: ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbunt uten finesse

Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.
Lyd & Bilde mener
Høy ytelse og gratis tastaturdokk er de største fordelene til dette nettbrettet.
Bildekvaliteten er simpelthen for dårlig med matte farger og pikselerte bilder. Og så mangler maskinen mobilt internett.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.4.2 Kit Kat
  • Skjerm: 10,1" 1280 x 800 IPS, 149 ppi
  • Prosessor: 1,86 GHz 64-bit Intel Atom Z3745 quad-core
  • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
  • Kamera: 2 Mp + 0,3 Mp
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Mål: 257,5 x 178,4 x 9.9 mm
  • Vekt: 550 g
  • Batteri: Li-polymer 19 Wh
Annonse
Annonse
forfatter

Man får virkelig mye for pengene med Asus Transformer Pad TF103C. Inkludert i prisen er nemlig en tastaturdokk, som gjør at nettbrettet faktisk også kan benyttes som en liten laptop bare man utstyrer det med de riktige appene. Både dokken og selve nettbrettenheten er robust fremstilt av hvit og aluminiumfarget plast, som likevel holder glimrende stand mot støt og vridninger. Faktisk er selve nettbrettet litt stort og tungt å håndtere, men den avrundede designen gjør det behagelig å holde, så brukeropplevelsen blir likevel ok.

Det er bildekvaliteten til gjengjeld ikke. Oppløsningen er bare på 1280 x 800 piksler, noe som egentlig skulle vært nok til å vise video i HD-kvalitet samt være behagelig for øyet, men vi opplever at fargene er matte, bilder – både video og foto – står uskarpt, og ikoner på åpningsskjermen er tillegg også pikselerte. Det er virkelig ikke godt nok Asus.

Den utilfredsstillende bildekvaliteten står i skarp kontrast til enhetens ytelse, som er testens beste. Transformer Pad TF103C er i motsetning til de andre Android-baserte nettbrettene i denne testen ikke utstyrt med en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm, men derimot med en 64-bit quad-core Intel Atom prosessor, og vi skal love at det er krefter i den. I vår Benchmark-test, Geekbench 3, scorer Transformer Pad TF103C henholdsvis 757 (single-core) og 2.303 (multi-core) point, noe som er det dobbelte av hva Android-konkurrentene presterer, og vår egen brukeropplevelse bekrefter restresultatet. Apper starter hurtig, tunge og grafikkrevende oppgaver løses uten dikkedarer.

Lydkvaliteten er heller ikke så dårlig. Transformer Pad har litt samme problem som Samsung Galaxy Tab 4. Nemlig at mulighetene for å justere lyden er gjemt i Asus egne apper til avspilling av musikk og video. Andre apper som YouTube, Netflix, Wimp og Spotify må nøye seg med Android standardinnstillinger for lyden, og da blir lydbildet litt for grumsete med en meget støyende bass. Asus har imidlertid inkludert en generell app ved navn Lydguide, som lar brukeren skifte mellom et par faste lydprofiler som Musikk, Film og Spill, men virkningen er minimal.

Konklusjon
Vi nøler ikke med å rose Asus Transformer Pad TF103C for den imponerende høye ytelsen, for en hederlig lydkvalitet og for en robust og solid design. Vi skal heller ikke klage over den gratis tastaturdokken man får med på kjøpet. Men bildekvaliteten har mye igjen å ønske seg med matte farger og uskarpe detaljer, og det trekke altså ned i den samlede vurdering.

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gylne middelvei

Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

Designen er slank og uten dikkedarer. Selv om skjermoppløsningen ikke imponerer, er skjermen fin med varme og skarpe farger. Og så får enheten så mye som mulig ut av de begrensede prosessorkreftene.
Mangler mobilt internett. Enheten fås i en versjon med 4G/LTE, men den er nesten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten har mye igjen å ønske, unntatt når man bruker Samsungs egne apper.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Ikke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den spesielle Yoga formfaktor og fremragende byggekvalitet og materialvalg gjør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og bildekvaliteten er absolutt godkjent. Batteritiden er testens beste.
Ytelsen har noe igjen å ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøye seg med 3G.

Dell Venue 8 Pro

En ekte mini-datamaskin

Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

Komplett Windowsversjon kombinert med robust design, utmerket skjerm, fremragende lydkvalitet og god ytelse til en absolutt overkommelig pris, gjør Dell Venue 8 Pro til testens beste kjøp.
Å skulle betjene Windows i skrivebordsmodus på 8” er umulig uten en aktiv digital penn som må kjøpes som tilbehør. Mangler i tillegg mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er alt for lite når operativsystemet og Windows-programmer fylder så mye.

Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

Den samlede ytelse er testens nest høyeste. Både skjerm og lydkvalitet er godkjent uten å være prangende.
Windows grensesnitt i desktopversjon er vanskelig å betjene på en 8” skjerm. Design og byggekvalitet kunne vært bedre. Mangler mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er for lite når maskinen skal kjøre en komplett Windows utgave.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!