: Oppsummering

Action eller drama?

De tre høyttalerpakkene vi har testet har sine sterke sider, men ingen av dem er best på alt.
Annonse
Annonse

Det å kombinere god musikkgjengivelse i stereo med tøffe filmopplevelser i seks kanaler er ikke alltid like lett. Det ene har lett for å påvirke det andre, spesielt når man også må ta hensyn til størrelse og pris.

Hvis favorittmaten er rock n’roll, hip hop og actionfilmer er valget lett: Det må bli JBL Studio-pakka som gir en lydgjengivelse full av testosteron og trøkk. Her får du den store, fete amerikanske ”sounden” som får rock og pop til å låte ekstra tøft og ekte, og denne klangen egner seg også overraskende bra til actionfilmer. JBL har den tøffeste subwooferen og lager rett og slett mer liv og røre enn de to konkurrentene. Ulempen med JBL-høyttalerne er at de farger lyden en del og i tillegg er litt tilbakeholdne i den viktige mellomtonen. Det kan være et forsøk på å gjengi hylende heavy-metal og knatrende geværer mer behagelig, men fører også til at sarte detaljer går tapt, og stemmegjengivelsen blir litt hul.

Mange foretrekker en mer nøytral og usminket lydgjengivelse, og det får man til gangs med Boston Acoustics. Med A250 og kompani får man et større og mer detaljert lydbilde, hvor selv de små lydmessige begivenhetene kommer godt frem. Samtidig er de mer nådeløst ærlige. Rock og action kan låte litt aggressivt, men dette kan kompenseres med subwooferen. Boston har heldigvis rikelig med bass på lager når lydsporet krever det, og det er det som gjør prikken over i-en.

Dali Zensor har også mange gode kvaliteter, men i dette selskapet når de ikke helt opp. Zensor 5 gir et stort flott lydbilde med masse detaljer, men vi savner litt av den engasjerende bassgjengivelsen vi får av de to andre. Selv ikke med subwooferen innkoblet blir det helt på høyde med konkurrentene.

Dermed lander vi på Boston Acoustics A-serien som testens totalt beste lyd, med en spesiell anbefaling av JBL til rock-fansen!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Dali Zensor 5.1

God og fokusert hjemmekinolyd

Dalis nye budsjettserie gjør mer enn å se pene ut, de har også en lydkvalitet som ligger en klasse over hva man forventer i denne prisklassen.

Slank bass Subwoofer mangler ”guts”
Lys og livlig lyd Masse detaljer i toppen

Boston Acoustics A250 5.1

Slanke lydbomber

Bostons 5.1 system fungerer utmerket på variert musikk og til filmer av det rolige slaget, slik som drama, thrillere og komedier. Til mer hardtslående rock så vel som reale actionfilmer derimot, kan disse litt fremadlente høyttalerne likevel bli litt for ivrige.

Åpen, detaljert og ærlig lyd Sprek subwoofer
Litt skarp på høyt volum

JBL Studio 5.1

Amerikanske actionelskere

Dersom du foretrekker dialogfilmer og sart visemusikk hvor stemmer spiller en stor rolle, bør du kanskje velge en annen pakke. Dette er et system som passer hardrock og action som hånd i hanske.

Stor, varm og lyttevennlig lyd Potent subwoofer
Mangler litt detaljer Tilbakelent mellomtone
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!