Search
Generic filters

: Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er gjør en utmerket jobb, men det finnes likevel bedre alternativer til prisen.

Lyd & Bilde mener

Den samlede ytelse er testens nest høyeste. Både skjerm og lydkvalitet er godkjent uten å være prangende.
Windows grensesnitt i desktopversjon er vanskelig å betjene på en 8” skjerm. Design og byggekvalitet kunne vært bedre. Mangler mobilt internett, og 32 gigabyte harddisk er for lite når maskinen skal kjøre en komplett Windows utgave.
 • Operativsystem: Windows 8.1 32 bit
 • Skjerm: 8" 1280 x 800 IPS, 149 ppi
 • Prosessor: 1,33 GHz Intel Atom Z3740 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp + 2 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 218 x 135 x 10,8 mm
 • Vekt: 415 g
 • Batteri: 4960 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2595 kr

Det er ikke mange produsenter igjen som tror på Windows RT, nettbrettutgaven av Microsofts operativsystem. Det gjelder også Acer, som er på banen med Iconia W4-820, et 8” nettbrett med en komplett versjon av Windows 8.1, noe som betyr at enheten kan kjøre apper fra Windows Store samt ordentlige desktopprogrammer. Dessverre er det langt fra optimalt på en 8” skjerm, som man må være utstyrt med meget spisse fingre på størrelse med en fyrstikk for å betjene. Så små blir nemlig menyer og ikoner når oppløsningen er på 1280 x 800 piksler. Dessverre byr Acer ikke på noen form for alternativ betjening, verken i form av tastaturdokk eller aktiv digital penn, noe som ville ha vært forfriskende og et stort skritt i retning av mer brukervennlighet.

Hele herligheten er basert på en Intel Atom Z3740 quad-core prosessor av lignende type som sitter i Dell Venue 8 Pro. De to maskinene får da også noenlunde den samme mengde saft og kraft ut av prosessoren. Hvor Dell scorer henholdsvis 785 (single-core) og 2.050 (multi-core) point i vår Geekbench 3 test oppnår Acer med Iconia W4-820 et resultat på 656 (single-core) og 2.135 (multi-core) point, noe som faktisk gir dette nettbrettet den nest høyeste score i testen når det gjelder den samlede ytelsen. Ergo går alt like raskt som man kunne ønske seg, og så lenge man holder seg til touchgrensesnittet med de etterhvert ikoniske dynamiske flisene fra Windows går det hele som en lek. Det er først hvis man beveger seg over til den tradisjonelle Windows-desktop at man må vær utstyrt med rikelige mengder av tålmodighet. Så vanskelig er det nemlig å treffe riktig og i det hele tatt betjene grensesnittet.

Skjermen er heldigvis ok, så det kniper i det minste ikke med å se de små bokstavene og ikonene. Bare med å treffe dem. Faktisk synes vi at fargene er litt kjedelige og matte, men ellers er skjermbildet både skarpt og lettleselig.

Lydkvaliteten er også godkjent, selv om lydbildet ikke blir likeså klart og skarpt som på konkurrentene fra Dell og Lenovo. Volumet feiler det imidlertid ikke noe, og vi opplever heller ingen forvrengning i noen av frekvensområdene.

Det største problemet har vi faktisk med enhetens design og konstruksjon. Acers nettbrett er temmelig tungt i forhold til sin størrelse, og med en tykkelse på knappe 11 mm setter den fedmerekord i testen. I tillegg er enheten meget plastaktig, noe som blant annet gir seg utslag i litt knirking og knaking når vi utsetter den for vri-testen. Det kunne Acer godt ha gjort bedre.

Iconia W4 kan også fås i en versjon med 3G HSPA+ og 64 gigabyte harddisk, men denne versjonen koster nesten det dobbelte av vår testmodell.

Konklusjon
Det samlede inntrykket av Acer Iconia W4-820 er for det meste positivt. Både ytelse, skjerm og lyd er godkjent, men uten å imponere. Hva design angår – både fysisk design og betjening – kunne man godt ha anstrengt seg litt mer – og byggekvaliteten imponerer heller ikke.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

  Den gylne middelvei

  Samsung Galaxy Tab 4 er et nettbrett som kan det det skal, men heller ikke mer.

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

  Ikke som de andre

  Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byr på en unik ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

  Dell Venue 8 Pro

  En ekte mini-datamaskin

  Dell Venue 8 Pro byr på ekte datamaskinytelse i en meget liten forpakning.

  ASUS Transformer Pad TF103C

  Muskelbunt uten finesse

  Med litt mer sans for detaljer kunne Asus Transformer Pad TF 103C ha seilt helt til topps.

  Les også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.