Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Oppsummering

Action eller drama?

De tre høyttalerpakkene vi har testet har sine sterke sider, men ingen av dem er best på alt.

Skrevet av / 21.03.12 - 06:36
Oppsummering
Åsa Warme

Det å kombinere god musikkgjengivelse i stereo med tøffe filmopplevelser i seks kanaler er ikke alltid like lett. Det ene har lett for å påvirke det andre, spesielt når man også må ta hensyn til størrelse og pris.

Hvis favorittmaten er rock n’roll, hip hop og actionfilmer er valget lett: Det må bli JBL Studio-pakka som gir en lydgjengivelse full av testosteron og trøkk. Her får du den store, fete amerikanske ”sounden” som får rock og pop til å låte ekstra tøft og ekte, og denne klangen egner seg også overraskende bra til actionfilmer. JBL har den tøffeste subwooferen og lager rett og slett mer liv og røre enn de to konkurrentene. Ulempen med JBL-høyttalerne er at de farger lyden en del og i tillegg er litt tilbakeholdne i den viktige mellomtonen. Det kan være et forsøk på å gjengi hylende heavy-metal og knatrende geværer mer behagelig, men fører også til at sarte detaljer går tapt, og stemmegjengivelsen blir litt hul.

Mange foretrekker en mer nøytral og usminket lydgjengivelse, og det får man til gangs med Boston Acoustics. Med A250 og kompani får man et større og mer detaljert lydbilde, hvor selv de små lydmessige begivenhetene kommer godt frem. Samtidig er de mer nådeløst ærlige. Rock og action kan låte litt aggressivt, men dette kan kompenseres med subwooferen. Boston har heldigvis rikelig med bass på lager når lydsporet krever det, og det er det som gjør prikken over i-en.

Dali Zensor har også mange gode kvaliteter, men i dette selskapet når de ikke helt opp. Zensor 5 gir et stort flott lydbilde med masse detaljer, men vi savner litt av den engasjerende bassgjengivelsen vi får av de to andre. Selv ikke med subwooferen innkoblet blir det helt på høyde med konkurrentene.

Dermed lander vi på Boston Acoustics A-serien som testens totalt beste lyd, med en spesiell anbefaling av JBL til rock-fansen!

Også i denne testen:

Tre 5.1 høyttalerpakker

Dali Zensor 5.1

God og fokusert hjemmekinolyd

Dalis nye budsjettserie gjør mer enn å se pene ut, de har også en lydkvalitet som ligger en klasse over hva man forventer i denne prisklassen.

Slank bass Subwoofer mangler ”guts”
Lys og livlig lyd Masse detaljer i toppen
Les hele testen

Boston Acoustics A250 5.1

Slanke lydbomber

Bostons 5.1 system fungerer utmerket på variert musikk og til filmer av det rolige slaget, slik som drama, thrillere og komedier. Til mer hardtslående rock så vel som reale actionfilmer derimot, kan disse litt fremadlente høyttalerne likevel bli litt for ivrige.

Åpen, detaljert og ærlig lyd Sprek subwoofer
Litt skarp på høyt volum
Les hele testen

JBL Studio 5.1

Amerikanske actionelskere

Dersom du foretrekker dialogfilmer og sart visemusikk hvor stemmer spiller en stor rolle, bør du kanskje velge en annen pakke. Dette er et system som passer hardrock og action som hånd i hanske.

Stor, varm og lyttevennlig lyd Potent subwoofer
Mangler litt detaljer Tilbakelent mellomtone
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top