: Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.
Lyd & Bilde mener
Den samlede ytelse er testens nest høyeste. Både skjerm og lydkvalitet er godkjent uten å være prangende.
Windows grensesnitt i desktopversjon er vanskelig å betjene på en 8” skjerm. Design og byggekvalitet kunne vært bedre. Mangler mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er for lite når maskinen skal kjøre en komplett Windows utgave.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8.1 32 bit
  • Skjerm: 8" 1280 x 800 IPS, 149 ppi
  • Prosessor: 1,33 GHz Intel Atom Z3740 quad-core
  • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
  • Kamera: 5 Mp + 2 Mp
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Mål: 218 x 135 x 10,8 mm
  • Vekt: 415 g
  • Batteri: 4960 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke mange produsenter igjen som tror på Windows RT, nettbrettutgaven av Microsofts operativsystem. Det gjelder også Acer, som er på banen med Iconia W4-820, et 8” nettbrett med en komplett versjon av Windows 8.1, noe som betyr at enheten kan kjøre apper fra Windows Store samt ordentlige desktopprogrammer. Dessverre er det langt fra optimalt på en 8” skjerm, som man må være utstyrt med meget spisse fingre på størrelse med en fyrstikk for å betjene. Så små blir nemlig menyer og ikoner når oppløsningen er på 1280 x 800 piksler. Dessverre byr Acer ikke på noen form for alternativ betjening, verken i form av tastaturdokk eller aktiv digital penn, noe som ville ha vært forfriskende og et stort skritt i retning av mer brukervennlighet.

Hele herligheten er basert på en Intel Atom Z3740 quad-core prosessor av lignende type som sitter i Dell Venue 8 Pro. De to maskinene får da også noenlunde den samme mengde saft og kraft ut av prosessoren. Hvor Dell scorer henholdsvis 785 (single-core) og 2.050 (multi-core) point i vår Geekbench 3 test oppnår Acer med Iconia W4-820 et resultat på 656 (single-core) og 2.135 (multi-core) point, noe som faktisk gir dette nettbrettet den nest høyeste score i testen når det gjelder den samlede ytelsen. Ergo går alt like raskt som man kunne ønske seg, og så lenge man holder seg til touchgrensesnittet med de etterhvert ikoniske dynamiske flisene fra Windows går det hele som en lek. Det er først hvis man beveger seg over til den tradisjonelle Windows-desktop at man må vær utstyrt med rikelige mengder av tålmodighet. Så vanskelig er det nemlig å treffe riktig og i det hele tatt betjene grensesnittet.

Skjermen er heldigvis ok, så det kniper i det minste ikke med å se de små bokstavene og ikonene. Bare med å treffe dem. Faktisk synes vi at fargene er litt kjedelige og matte, men ellers er skjermbildet både skarpt og lettleselig.

Lydkvaliteten er også godkjent, selv om lydbildet ikke blir likeså klart og skarpt som på konkurrentene fra Dell og Lenovo. Volumet feiler det imidlertid ikke noe, og vi opplever heller ingen forvrengning i noen av frekvensområdene.

Det største problemet har vi faktisk med enhetens design og konstruksjon. Acers nettbrett er temmelig tungt i forhold til sin størrelse, og med en tykkelse på knappe 11 mm setter den fedmerekord i testen. I tillegg er enheten meget plastaktig, noe som blant annet gir seg utslag i litt knirking og knaking når vi utsetter den for vri-testen. Det kunne Acer godt ha gjort bedre.

Iconia W4 kan også fås i en versjon med 3G HSPA+ og 64 gigabyte harddisk, men denne versjonen koster nesten det dobbelte av vår testmodell.

Konklusjon
Det samlede inntrykket av Acer Iconia W4-820 er for det meste positivt. Både ytelse, skjerm og lyd er godkjent, men uten å imponere. Hva design angår – både fysisk design og betjening – kunne man godt ha anstrengt seg litt mer – og byggekvaliteten imponerer heller ikke.

Også i denne testen:

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gylne middelvei

Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

Designen er slank og uten dikkedarer. Selv om skjermoppløsningen ikke imponerer, er skjermen fin med varme og skarpe farger. Og så får enheten så mye som mulig ut av de begrensede prosessorkreftene.
Mangler mobilt internett. Enheten fås i en versjon med 4G/LTE, men den er nesten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten har mye igjen å ønske, unntatt når man bruker Samsungs egne apper.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Ikke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den spesielle Yoga formfaktor og fremragende byggekvalitet og materialvalg gjør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og bildekvaliteten er absolutt godkjent. Batteritiden er testens beste.
Ytelsen har noe igjen å ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøye seg med 3G.

Dell Venue 8 Pro

En ekte mini-datamaskin

Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

Komplett Windowsversjon kombinert med robust design, utmerket skjerm, fremragende lydkvalitet og god ytelse til en absolutt overkommelig pris, gjør Dell Venue 8 Pro til testens beste kjøp.
Å skulle betjene Windows i skrivebordsmodus på 8” er umulig uten en aktiv digital penn som må kjøpes som tilbehør. Mangler i tillegg mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er alt for lite når operativsystemet og Windows-programmer fylder så mye.

ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbunt uten finesse

Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

Høy ytelse og gratis tastaturdokk er de største fordelene til dette nettbrettet.
Bildekvaliteten er simpelthen for dårlig med matte farger og pikselerte bilder. Og så mangler maskinen mobilt internett.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.