TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Oppsummering

Action eller drama?

De tre høyttalerpakkene vi har testet har sine sterke sider, men ingen av dem er best på alt.

forfatter
Publisert 21.03.12 - 06:36

Det å kombinere god musikkgjengivelse i stereo med tøffe filmopplevelser i seks kanaler er ikke alltid like lett. Det ene har lett for å påvirke det andre, spesielt når man også må ta hensyn til størrelse og pris.

Hvis favorittmaten er rock n’roll, hip hop og actionfilmer er valget lett: Det må bli JBL Studio-pakka som gir en lydgjengivelse full av testosteron og trøkk. Her får du den store, fete amerikanske ”sounden” som får rock og pop til å låte ekstra tøft og ekte, og denne klangen egner seg også overraskende bra til actionfilmer. JBL har den tøffeste subwooferen og lager rett og slett mer liv og røre enn de to konkurrentene. Ulempen med JBL-høyttalerne er at de farger lyden en del og i tillegg er litt tilbakeholdne i den viktige mellomtonen. Det kan være et forsøk på å gjengi hylende heavy-metal og knatrende geværer mer behagelig, men fører også til at sarte detaljer går tapt, og stemmegjengivelsen blir litt hul.

Mange foretrekker en mer nøytral og usminket lydgjengivelse, og det får man til gangs med Boston Acoustics. Med A250 og kompani får man et større og mer detaljert lydbilde, hvor selv de små lydmessige begivenhetene kommer godt frem. Samtidig er de mer nådeløst ærlige. Rock og action kan låte litt aggressivt, men dette kan kompenseres med subwooferen. Boston har heldigvis rikelig med bass på lager når lydsporet krever det, og det er det som gjør prikken over i-en.

Dali Zensor har også mange gode kvaliteter, men i dette selskapet når de ikke helt opp. Zensor 5 gir et stort flott lydbilde med masse detaljer, men vi savner litt av den engasjerende bassgjengivelsen vi får av de to andre. Selv ikke med subwooferen innkoblet blir det helt på høyde med konkurrentene.

Dermed lander vi på Boston Acoustics A-serien som testens totalt beste lyd, med en spesiell anbefaling av JBL til rock-fansen!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Dali Zensor 5.1

God og fokusert hjemmekinolyd

Dalis nye budsjettserie gjør mer enn å se pene ut, de har også en lydkvalitet som ligger en klasse over hva man forventer i denne prisklassen.

Slank bass Subwoofer mangler ”guts”
Lys og livlig lyd Masse detaljer i toppen

Boston Acoustics A250 5.1

Slanke lydbomber

Bostons 5.1 system fungerer utmerket på variert musikk og til filmer av det rolige slaget, slik som drama, thrillere og komedier. Til mer hardtslående rock så vel som reale actionfilmer derimot, kan disse litt fremadlente høyttalerne likevel bli litt for ivrige.

Åpen, detaljert og ærlig lyd Sprek subwoofer
Litt skarp på høyt volum

JBL Studio 5.1

Amerikanske actionelskere

Dersom du foretrekker dialogfilmer og sart visemusikk hvor stemmer spiller en stor rolle, bør du kanskje velge en annen pakke. Dette er et system som passer hardrock og action som hånd i hanske.

Stor, varm og lyttevennlig lyd Potent subwoofer
Mangler litt detaljer Tilbakelent mellomtone

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Den trådløse favoritten får en etterlengtet funksjon KEF LSX II blir enda bedre, og enda mer praktisk.
Gatefest med håndtak fra Sony Sony lanserer tre nye X-Series-høyttalere, XG300, XE300 og XE200
Bærbare sommerhøyttalere fra Philips Philips S4807 og S7807 er støv- og vanntette, robuste Bluetooth-høyttalere
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend