Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbunt uten finesse

Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

Skrevet av / 02.09.14 - 11:49
ASUS Transformer Pad TF103C
Peter Gotschalk

Man får virkelig mye for pengene med Asus Transformer Pad TF103C. Inkludert i prisen er nemlig en tastaturdokk, som gjør at nettbrettet faktisk også kan benyttes som en liten laptop bare man utstyrer det med de riktige appene. Både dokken og selve nettbrettenheten er robust fremstilt av hvit og aluminiumfarget plast, som likevel holder glimrende stand mot støt og vridninger. Faktisk er selve nettbrettet litt stort og tungt å håndtere, men den avrundede designen gjør det behagelig å holde, så brukeropplevelsen blir likevel ok.

Det er bildekvaliteten til gjengjeld ikke. Oppløsningen er bare på 1280 x 800 piksler, noe som egentlig skulle vært nok til å vise video i HD-kvalitet samt være behagelig for øyet, men vi opplever at fargene er matte, bilder – både video og foto – står uskarpt, og ikoner på åpningsskjermen er tillegg også pikselerte. Det er virkelig ikke godt nok Asus.

Den utilfredsstillende bildekvaliteten står i skarp kontrast til enhetens ytelse, som er testens beste. Transformer Pad TF103C er i motsetning til de andre Android-baserte nettbrettene i denne testen ikke utstyrt med en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm, men derimot med en 64-bit quad-core Intel Atom prosessor, og vi skal love at det er krefter i den. I vår Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Transformer Pad TF103C henholdsvis 757 (single-core) og 2.303 (multi-core) point, noe som er det dobbelte av hva Android-konkurrentene presterer, og vår egen brukeropplevelse bekrefter restresultatet. Apper starter hurtig, tunge og grafikkrevende oppgaver løses uten dikkedarer.

Lydkvaliteten er heller ikke så dårlig. Transformer Pad har litt samme problem som Samsung Galaxy Tab 4. Nemlig at mulighetene for å justere lyden er gjemt i Asus egne apper til avspilling av musikk og video. Andre apper som YouTube, Netflix, Wimp og Spotify må nøye seg med Android standardinnstillinger for lyden, og da blir lydbildet litt for grumsete med en meget støyende bass. Asus har imidlertid inkludert en generell app ved navn Lydguide, som lar brukeren skifte mellom et par faste lydprofiler som Musikk, Film og Spill, men virkningen er minimal.

Konklusjon
Vi nøler ikke med å rose Asus Transformer Pad TF103C for den imponerende høye ytelsen, for en hederlig lydkvalitet og for en robust og solid design. Vi skal heller ikke klage over den gratis tastaturdokken man får med på kjøpet. Men bildekvaliteten har mye igjen å ønske seg med matte farger og uskarpe detaljer, og det trekke altså ned i den samlede vurdering.

Home mener

Høy ytelse og gratis tastaturdokk er de største fordelene til dette nettbrettet. Bildekvaliteten er simpelthen for dårlig med matte farger og pikselerte bilder. Og så mangler maskinen mobilt internett.

Også i denne testen:

5 nettbrett i mellomklassen

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gylne middelvei

Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

Designen er slank og uten dikkedarer. Selv om skjermoppløsningen ikke imponerer, er skjermen fin med varme og skarpe farger. Og så får enheten så mye som mulig ut av de begrensede prosessorkreftene.
Mangler mobilt internett. Enheten fås i en versjon med 4G/LTE, men den er nesten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten har mye igjen å ønske, unntatt når man bruker Samsungs egne apper.
Les hele testen

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Ikke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den spesielle Yoga formfaktor og fremragende byggekvalitet og materialvalg gjør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og bildekvaliteten er absolutt godkjent. Batteritiden er testens beste.
Ytelsen har noe igjen å ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøye seg med 3G.
Les hele testen

Dell Venue 8 Pro

En ekte mini-datamaskin

Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

Komplett Windowsversjon kombinert med robust design, utmerket skjerm, fremragende lydkvalitet og god ytelse til en absolutt overkommelig pris, gjør Dell Venue 8 Pro til testens beste kjøp.
Å skulle betjene Windows i skrivebordsmodus på 8” er umulig uten en aktiv digital penn som må kjøpes som tilbehør. Mangler i tillegg mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er alt for lite når operativsystemet og Windows-programmer fylder så mye.
Les hele testen

Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

Den samlede ytelse er testens nest høyeste. Både skjerm og lydkvalitet er godkjent uten å være prangende.
Windows grensesnitt i desktopversjon er vanskelig å betjene på en 8” skjerm. Design og byggekvalitet kunne vært bedre. Mangler mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er for lite når maskinen skal kjøre en komplett Windows utgave.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top