Search
Generic filters

: ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbunt uten finesse

Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

Lyd & Bilde mener

Høy ytelse og gratis tastaturdokk er de største fordelene til dette nettbrettet.
Bildekvaliteten er simpelthen for dårlig med matte farger og pikselerte bilder. Og så mangler maskinen mobilt internett.
 • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
 • Skjerm: 10,1" 1280 x 800 IPS, 149 ppi
 • Prosessor: 1,86 GHz 64-bit Intel Atom Z3745 quad-core
 • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 2 Mp + 0,3 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 257,5 x 178,4 x 9.9 mm
 • Vekt: 550 g
 • Batteri: Li-polymer 19 Wh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2790 kr

Man får virkelig mye for pengene med Asus Transformer Pad TF103C. Inkludert i prisen er nemlig en tastaturdokk, som gjør at nettbrettet faktisk også kan benyttes som en liten laptop bare man utstyrer det med de riktige appene. Både dokken og selve nettbrettenheten er robust fremstilt av hvit og aluminiumfarget plast, som likevel holder glimrende stand mot støt og vridninger. Faktisk er selve nettbrettet litt stort og tungt å håndtere, men den avrundede designen gjør det behagelig å holde, så brukeropplevelsen blir likevel ok.

Det er bildekvaliteten til gjengjeld ikke. Oppløsningen er bare på 1280 x 800 piksler, noe som egentlig skulle vært nok til å vise video i HD-kvalitet samt være behagelig for øyet, men vi opplever at fargene er matte, bilder – både video og foto – står uskarpt, og ikoner på åpningsskjermen er tillegg også pikselerte. Det er virkelig ikke godt nok Asus.

Den utilfredsstillende bildekvaliteten står i skarp kontrast til enhetens ytelse, som er testens beste. Transformer Pad TF103C er i motsetning til de andre Android-baserte nettbrettene i denne testen ikke utstyrt med en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm, men derimot med en 64-bit quad-core Intel Atom prosessor, og vi skal love at det er krefter i den. I vår Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Transformer Pad TF103C henholdsvis 757 (single-core) og 2.303 (multi-core) point, noe som er det dobbelte av hva Android-konkurrentene presterer, og vår egen brukeropplevelse bekrefter restresultatet. Apper starter hurtig, tunge og grafikkrevende oppgaver løses uten dikkedarer.

Lydkvaliteten er heller ikke så dårlig. Transformer Pad har litt samme problem som Samsung Galaxy Tab 4. Nemlig at mulighetene for å justere lyden er gjemt i Asus egne apper til avspilling av musikk og video. Andre apper som YouTube, Netflix, Wimp og Spotify må nøye seg med Android standardinnstillinger for lyden, og da blir lydbildet litt for grumsete med en meget støyende bass. Asus har imidlertid inkludert en generell app ved navn Lydguide, som lar brukeren skifte mellom et par faste lydprofiler som Musikk, Film og Spill, men virkningen er minimal.

Konklusjon
Vi nøler ikke med å rose Asus Transformer Pad TF103C for den imponerende høye ytelsen, for en hederlig lydkvalitet og for en robust og solid design. Vi skal heller ikke klage over den gratis tastaturdokken man får med på kjøpet. Men bildekvaliteten har mye igjen å ønske seg med matte farger og uskarpe detaljer, og det trekke altså ned i den samlede vurdering.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

  Den gylne middelvei

  Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

  Ikke som de andre

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

  Dell Venue 8 Pro

  En ekte mini-datamaskin

  Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

  Acer Iconia W4-820

  Halvgjort er ikke velgjort

  Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

  Les også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.