: LG G2 mini

Minimodellen skuffer litt

LG G2 mini har navnet til felles med den kritikerroste toppmodellen, men ikke forvent for mye.
Lyd & Bilde mener
Kameraet er hederlig, lyden godkjent og LGs unike design og funksjoner er også verdt å bite merke i. Det samme er 4G/LTE når man tar prisen med i betraktning.
LG G2 mini er sen i opptrekket, og skjermoppløsningen er ikke tilfredsstillende. Heller ikke til prisen. Og så hadde det vært ønskelig med mer lagringskapasitet.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Skjerm: 4,7” 960 x 540 qHD IPS, 234 ppi
  • Prosessor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core
  • Minne: 1 GB ram / 8 GB lager (+ microSD opp til 32 GB)
  • Kamera: 8 Mp + 1,3 Mp
  • Trådløst: 4G LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
  • Mål: 129,6 x 66 x 9,8 mm
  • Vekt: 121 g
  • Batteri: 2440 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

Toppmodellen LG G2 fikk masse rros, også her i Lyd & Bilde, da den kom på markedet sist høst. Både skjerm og ytelse var på topp, og vi satte pris på den spesielle konstruksjonen med både av og på samt volumknapp på mobilens bakside. Konstruksjon og design har LG G2 mini til felles med toppmodellen, mens det kniper en god del mer når det gjelder skjerm og ytelse.

Selvfølgelig forventer vi ikke at en telefon som koster det halve skal kunne hamle opp med LG G2, så vi er ikke veldig skuffet over LG G2 mini. Bare litt!

G2 mini kommer med den nyeste Android-versjonen KitKat, noe som egentlig skulle borge for hederlig hastighet og ytelse, men både vår opplevelse i hverdagen og Benchmark-test viser et annet bilde. Geekbench 3 gir et resultat på henholdsvis 341 point (single-core) og 1136 point (multi-core), og et Browsermark 2.1 resultat på kun 868 fastslår at nettleserhastigheten er langsommere enn to tredjedeler av alle Android-mobiler. Begge deler kan vi gjenkjenne fra vår egen opplevelse av mobilen. Surfer man på internett må nettleseren ta små pauser hvis man vil zoome inn på sidene, mens mobilens åpningsmenyer også til tider skifter med små forsinkelser når man blar gjennom dem. Spesielt kommer mobilens krefter til kort hvis man vil spille spill, hvor vi opplever små hakk og avbrytelser både i store spill som vårt vanlige testspill, Shadowgun, og i mye mindre spill som Subway Surfers, som egentlig burde kjøre glidende på nærmest hva som helst. Og hvorfor støtter LG G2 mini kun microSD-kort opp til 32 gigabyte når den selv bare kommer med 8 gigabyte lagringsplass?

LG G2 mini er ikke den eneste mobilen i prisklassen med en skjermoppløsning på kun 960 x 540 piksler, men likevel går den ikke fri for kritikk. Den 4,7” store IPS-skjermen har en pen bildekvalitet og er behagelig å se på, men den lave oppløsningen kan ses med det blotte øye – spesielt når man ser på video. Og vi har faktisk litt vanskelig for å forstå hvorfor man i det minste ikke har satset på alminnelig 720p HD-oppløsning.

Ros skal LG G2 mini til gjengjeld ha for et kamera som tar fornuftige bilder, samt for rimelig god lyd. I tillegg kommer 4G/LTE og med LGs egne spesielle funksjoner som Knock Code, som lar brukeren åpne mobilen og aktivere skjermen ved å banke et mønster man selv definerer. En artig idé som virker fint, men neppe noensinne vil oppleves som uunnværlig.

Konklusjon
LG G2 mini byr på et godt kamera, ganske fin lyd, 4G/LTE samt en rekke artige funksjoner og LGs unike design med en multifunksjonskapp på baksiden i stedet for knapper på mobilens sider. Men det samlede inntrykket får riper i lakken av en mindre imponerende ytelse og en skjerm som nok ser pen ut, men godt kunne by på en høyere oppløsning.

Også i denne testen:

Sony Xperia M2

M for middelmådig

Sony Xperia M2 mangler det siste.

Lydkvaliteten er på topp, og vi liker Sonys egne apper, blant annet kamera-appen og Walkman-musikkavspilleren.
Ytelsen er for dårlig og resulterer i en brukeropplevelse med hakking og små pauser. Skjermoppløsningen kunne også vært bedre, og hvorfor har frontkameraet kun VGA-oppløsning?

Nokia Lumia 1320

Verdens eneste budsjett-phablet

Nokia Lumia 1320 er med Windows Phone litt av en ensom ulv, men den gir likevel konkurrentene store utfordringer.

Fete kamera-apper, god ytelse og fremragende lyd gjør Nokia Lumia 1320 til en underholdende smartmobil som absolutt er verdt pengene. Og vi setter pris på støtten for microSD-kort opp til 64 gigabyte.
Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS. Og 8 gigabyte innebygget lagerkapasitet er ikke all verden.

Motorola Moto G

Den rene opplevelsen

Mye tettere på en ekte Google-mobil enn Motorola Moto G kommer man ikke. Og det er ment som ros.

Fremragende skjerm med HD-oppløsning, godt kamera med artige funksjoner, glimrende lydkvalitet og en god ytelse som gir en glidende og lett brukeropplevelse uten avbrytelser.
8 gigabyte innebygd lagerkapasitet er i underkant, og det er ingen mulighet for å utvide med microSD-kort. Og så kommer Moto G uten 4G/LTE.

HTC Desire 610

En positiv overraskelse

HTC Desire 610 skiller seg ikke ut på papiret, men i praksis presterer den bedre enn forventet.

På papiret kunne både skjermoppløsning og ytelse vært bedre, men HTC får mer ut av teknikken enn konkurrentene og resultatet er absolutt tilfredsstillende. Det samme er lydkvaliteten, og vi er glade for støtten for microSD opp til 128 GB.
Plastbaksiden nærmest samler på avtrykk fra fettete fingre.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!