Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Innolux Epic

Hjemmets diskré morgensol

Epic fra finske Innolux gjør ikke mye vesen av seg. Den diskré lampen leverer lysterapi når behovet er størst – og det gjør den både enkelt og effektivt.

Skrevet av / 08.03.24 - 08:55
Innolux Epic
Natasja Broström

En fordom tilsier at finner er de minst snakkesalige nordboerne. Gjelder det også produkter av finsk design og opprinnelse, lever lampen fra finske Innolux opp til den fordommen.

Esken Innolux Epic leveres i, er enkel, og det er positivt ment. Manualen er på en kvart side, og det er hverken overflødig innpakning i form av plast eller andre ting.

Lampen er tung (en kilo), solid og rund. Foten i lyst tre har en rille til å sette lampen ned i. Stoffledningen er tykk og signaliserer kvalitet. Hvorfor Innolux har valgt sort farge fremfor hvit vet vi ikke, men det ødelegger litt for det ellers diskré inntrykket.

Innloux Epic er en diskré lysterapilampe som noen kanskje vil kalle kjedelig. Lampen gjør imidlertid et solid arbeid med å lyse opp de dunkle stundene. (Foto: Innolux)

Epic plasseres i fotens rille og er klar til bruk. Trykk på den lille knappen i lampens kant til venstre, og du får en dose simulert dagslys når dagen er mørk, grå og trist.

Enkel design med flere fargetoner

Innolux Epic har ikke mange innstillinger. Faktisk har lampen bare to knapper å fungere med. Ingen app eller annet ekstra smart her.

Les også Smarte dørklokker med batterier Pakkepost, uventede gjester eller potensielle innbruddstyver. Den smarte dørklokken ser dem alle.

Den andre knappen på lampens kant gir adgang til tre fargetemperaturer på kelvin-skalaen i spennet mellom 2600–5600 kelvin. I praksis en myk soloppgangsgul til en kjølig tone som den du vil få på en klar dag med blå himmel.

De første par dagene prøvde jeg å riste vintertrettheten ut av kroppen med den myke gule fargen. Fra min test av wake-up lights har jeg god erfaring med nettopp de ”varme” fargetemperaturene. Denne gangen virket det ikke.

Før soloppgang er Innloux Epic ikke nok hvis du vil lese, surfe eller annet som trenger lys. Her må lysterapilampen suppleres med lys fra en tradisjonell lampe. (Foto: Natasja Broström)

Etter to-tre dager var energien min merkbart forringet. Jeg valgte en kjøligere temperaturtone som ga litt mer energi, og skrudde opp lyset. Epic har som testens andre deltaker, Beurer TL95, innebygd lysdemper. Bare de to endrede innstillingene gjorde en forskjell i resten av testperioden, for energien kom tilbake.

Plassering og betjening

Når jeg nå var i gang med å eksperimentere, prøvde jeg også å flytte rundt på Innolux Epic. I løpet av hele testperioden på en uke har lampen stått på sofabordet mitt.

Optimalt skal Epic stå mellom 20 og 45 centimeter unna for å gi et luxnivå tett på 10 000. Innolux Epic ble plassert en meter fra ansiktet mitt, og energien droppet. Jeg flyttet lampen nærmere, og energinivået steg.

Designen på Innolux Epic er så diskré at du stort sett kan plassere lampen over alt. (Foto: Innolux)

Står lampen innenfor en armlengde, kan du bedre nå kantens to knapper. Dessverre er knappene så små at de kan være vanskelige å finne med fingeren alene. Det gjorde at jeg ofte valgte feil. Selv om det er et lite ikon som indikerer knappens funksjon, er det ikke helt synlig når morgenen er mørk og dunkel. Her kunne appstyring vært smart.

Les også Gruppetest: De nyeste øreproppene Skal du ha nye ørepropper, bør de være helt trådløse. Her søker vi de beste av de rimeligste premium-proppene.

Søvnen min ble også bedre. I testperioden sov jeg oftere gjennom hele natten. Jeg våknet mer uthvilt etter cirka 10 timers søvn. For noen låter 10 timer mye. Før testen begynte, kunne jeg sløve opptil 12 timer under dynen – uten å være ordentlig uthvilt når jeg våknet.

Konklusjon

Innolux Epic gjør det en lysterapilampe skal. Den øker energien, gjør en mørk, grå morgen behagelig å komme i gang med, og forbedrer generelt kroppens døgnrytme.

Epic er den eneste lampen i testen hvor du synlig kan gjøre lyset ”mykt”. Dermed fungerer lampen også som et gyllent lys i morgenmørket. (Foto: Natasja Broström)

Samlet er Innolux Epic en gevinst. Ikke bare ga lyset fra terapilampen bedre energi fra morgenstunden. Det fortsatte resten av dagen og ut på kvelden. Jeg hadde ikke lenger behov for å sove i løpet av dagen eller gå til sengs ved 18-tiden.

Imidlertid ville appstyring og flere lysnivåer vært hyggelig å ha. De to ankepunktene er de eneste jeg har på denne enkle og effektive lysterapilampen.

Karakter
Innolux Epic
Premium

Home mener

Mulighet for å skru opp og ned lysintensiteten og fargetemperaturen. Dermed kan Innolux Epic også brukes som skånsomt nattlys. Vanskelig å flytte på da lampens skive har en tendens til å falle ut av fotens rille. En app eller annen fjernkontroll ville vært fint.

Også i denne testen:

4 lysterapilamper

Lumie Task (Charcoal)

Lysterapi via leselampen

Finnes det lamper med flere funksjoner i én? Lysterapilampen Task skal løse tre oppgaver på samme tid, og det gjør den faktisk ganske bra.

Enkel design som kan tåle å stå fremme. Praktisk tre-i-en-funksjon som arbeidslampe, leselys og terapilampe. Kan vippes og dreies.
Vanskelig å flytte rundt på. Ingen mulighet for å justere lystemperaturen til varmere toner på kelvin-skalaen.
Les hele testen

Beurer TL95

Glatt, lekker og fylt med dagslys

Beurers TL 95 gir toppklasseterapi for pengene. At lysterapilampen også er brukervennlig, gjør dette lekre ”design-egget” til en absolutt favoritt for de vintertrette.

Glatt og lekker lampe med absolutt merkbar effekt. Tidsinnstilling og lysdemper gjør Beurer TL 95 til en suveren lysterapilampe.
Stor og klumpete å flytte på tross håndtaket i foten. Designen kan virke lettere klinisk å se på.
Les hele testen

HumanCharger Bright Light

Få energien tilbake gjennom øregangen

Du kan angivelig lade opp energien og de ”mentale” batteriene med lysterapi gjennom ørene. HumanChargers headset prøver i hvert fall, men resultatet skuffer.

Et lett headset som ikke sjenerer under bruk. Gir lysterapi på farten, for eksempel på reisen eller på jobben.
Ingen merkbar forbedring av energinivået. Begrenset bruk på 12 minutter uten mulighet for ekstra innstillinger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Scroll to Top