Search
Generic filters

: Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gylne middelvei

Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

Lyd & Bilde mener

Designen er slank og uten dikkedarer. Selv om skjermoppløsningen ikke imponerer, er skjermen fin med varme og skarpe farger. Og så får enheten så mye som mulig ut av de begrensede prosessorkreftene.
Mangler mobilt internett. Enheten fås i en versjon med 4G/LTE, men den er nesten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten har mye igjen å ønske, unntatt når man bruker Samsungs egne apper.
 • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
 • Skjerm: 10,1" 1280 x 800 TFT, 149 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core
 • Minne: 1,5 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 3 Mp + 1,3 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 243,4 x 176,4 x 7,9 mm
 • Vekt: 487 g
 • Batteri: 6800 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2190 kr

Det er ikke langt mellom den gylne middelvei og middelmådighet. Samsung Galaxy Tab 4 balanserer like på kanten til middelmådighet, men vi ender likevel opp med en positiv, om enn behersket, samlet vurdering av produktet.

Designen er typisk for Samsung: Ingen dikkedarer, men en litt for skinnende ramme omkring skjermen i imitert metall samt en sort bakside med litt struktur i noe som skal minne om skinn, men selvfølgelig er plast. Byggekvaliteten er hederlig, og enheten virker robust nok, selv om man ikke akkurat skal bruke Galaxy Tab 4 som bordtennisrekkert!

Skjermoppløsningen er på ikke imponerende 1280 x 800 piksler, så både bilder og ikoner virker litt grynete på den 10,1” store skjermen hvis man er vant til Full HD. Det er imidlertid nok til å vise film i HD-format, og både åpningssider, nettsider, spill og bilder ser fine ut med varme og sterke farger.

Lyden kunne til gjengjeld hatt bruk for en liten saltvannsinnsprøytning. Volumet er forsåvidt fint nok, men generelt er lydbildet litt ullent og nærmest søvndyssende. Det er imidlertid mulig å pepre opp de forskjellige frekvensene med en EQ, hvis man vel og merke bruker Samsungs Musikk- eller Video-app til avspillingen, men det hjelper ikke mye hvis man bruker andre apper til for eksempel filmtitting eller musikkstrømming som YouTube og Netflix eller Wimp og Spotify. EQ-en er nemlig begrenset til Samsungs egne apper.

Når det gjelder ytelsen blir vi heller ikke stumme av beundring. Med en Snapdragon 400 quad-core prosessor på kun 1,2 GHz kan vi heller ikke forvente all verden. I vår vanlige Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Galaxy Tab 4 henholdsvis 342 (single-core) og 1.132 (multi-core) point, og det er i den nedre ende skulle vi hilse og si. For eksempel er det et godt stykke under Google Nexus 7 fra 2013, som vi testet for nesten et år siden. Og det er i tillegg flere hundre kroner billigere enn Galaxy Tab 4.

Vel, i daglig bruk opplever vi ingen spesielle problemer. Selv større og grafikktunge spill kjører ganske fint, og det tyder på at Samsung i praksis får utnyttet de begrensede prosessorkreftene til fulle.

Vi har testet Wifi utgaven av Galaxy Tab 4, men det fås også i en versjon med 4G/LTE som imidlertid er nesten 1.000 kroner dyrere.

Konklusjon
Samsung Galaxy Tab 4 klarer seg fint til prisen. Det er skrapet til bunnen når det gjelder skjerm, materialvalg og prosessor, men det samlede inntrykket og den generelle brukeropplevelsen er absolutt godkjent. Vil man ha god lydkvalitet må man holde seg til Samsungs egne apper, noe som er litt dumt når så mye medieforbruk nå foregår via strømming. Derfor gir vi kun karakteren 3 for lydkvalitet, selv om lyden i Samsungs apper egentlig er til et firetall.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

  Ikke som de andre

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

  Dell Venue 8 Pro

  En ekte mini-datamaskin

  Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

  ASUS Transformer Pad TF103C

  Muskelbunt uten finesse

  Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

  Acer Iconia W4-820

  Halvgjort er ikke velgjort

  Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.