test: Yamaha MusicCast BAR 400 og MusicCast 20

Yamaha MusicCast BAR 400 og MusicCast 20
Yamaha MusicCast BAR 400 og MusicCast 20

TV-lyd som kan bygges ut

Endelig en Yamaha-lydplanke med mulighet for trådløse bakhøyttalere! Men MusicCast BAR 400 kan så mye mer.

Pluss
Superfleksibel multiromsfunksjon, god brukervennlighet og god lyd. Med trådløse bakhøyttalere blir det tett opp mot ekte hjemmekino.
Minus
Lydplanken alene, uten bakhøyttalere, blir ganske anonym og forglemmelig.

Når det gjelder trådløse multiromshøyttalere er man unnskyldt om man automatisk tenker på Sonos. Da går man fort glipp av andre flotte systemer, og ett av de som har overbevist oss med sin gode brukervennlighet, fleksibilitet, og – ikke minst – støtte for høyoppløst lyd, er Yamaha MusicCast. Systemet kan dessuten mye som Sonos ikke kan, som tilkobling av Bluetooth-produkter. Bluetooth fungerer dessuten begge veier, som betyr at du kan velge om du vil spille av musikk trådløst fra mobilen til MusicCast-anlegget, eller om du vil sende musikk fra anlegget til et par trådløse hodetelefoner. Du er med andre ord ikke like låst med MusicCast-systemet, som du er med Sonos.

Yamaha har dessuten innebygd MusicCast i en hel haug med ulike produkter. Alt fra trådløse høyttalere til forsterkere, hjemmekinoreceivere, radioer og til og med CD-spillere. Og lydplanker. Dyre som billige. Yamaha overbeviste oss spesielt med hjemmekinoplanken YSP-5600 med støtte for Dolby Atmos og “ekte” surroundlyd uten bakhøyttalere. Ulempen med alle Yamaha-lydplanker har vært at man ikke kan bygge dem ut med trådløse bakhøyttalere. Vel, det er det slutt på nå.

Utbyggbar lydplanke

MusicCast BAR 400 er, ved siden av BAR 40, Yamahas første lydplanke hvor det nå endelig er mulig å bygge ut med trådløse bakhøyttalere. Selv om mange bare ønsker seg noe bedre enn TV-lyden og synes det blir litt i overkant med bakhøyttalere, så er det først med denne utvidelsen at man for alvor kan snakke om en erstatning for et hjemmekinoanlegg.

Priser

De mest nærliggende høyttalerne å pare BAR 400 med er MusicCast 20, også kjent som AWX021. Dette er små multiromshøyttalere som konkurrerer med Sonos Play:1 i størrelse og funksjoner, men Yamaha er noe dyrere (2.300 kr/stk. mot 1.500 kr for Sonos). Det betyr at vi havner på 11.600 kroner for hele systemet. Til sammenligning må du ut med 10.000 kroner for Sonos Playbar og et par Play:1 som bakhøyttalere. Men der hvor Yamaha-planken inkluderer trådløs subwoofer mangler Sonos-systemet dette, som vil øke prislappen med ytterligere 7.000 kroner. Rimeligere blir da Sonos Beam, som havner på 12.500 kroner med både subwoofer og bakhøyttalere. I så måte virker Yamahas priser fornuftige.

Stemmestyring med Alexa

Yamaha MusicCast BAR 400 støtter stemmestyring med Amazons stemmeassistent Alexa. Det sitter ingen mikrofon her, i stedet kan du aktivere MusicCast som en egen skill på Amazon Echo-høyttaleren. Da kan du plutselig kommandere Alexa til å spille ønsket musikk på ønskede MusicCast-høyttalere, vel å merke om du har engelskferdighetene i behold.

For mange er en viktigere funksjon enn Alexa at lydnivået på BAR 400 kan styres direkte fra TV-ens fjernkontroll, via HDMI CEC. Det står for Consumer Electronics Control, og du trenger ikke vite annet enn at nesten aller TV-er støtter det. Som betyr at når lydplanken er stilt inn som du ønsker den, kan du legge fjernkontrollen i skuffen og nærmest glemme den.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Oppkobling

Det er en enkel affære å koble opp ethvert MusicCast-produkt. Trykk og hold Connect-knappen på BAR 400 i fem sekunder, og følg de korte stegene i MusicCast-appen på smartmobilen. Det som kan være smått irriterende er hvis det finnes en fastvare-oppdatering til produktet, og du aktiverer denne, så kommer du ikke videre før denne er ferdig. Har du et system med flere høyttalere som alle skal tilkobles for første gang, så bør du være litt tålmodig. Men oppdateringen går raskere enn med de fleste andre tilsvarende produkter, bare et minutt eller to, så noe stort problem er det ikke.

Hver høyttaler får sitt eget navn du selv bestemmer, og deretter kan du gruppere som du ønsker. BAR 400 kan grupperes med bakhøyttalere tilkoblet samme nettverk, og de kommuniserer med hverandre i et felles MESH-nettverk på 5 GHz, for best mulig stabilitet og så god synkronisering som mulig med nærmest null forsinkelse mellom høyttalerne. Dette er viktig når flere høyttalere skal spille som stereopar eller bakhøyttalere.

Lyden av BAR 400

Rett ut av esken og med film i surround, i dette tilfellet Alien: Covenant, spiller BAR 400 med klare og tydelige dialoger. Stemmene låter likevel litt grovkornet og tidvis hardt, spesielt i Surround lydmodus. I scenen hvor en alien kommer ut av ryggraden til en i mannskapet, er det mye bråk og skriking, og lydplanken gjengir ikke dette helt naturtro. Det blir ikke bedre i 3D Surround, som gir enda større surroundlyd, ved å forsøke å simulere lyd i høyden med DTS Virtual:X, men som grøter det til enda litt mer.

A-ha-opplevelse

Jeg tok en telefon til Yamaha, og fikk en a-ha-opplevelse. Man kan nemlig velge mellom ulike klangkarakteristikker, som Music, Movie, Sport, Game og TV Program. Men bare med MusicCast-appen, da den medfølgende fjernkontrollen ikke har disse funksjonene. Og siden lydplanken mangler display og viser i stedet enkelte funksjoner med lysdioder på toppen, ville man uansett ikke få skikkelig oversikt uten å gå inn i appen.

Lydplanken står opprinnelig i Movie-modus, og her jobber DSP-en altfor hardt med å legge på etterklang og tidsforsinkelser for å gi stor surroundlyd. Det går på bekostning av tonal troverdighet.

TV Program viser seg å være den beste lydmodusen, som gir minimalt med DSP-effekt, men samtidig har et inntrykk av surroundlyd. Da blir dialogene straks roligere og mer naturtro. Det samme gjør resten av lydbildet.

Subwooferen henger godt med i svingene og hekter seg lydmessig godt til lydplanken. Alt i alt funker det fint. Likevel, hadde jeg 7.000 kroner og kun ønsket den beste lyden fra TV-en, ville jeg nok landet på Samsung HW-N660 eller kanskje Sony HT-ZF9.

Med trådløse bakhøyttalere

Så kobler jeg til MusicCast 20 som bakhøyttalere. Det som skjer, er at lyden i stedet for å gi vagt inntrykk av surroundlyd, i stedet forvandles til ekte surroundlyd. Når lyden omringer deg helt, skjer det definitivt noe med filmopplevelsen.

Når lydbildet trekkes ut og rundt oss, kommer dialogene plutselig enda litt tydeligere ut fra det hele. Fordi det blir større fysisk plass for dem å boltre seg på. Og siden DSP-en ikke må jukse med fasegjengivelsen, så blir lyden mer dynamisk og sprudlende.

Alien:Covenant får opp spenningsnivået, det blir mer behagelig å høre på, og glass som knuses låter mer som det og mindre som metall.

Musikk i surround funker også bra. Trompeten til Mathias Eick på Hoff Ensembles jazzutgivelse Quiet Winter Night på Blu-ray blir litt skarp i TV-lydmodus, og er fyldigere og mer behagelig i Music-modus. Som for øvrig også fint kan brukes på film, om du ikke ønsker å skifte frem og tilbake til stadighet.

Også med ekstra bakhøyttalere låter 3D Surround litt for overdrevent, med mindre dynamikk, og dessuten udefinert og svulstig bass. Nei, velg Surround.

Musikk i stereo

MusicCast 400 funker også helt greit på musikk i stereo. Igjen, subwooferen henger godt med og integreres bra. En lydplanke som denne blir et kompromiss i forhold til et par aktive stereohøyttalere som for eksempel Triangle Elara LN01A eller Klispch R-15PM, men skal du bare spille musikk innimellom, gjør den jobben greit. Det låter bare litt flatt, og overtoneområdet kunne godt hatt flere nyanser. Men det er slettes ingen krise.

Multiromfunksjon

Som et multiromsprodukt er lydplanken meget god. MusicCast-systemet er meget fleksibelt, og man kan til og med legge inn Spotify-spillelister i favorittsnarveiene. Noe ikke alle kan, siden Spotify Connect gjerne kommer litt på utsiden av systemets eget brukergrensesnitt. Denne styrer man nemlig med Spotifys egen mobilapp.

Med MusicCast er det enkelt å gruppere høyttalere, og har du andre Yamaha-produkter med dette – for eksempel platespilleren VINYL 500, stereoanlegget MCR-N870D eller strømmeforsterkeren WXA-50 – så er naturlig å velge en lydplanke som snakker samme språk, og som kan styres med samme app. Det er da vi begynner å snakke om full valuta for pengene.

MusicCast 20 som musikkformidlere

Når det gjelder MusicCast 20, som her brukes som bakhøyttalere, så måtte jeg også finne ut hvordan disse fungerer som rene musikkformidlere. Sammenlignet med for eksempel Sonos Play:1. Det kan jo hende man vil fylle opp flere rom med MusicCast-høyttalere, og da er 20 en aktuell innstegsmodell.

MusicCast 20 alene er dessverre en ganske grå og trist affære. For det første er det svært begrenset hvor mye lydtrykk de tåler, når man spiller musikk med litt utstrakt bass. For eksempel You Should See Me In a Crown av Billie Eilish. En fin låt med tøffe beats. Men som låter for kjedelig gjennom MusicCast 20. Da hjelper det lite at høyttalerne i prinsippet har større dynamikkområde enn Sonos Play:1, når de ikke takler lydnivået. Med to høyttalere blir lydbildet bredere, men ikke særlig mer spennende. Jeg ville derfor heller hatt de to høyttalerne i hvert sitt rom, for eksempel kjøkken og soverom, siden de omtrent bare kan til bakgrunnsmusikk.

Med subwoofer

Det forandrer seg når de kobles til subwooferen MusicCast SUB 100. Da avlastes høyttalere fra bass, og de tåler vesentlig høyere lydtrykk. Kontrasten i lydbildet kommer frem, og SUB 100 er en såpass engasjerende subwoofer at man får skikkelig fot. Bassen er heftig nok og dyp nok til at man plutselig kan invitere til vorspiel. Samtidig er den troverdig nok til å fungere med akustisk og klassisk.

Det blir kanskje litt tynt i nedre mellomtone, sangstemmer er slankere enn man ønsker fra et absolutt referanseståsted. Prisen på 2.1-systemet er da også nesten 10.000 kroner, og da begynner det å bli et bra utvalg med flotte stereoanlegg. Som Yamahas eget MCR-N870D, men også nevnte Sonos Play:1 og Sonos SUB. For ikke å snakke om hvor mye bedre lyd du får ut av de aktive gulvhøyttalerne Dali Zensor 5 AX. Så, igjen, skal du ha disse høyttalerne, så er det som bakhøyttalere eller fordi du ønsker multirom med MusicCast.

Konklusjon

MusicCast BAR 400 er Yamahas mest fleksible lydplanke til nå. Ikke bare løfter den lyden fra TV-en til nye høyder, den er også Yamahas første lydplanke som støtter trådløse bakhøyttalere. Som MusicCast 20, som strekker ut lydbildet større enn vi noen gang har hørt fra en Yamaha-planke.

Lydplanken alene er god, og føles riktig priset. Men det er først når man tar i bruk de ekstra bakhøyttalerne og multiromsfunksjonene, at den er spesiell.

MusicCast 20 fungerer bra som bakhøyttalere, men bare helt ok som musikkformidlere på egen hånd. Sammen med den separate trådløse subwooferen SUB 100 blir det fart på sakene, men da er også prisen såpass høy at det finnes bedre ting å bruke pengene på.

Vi kan derimot klart anbefale BAR 400 sammen med MusicCast 20. Som øker prisen med 4.600 kroner.

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8
<
>
MusicCast 20 er en trådløs multiromshøyttaler som godt kan stå på nattbordet. I vårt tilfelle bruker vi et par som bakhøyttalere. Foto: Yamaha
Når det gjelder trådløse multiromshøyttalere er man unnskyldt om man automatisk tenker på Sonos. Da går man fort glipp av andre flotte systemer, og ett av de som har overbevist oss med sin gode brukervennlighet, fleksibilitet, og – ikke minst – støtte for høyoppløst lyd, er Yamaha MusicCast. Systemet kan dessuten mye som Sonos ikke kan, som tilkobling av Bluetooth-produkter. Bluetooth fungerer dessuten begge veier, som betyr at du kan velge om du vil spille av musikk trådløst fra mobilen til MusicCast-anlegget, eller om du vil sende musikk fra anlegget til et par trådløse hodetelefoner. Du er med andre ord ikke like låst med MusicCast-systemet, som du er med Sonos. Yamaha har dessuten innebygd MusicCast i en hel haug med ulike produkter. Alt fra trådløse høyttalere til forsterkere, hjemmekinoreceivere, radioer og til og med CD-spillere. Og lydplanker. Dyre som billige. Yamaha overbeviste oss spesielt med hjemmekinoplanken YSP-5600 med støtte for Dolby Atmos og "ekte" surroundlyd uten bakhøyttalere. Ulempen med alle Yamaha-lydplanker har vært at man ikke kan bygge dem ut med trådløse bakhøyttalere. Vel, det er det slutt på nå.

Utbyggbar lydplanke

MusicCast BAR 400 er, ved siden av BAR 40, Yamahas første lydplanke hvor det nå endelig er mulig å bygge ut med trådløse bakhøyttalere. Selv om mange bare ønsker seg noe bedre enn TV-lyden og synes det blir litt i overkant med bakhøyttalere, så er det først med denne utvidelsen at man for alvor kan snakke om en erstatning for et hjemmekinoanlegg.

Priser

De mest nærliggende høyttalerne å pare BAR 400 med er MusicCast 20, også kjent som AWX021. Dette er små multiromshøyttalere som konkurrerer med Sonos Play:1 i størrelse og funksjoner, men Yamaha er noe dyrere (2.300 kr/stk. mot 1.500 kr for Sonos). Det betyr at vi havner på 11.600 kroner for hele systemet. Til sammenligning må du ut med 10.000 kroner for Sonos Playbar og et par Play:1 som bakhøyttalere. Men der hvor Yamaha-planken inkluderer trådløs subwoofer mangler Sonos-systemet dette, som vil øke prislappen med ytterligere 7.000 kroner. Rimeligere blir da Sonos Beam, som havner på 12.500 kroner med både subwoofer og bakhøyttalere. I så måte virker Yamahas priser fornuftige.

Stemmestyring med Alexa

Yamaha MusicCast BAR 400 støtter stemmestyring med Amazons stemmeassistent Alexa. Det sitter ingen mikrofon her, i stedet kan du aktivere MusicCast som en egen skill på Amazon Echo-høyttaleren. Da kan du plutselig kommandere Alexa til å spille ønsket musikk på ønskede MusicCast-høyttalere, vel å merke om du har engelskferdighetene i behold. For mange er en viktigere funksjon enn Alexa at lydnivået på BAR 400 kan styres direkte fra TV-ens fjernkontroll, via HDMI CEC. Det står for Consumer Electronics Control, og du trenger ikke vite annet enn at nesten aller TV-er støtter det. Som betyr at når lydplanken er stilt inn som du ønsker den, kan du legge fjernkontrollen i skuffen og nærmest glemme den.

Oppkobling

Det er en enkel affære å koble opp ethvert MusicCast-produkt. Trykk og hold Connect-knappen på BAR 400 i fem sekunder, og følg de korte stegene i MusicCast-appen på smartmobilen. Det som kan være smått irriterende er hvis det finnes en fastvare-oppdatering til produktet, og du aktiverer denne, så kommer du ikke videre før denne er ferdig. Har du et system med flere høyttalere som alle skal tilkobles for første gang, så bør du være litt tålmodig. Men oppdateringen går raskere enn med de fleste andre tilsvarende produkter, bare et minutt eller to, så noe stort problem er det ikke. Hver høyttaler får sitt eget navn du selv bestemmer, og deretter kan du gruppere som du ønsker. BAR 400 kan grupperes med bakhøyttalere tilkoblet samme nettverk, og de kommuniserer med hverandre i et felles MESH-nettverk på 5 GHz, for best mulig stabilitet og så god synkronisering som mulig med nærmest null forsinkelse mellom høyttalerne. Dette er viktig når flere høyttalere skal spille som stereopar eller bakhøyttalere.

Lyden av BAR 400

Rett ut av esken og med film i surround, i dette tilfellet Alien: Covenant, spiller BAR 400 med klare og tydelige dialoger. Stemmene låter likevel litt grovkornet og tidvis hardt, spesielt i Surround lydmodus. I scenen hvor en alien kommer ut av ryggraden til en i mannskapet, er det mye bråk og skriking, og lydplanken gjengir ikke dette helt naturtro. Det blir ikke bedre i 3D Surround, som gir enda større surroundlyd, ved å forsøke å simulere lyd i høyden med DTS Virtual:X, men som grøter det til enda litt mer.

A-ha-opplevelse

Jeg tok en telefon til Yamaha, og fikk en a-ha-opplevelse. Man kan nemlig velge mellom ulike klangkarakteristikker, som Music, Movie, Sport, Game og TV Program. Men bare med MusicCast-appen, da den medfølgende fjernkontrollen ikke har disse funksjonene. Og siden lydplanken mangler display og viser i stedet enkelte funksjoner med lysdioder på toppen, ville man uansett ikke få skikkelig oversikt uten å gå inn i appen. Lydplanken står opprinnelig i Movie-modus, og her jobber DSP-en altfor hardt med å legge på etterklang og tidsforsinkelser for å gi stor surroundlyd. Det går på bekostning av tonal troverdighet. TV Program viser seg å være den beste lydmodusen, som gir minimalt med DSP-effekt, men samtidig har et inntrykk av surroundlyd. Da blir dialogene straks roligere og mer naturtro. Det samme gjør resten av lydbildet. Subwooferen henger godt med i svingene og hekter seg lydmessig godt til lydplanken. Alt i alt funker det fint. Likevel, hadde jeg 7.000 kroner og kun ønsket den beste lyden fra TV-en, ville jeg nok landet på Samsung HW-N660 eller kanskje Sony HT-ZF9.

Med trådløse bakhøyttalere

Så kobler jeg til MusicCast 20 som bakhøyttalere. Det som skjer, er at lyden i stedet for å gi vagt inntrykk av surroundlyd, i stedet forvandles til ekte surroundlyd. Når lyden omringer deg helt, skjer det definitivt noe med filmopplevelsen. Når lydbildet trekkes ut og rundt oss, kommer dialogene plutselig enda litt tydeligere ut fra det hele. Fordi det blir større fysisk plass for dem å boltre seg på. Og siden DSP-en ikke må jukse med fasegjengivelsen, så blir lyden mer dynamisk og sprudlende. Alien:Covenant får opp spenningsnivået, det blir mer behagelig å høre på, og glass som knuses låter mer som det og mindre som metall. Musikk i surround funker også bra. Trompeten til Mathias Eick på Hoff Ensembles jazzutgivelse Quiet Winter Night på Blu-ray blir litt skarp i TV-lydmodus, og er fyldigere og mer behagelig i Music-modus. Som for øvrig også fint kan brukes på film, om du ikke ønsker å skifte frem og tilbake til stadighet. Også med ekstra bakhøyttalere låter 3D Surround litt for overdrevent, med mindre dynamikk, og dessuten udefinert og svulstig bass. Nei, velg Surround.

Musikk i stereo

MusicCast 400 funker også helt greit på musikk i stereo. Igjen, subwooferen henger godt med og integreres bra. En lydplanke som denne blir et kompromiss i forhold til et par aktive stereohøyttalere som for eksempel Triangle Elara LN01A eller Klispch R-15PM, men skal du bare spille musikk innimellom, gjør den jobben greit. Det låter bare litt flatt, og overtoneområdet kunne godt hatt flere nyanser. Men det er slettes ingen krise.

Multiromfunksjon

Som et multiromsprodukt er lydplanken meget god. MusicCast-systemet er meget fleksibelt, og man kan til og med legge inn Spotify-spillelister i favorittsnarveiene. Noe ikke alle kan, siden Spotify Connect gjerne kommer litt på utsiden av systemets eget brukergrensesnitt. Denne styrer man nemlig med Spotifys egen mobilapp. Med MusicCast er det enkelt å gruppere høyttalere, og har du andre Yamaha-produkter med dette – for eksempel platespilleren VINYL 500, stereoanlegget MCR-N870D eller strømmeforsterkeren WXA-50 – så er naturlig å velge en lydplanke som snakker samme språk, og som kan styres med samme app. Det er da vi begynner å snakke om full valuta for pengene.

MusicCast 20 som musikkformidlere

Når det gjelder MusicCast 20, som her brukes som bakhøyttalere, så måtte jeg også finne ut hvordan disse fungerer som rene musikkformidlere. Sammenlignet med for eksempel Sonos Play:1. Det kan jo hende man vil fylle opp flere rom med MusicCast-høyttalere, og da er 20 en aktuell innstegsmodell. MusicCast 20 alene er dessverre en ganske grå og trist affære. For det første er det svært begrenset hvor mye lydtrykk de tåler, når man spiller musikk med litt utstrakt bass. For eksempel You Should See Me In a Crown av Billie Eilish. En fin låt med tøffe beats. Men som låter for kjedelig gjennom MusicCast 20. Da hjelper det lite at høyttalerne i prinsippet har større dynamikkområde enn Sonos Play:1, når de ikke takler lydnivået. Med to høyttalere blir lydbildet bredere, men ikke særlig mer spennende. Jeg ville derfor heller hatt de to høyttalerne i hvert sitt rom, for eksempel kjøkken og soverom, siden de omtrent bare kan til bakgrunnsmusikk.

Med subwoofer

Det forandrer seg når de kobles til subwooferen MusicCast SUB 100. Da avlastes høyttalere fra bass, og de tåler vesentlig høyere lydtrykk. Kontrasten i lydbildet kommer frem, og SUB 100 er en såpass engasjerende subwoofer at man får skikkelig fot. Bassen er heftig nok og dyp nok til at man plutselig kan invitere til vorspiel. Samtidig er den troverdig nok til å fungere med akustisk og klassisk. Det blir kanskje litt tynt i nedre mellomtone, sangstemmer er slankere enn man ønsker fra et absolutt referanseståsted. Prisen på 2.1-systemet er da også nesten 10.000 kroner, og da begynner det å bli et bra utvalg med flotte stereoanlegg. Som Yamahas eget MCR-N870D, men også nevnte Sonos Play:1 og Sonos SUB. For ikke å snakke om hvor mye bedre lyd du får ut av de aktive gulvhøyttalerne Dali Zensor 5 AX. Så, igjen, skal du ha disse høyttalerne, så er det som bakhøyttalere eller fordi du ønsker multirom med MusicCast.

Konklusjon

MusicCast BAR 400 er Yamahas mest fleksible lydplanke til nå. Ikke bare løfter den lyden fra TV-en til nye høyder, den er også Yamahas første lydplanke som støtter trådløse bakhøyttalere. Som MusicCast 20, som strekker ut lydbildet større enn vi noen gang har hørt fra en Yamaha-planke. Lydplanken alene er god, og føles riktig priset. Men det er først når man tar i bruk de ekstra bakhøyttalerne og multiromsfunksjonene, at den er spesiell. MusicCast 20 fungerer bra som bakhøyttalere, men bare helt ok som musikkformidlere på egen hånd. Sammen med den separate trådløse subwooferen SUB 100 blir det fart på sakene, men da er også prisen såpass høy at det finnes bedre ting å bruke pengene på. Vi kan derimot klart anbefale BAR 400 sammen med MusicCast 20. Som øker prisen med 4.600 kroner. [gallery ids="85782,85783,85784,85785,85786,85787,85788,85789,85791"]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Matcher skjermstørrelse: 43″ og opp
  • HDMI: 1 inn / 1 ut (ARC)
  • 4K / HDR pass-through: Ja / Ja
  • Digital / analog inn: Optisk / 3,5mm
  • Nettverk: Wi-Fi, Ethernet
  • Trådløst: MusicCast (Tidal, Deezer m.fl.), AirPlay, Spotify Connect
  • Stemmestyring: Amazon Alexa kompatibel
  • Subwoofer: Trådløs
  • Farge: Svart
  • Web: no.yamaha.com
Yamaha MusicCast BAR 400 og MusicCast 20 produktside
Pris: 11570 ,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

test
IKEA Trådfri kontrollsett

Slå av og på

Gjør dum elektronikk litt smartere. Spesielt sammen med Trådfri Gateway.

test
IKEA Trådfri Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Vil man ha mest mulig ut av sine Trådfri smarte hjem-produkter, kommer man ikke utenom Trådfri Gateway.

test
IKEA Trådfri dimmesett

Smart pære for nybegynnere

IKEA Trådfri dimmesett er lett å komme i gang med. Men er ikke spesielt smart på egenhånd.

Lyssterk Leica 35mm

Her er den første vidvinkelen til Leica SL fullformatkameraer

MWC 2019: Nye PC’er fra Lenovo

MWC er ikke bare en mobilmesse. Lenovo hadde også pc'er til både jobb og fritid.