjengjeld er det plass til mer på åpningsskjermen liksom vi også får mer innhold med når det surfes på nettet. Bildet er generelt pent, og Lumia 1320 fungerer også godt i sollys.

Kameraet på 5 Mp er ikke overveldende, men via Windows Store har man adgang til Nokia Collection som blant annet inneholder den fantastiske Nokia Camera-app samt andre bilde-apper som til sammen byr på en masse funksjoner og muligheter for kreativitet. Dermed blir kameraopplevelsen likevel mer enn tilfredsstillende.

Lydkvaliteten er glimrende og lyden kan justeres etter personlig smak både via innebygget equalizer og Dolby Headphone lydforbedring. Spesielt bassen er solid, men hvis man justerer litt får man faktisk fin lyd i hele frekvensområdet.

Telefonen kommer kun med 8 gigabyte innebygget lagerkapasitet, men til gjengjeld støttes microSD-kort opp til 64 gigabyte. Og det gjelder også 4G/LTE.

Byggekvaliteten er godkjent, mens designen er litt kjedelig.

Konklusjon
Nokia Lumia 1320 er testens eneste phablet. Den store skjermen på 6” kommer med høyere oppløsning enn de fleste av konkurrentene, men fordi skjermen er større, er bildekvaliteten ikke markant bedre enn hos konkurrentene. Nokias kamera-app samt et ganske fint kamera gjør til gjengjeld Lumia 1320 til en god kamera-mobil til prisen.
Ytelsen er langt bedre enn man har lov å forvente fra en dual-core prosessor, mens den glimrende lyden er en annen positiv overraskelse. Til prisen trenger man ikke å nøle med å investere i Lumia 1320.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler det siste.

Lydkvaliteten er på topp, og vi liker Sonys egne apper, blant annet kamera-appen og Walkman-musikkavspilleren.
Ytelsen er for dårlig og resulterer i en brukeropplevelse med hakking og små pauser. Skjermoppløsningen kunne også vært bedre, og hvorfor har frontkameraet kun VGA-oppløsning?

Motorola Moto G

Den rene opplevelsen

Mye tettere på en ekte Google-mobil enn Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som ros.

Fremragende skjerm med HD-oppløsning, godt kamera med artige funksjoner, glimrende lydkvalitet og en god ytelse som gir en glidende og lett brukeropplevelse uten avbrytelser.
8 gigabyte innebygd lagerkapasitet er i underkant, og det er ingen mulighet for å utvide med microSD-kort. Og så kommer Moto G uten 4G/LTE.

LG G2 mini

Minimodellen skuffer litt

LG G2 mini har navnet til felles med den kritikerroste toppmodellen, men ikke forvent for mye.

Kameraet er hederlig, lyden godkjent og LGs unike design og funksjoner er også verdt å bite merke i. Det samme er 4G/LTE når man tar prisen med i betraktning.
LG G2 mini er sen i opptrekket, og skjermoppløsningen er ikke tilfredsstillende. Heller ikke til prisen. Og så hadde det vært ønskelig med mer lagringskapasitet.

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller seg ikke ut på papiret, men i praksis presterer den bedre enn forventet.

På papiret kunne både skjermoppløsning og ytelse vært bedre, men HTC får mer ut av teknikken enn konkurrentene og resultatet er absolutt tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for støtten for microSD opp til 128 GB.
Plastbaksiden nærmest samler på avtrykk fra fettete fingre.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Toppmobiler i 2023 kommer med denne prosessoren Slik blir Qualcomms nye prosessor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Bilde