TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gylne middelvei

Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

forfatter
Publisert 02.09.14 - 12:00
L&B mener
Designen er slank og uten dikkedarer. Selv om skjermoppløsningen ikke imponerer, er skjermen fin med varme og skarpe farger. Og så får enheten så mye som mulig ut av de begrensede prosessorkreftene.
Mangler mobilt internett. Enheten fås i en versjon med 4G/LTE, men den er nesten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten har mye igjen å ønske, unntatt når man bruker Samsungs egne apper.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
 • Skjerm: 10,1" 1280 x 800 TFT, 149 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core
 • Minne: 1,5 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 3 Mp + 1,3 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 243,4 x 176,4 x 7,9 mm
 • Vekt: 487 g
 • Batteri: 6800 mAh

Det er ikke langt mellom den gylne middelvei og middelmådighet. Samsung Galaxy Tab 4 balanserer like på kanten til middelmådighet, men vi ender likevel opp med en positiv, om enn behersket, samlet vurdering av produktet.

Designen er typisk for Samsung: Ingen dikkedarer, men en litt for skinnende ramme omkring skjermen i imitert metall samt en sort bakside med litt struktur i noe som skal minne om skinn, men selvfølgelig er plast. Byggekvaliteten er hederlig, og enheten virker robust nok, selv om man ikke akkurat skal bruke Galaxy Tab 4 som bordtennisrekkert!

Skjermoppløsningen er på ikke imponerende 1280 x 800 piksler, så både bilder og ikoner virker litt grynete på den 10,1” store skjermen hvis man er vant til Full HD. Det er imidlertid nok til å vise film i HD-format, og både åpningssider, nettsider, spill og bilder ser fine ut med varme og sterke farger.

Lyden kunne til gjengjeld hatt bruk for en liten saltvannsinnsprøytning. Volumet er forsåvidt fint nok, men generelt er lydbildet litt ullent og nærmest søvndyssende. Det er imidlertid mulig å pepre opp de forskjellige frekvensene med en EQ, hvis man vel og merke bruker Samsungs Musikk- eller Video-app til avspillingen, men det hjelper ikke mye hvis man bruker andre apper til for eksempel filmtitting eller musikkstrømming som YouTube og Netflix eller Wimp og Spotify. EQ-en er nemlig begrenset til Samsungs egne apper.

Når det gjelder ytelsen blir vi heller ikke stumme av beundring. Med en Snapdragon 400 quad-core prosessor på kun 1,2 GHz kan vi heller ikke forvente all verden. I vår vanlige Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Galaxy Tab 4 henholdsvis 342 (single-core) og 1.132 (multi-core) point, og det er i den nedre ende skulle vi hilse og si. For eksempel er det et godt stykke under Google Nexus 7 fra 2013, som vi testet for nesten et år siden. Og det er i tillegg flere hundre kroner billigere enn Galaxy Tab 4.

Vel, i daglig bruk opplever vi ingen spesielle problemer. Selv større og grafikktunge spill kjører ganske fint, og det tyder på at Samsung i praksis får utnyttet de begrensede prosessorkreftene til fulle.

Vi har testet Wifi utgaven av Galaxy Tab 4, men det fås også i en versjon med 4G/LTE som imidlertid er nesten 1.000 kroner dyrere.

Konklusjon
Samsung Galaxy Tab 4 klarer seg fint til prisen. Det er skrapet til bunnen når det gjelder skjerm, materialvalg og prosessor, men det samlede inntrykket og den generelle brukeropplevelsen er absolutt godkjent. Vil man ha god lydkvalitet må man holde seg til Samsungs egne apper, noe som er litt dumt når så mye medieforbruk nå foregår via strømming. Derfor gir vi kun karakteren 3 for lydkvalitet, selv om lyden i Samsungs apper egentlig er til et firetall.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Ikke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den spesielle Yoga formfaktor og fremragende byggekvalitet og materialvalg gjør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og bildekvaliteten er absolutt godkjent. Batteritiden er testens beste.
Ytelsen har noe igjen å ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøye seg med 3G.

Dell Venue 8 Pro

En ekte mini-datamaskin

Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

Komplett Windowsversjon kombinert med robust design, utmerket skjerm, fremragende lydkvalitet og god ytelse til en absolutt overkommelig pris, gjør Dell Venue 8 Pro til testens beste kjøp.
Å skulle betjene Windows i skrivebordsmodus på 8” er umulig uten en aktiv digital penn som må kjøpes som tilbehør. Mangler i tillegg mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er alt for lite når operativsystemet og Windows-programmer fylder så mye.

ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbunt uten finesse

Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

Høy ytelse og gratis tastaturdokk er de største fordelene til dette nettbrettet.
Bildekvaliteten er simpelthen for dårlig med matte farger og pikselerte bilder. Og så mangler maskinen mobilt internett.

Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

Den samlede ytelse er testens nest høyeste. Både skjerm og lydkvalitet er godkjent uten å være prangende.
Windows grensesnitt i desktopversjon er vanskelig å betjene på en 8” skjerm. Design og byggekvalitet kunne vært bedre. Mangler mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er for lite når maskinen skal kjøre en komplett Windows utgave.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend