Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HumanCharger Bright Light

Få energien tilbake gjennom øregangen

Du kan angivelig lade opp energien og de ”mentale” batteriene med lysterapi gjennom ørene. HumanChargers headset prøver i hvert fall, men resultatet skuffer.

Skrevet av / 08.03.24 - 08:55
HumanCharger Bright Light
Natasja Broström

HumanChargers Bright Light veier bare 300 gram, og leveres med en praktisk tilhørende stoffpose. Settet til ørene er nemlig beregnet til å ha med og bli brukt på farten. Du kan ta den lille, mobile lysterapilampen på hjemme, underveis på reisen, eller mens du er på jobben. Kort sagt, over alt.

Headsettet er beregnet til å lindre stress, dårlig søvn, jetlag og ”flatt” vinterhumør. Gummiproppene settes i ørene og sender ut oppkvikkende lysimpulser til hjernen. Umiddelbart låter det merkelig, men hjernen er mottakelig for lys utenfra, og det trenger ikke bare skje gjennom øynene.

Settet HumanCharger kan tas på og bæres hvor du vil. For eksempel på en flytur. Lyset sjenerer ikke andre. (Foto: HumanCharger)

HumanCharger lades via USB-kontakt, og er fast innstilt til å fungere i 12 minutter av gangen. Den dosen er ifølge produsenten nok når du bruker settet fast hver morgen.

Jeg testet settet i en uke. HumanCharger er lett å ha på og er ikke i veien for å kunne jobbe, lese eller andre ting imens. Spørsmålet er om det virker.

Tidsbegrenset terapi

Første gang du pakker ut HumanCharger, skal du velge størrelsen på øreproppene du vil bruke. I alt inneholder esken fire sett i forskjellige størrelser. Normalt har ørene mine et litt anstrengt forhold til in-ear-propper. Jeg har vært tvunget til å slutte å bruke den typen hodetelefoner da jeg får vondt inne i øregangen.

HumanChargers er annerledes. De myke, fleksible proppene gjør hverken vondt, faller ut eller beveger seg når jeg bruker settet med gummipropper i mellomstørrelsen.

Les også Tilbake på kontoret? Hold støyen ute med et av disse hodesettene! Mye av tiden på kontoret går til videokonferanser og andre digitale samtaler. Da trenger du å høre – og bli hørt! Vi forteller deg hvilket hodesett du skal ha.

Intensiteten på lyset fra huller i settets to ørepropper kan ikke justeres, men er minimum 10 000 lux. En lading, for eksempel via USB-porten i en laptop, holder til 10 terapiøkter. Det innebygde lysterapilyset sjenerer ikke omgivelsene, og det slukker automatisk etter 12 minutter.

HumanCharger leveres i en liten eske. Etter lading i USB-porten på en enhet er du klar til lysterapi gjennom ørene. (Foto: Natasja Broström)

I tillegg til pose, ørepropper og ladekabel følger det med en liten propp som skal brukes til USB-C-porten i settets ene ende. Det er smart tenkt. Setter du proppen i porten, unngår du at smuss og lignende skader inngangen hvis du reiser med settet.

HumanCharger er lett å ha på, og gnisser ikke ubehagelig mot huden. Det kan imidlertid gi en litt skramlende lyd i ørene når headsettet treffer på tøy. For eksempel hvis du har på deg en høyhalset genser.

Fleksibel bruk hjemme og på farten

I motsetning til tradisjonelle stående lysterapilamper er HumanCharger fleksibel, da du kan ha settet med deg (eller ha det på). Folk som jobber skift om natten eller generelt på steder uten dagslys, kan ha stor fordel av en slik mobil lysterapilampe.

Uregelmessige arbeidstider og mangel på dagslys kan påvirke humøret og energinivået. Får vi ikke lys nok, påvirkes vårt serotoninnivå. Serotonin er et kjemisk signalstoff i hjernen, og har vi for lite av det, blir vi noen humørløse sofagriser.

Les også Hvordan smaker kaffe til 30 000 kroner? Hvis penger ikke skal stå i veien for kaffeopplevelsen, har vi testet noen av de dyreste og villeste espressomaskinene på markedet.

Bright Light skal ifølge produsenten være velegnet mot jetlag. Forstyrrelsen som oppstår når vår indre klokke og det opplevede døgnet ikke ”stemmer”. Å reise med eller mot solen roter til døgnrytmen. For eksempel har jeg ligget søvnløs klokken fire om natten i San Francisco og vært dødstrøtt hver kveld ved 18-tiden i en uke etter en hjemreise fra Hong Kong.

Om settet utjevner jetlag, har jeg ikke hatt mulighet til å prøve. En flytur sto ikke akkurat i kalenderen. I stedet fulgte jeg anvisningen om å bruke Bright Light hver morgen på samme tid i minst en uke og med samme dose (12 minutter) lysterapi.

Lyset fra øreproppene sendes inn gjennom ørene og gir angivelig oppkvikkende lysterapi til hjernen. (Foto: Natasja Broström)

Samlet sett fikk jeg ingen gevinst. HumanCharger Bright Light ga bare en varm, kilende fornemmelse inne i øregangen. Settet ga hverken mer energi eller bedre søvn, men heller ikke dårligere.

Konklusjon

HumanCharger Bright Light virket hverken godt eller dårlig i løpet av testperioden. Da jeg sluttet med å bruke settet, oppleve jeg ingen merkbar forskjell.

Skal jeg være snill, følte jeg at Bright Light opprettholdt det økte velværet og det forbedrede energinivået som testens første deltakere, Beurer TL95 og Innolux Epic, allerede hadde gitt meg.

Er jeg mindre vennlig, mener jeg at HumanCharger Bright Light ikke har noen effekt. I hvert fall ikke på meg.

Karakter
HumanCharger Bright Light
Premium

Home mener

Et lett headset som ikke sjenerer under bruk. Gir lysterapi på farten, for eksempel på reisen eller på jobben. Ingen merkbar forbedring av energinivået. Begrenset bruk på 12 minutter uten mulighet for ekstra innstillinger.

Også i denne testen:

4 lysterapilamper

Lumie Task (Charcoal)

Lysterapi via leselampen

Finnes det lamper med flere funksjoner i én? Lysterapilampen Task skal løse tre oppgaver på samme tid, og det gjør den faktisk ganske bra.

Enkel design som kan tåle å stå fremme. Praktisk tre-i-en-funksjon som arbeidslampe, leselys og terapilampe. Kan vippes og dreies.
Vanskelig å flytte rundt på. Ingen mulighet for å justere lystemperaturen til varmere toner på kelvin-skalaen.
Les hele testen

Beurer TL95

Glatt, lekker og fylt med dagslys

Beurers TL 95 gir toppklasseterapi for pengene. At lysterapilampen også er brukervennlig, gjør dette lekre ”design-egget” til en absolutt favoritt for de vintertrette.

Glatt og lekker lampe med absolutt merkbar effekt. Tidsinnstilling og lysdemper gjør Beurer TL 95 til en suveren lysterapilampe.
Stor og klumpete å flytte på tross håndtaket i foten. Designen kan virke lettere klinisk å se på.
Les hele testen

Innolux Epic

Hjemmets diskré morgensol

Epic fra finske Innolux gjør ikke mye vesen av seg. Den diskré lampen leverer lysterapi når behovet er størst – og det gjør den både enkelt og effektivt.

Mulighet for å skru opp og ned lysintensiteten og fargetemperaturen. Dermed kan Innolux Epic også brukes som skånsomt nattlys.
Vanskelig å flytte på da lampens skive har en tendens til å falle ut av fotens rille. En app eller annen fjernkontroll ville vært fint.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lyd & Bilde
Scroll to Top