Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Oppsummering

Action eller drama?

De tre høyttalerpakkene vi har testet har sine sterke sider, men ingen av dem er best på alt.

Det å kombinere god musikkgjengivelse i stereo med tøffe filmopplevelser i seks kanaler er ikke alltid like lett. Det ene har lett for å påvirke det andre, spesielt når man også må ta hensyn til størrelse og pris.

Hvis favorittmaten er rock n’roll, hip hop og actionfilmer er valget lett: Det må bli JBL Studio-pakka som gir en lydgjengivelse full av testosteron og trøkk. Her får du den store, fete amerikanske ”sounden” som får rock og pop til å låte ekstra tøft og ekte, og denne klangen egner seg også overraskende bra til actionfilmer. JBL har den tøffeste subwooferen og lager rett og slett mer liv og røre enn de to konkurrentene. Ulempen med JBL-høyttalerne er at de farger lyden en del og i tillegg er litt tilbakeholdne i den viktige mellomtonen. Det kan være et forsøk på å gjengi hylende heavy-metal og knatrende geværer mer behagelig, men fører også til at sarte detaljer går tapt, og stemmegjengivelsen blir litt hul.

Mange foretrekker en mer nøytral og usminket lydgjengivelse, og det får man til gangs med Boston Acoustics. Med A250 og kompani får man et større og mer detaljert lydbilde, hvor selv de små lydmessige begivenhetene kommer godt frem. Samtidig er de mer nådeløst ærlige. Rock og action kan låte litt aggressivt, men dette kan kompenseres med subwooferen. Boston har heldigvis rikelig med bass på lager når lydsporet krever det, og det er det som gjør prikken over i-en.

Dali Zensor har også mange gode kvaliteter, men i dette selskapet når de ikke helt opp. Zensor 5 gir et stort flott lydbilde med masse detaljer, men vi savner litt av den engasjerende bassgjengivelsen vi får av de to andre. Selv ikke med subwooferen innkoblet blir det helt på høyde med konkurrentene.

Dermed lander vi på Boston Acoustics A-serien som testens totalt beste lyd, med en spesiell anbefaling av JBL til rock-fansen!

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Dali Zensor 5.1

God og fokusert hjemmekinolyd

Dalis nye budsjettserie gjør mer enn å se pene ut, de har også en lydkvalitet som ligger en klasse over hva man forventer i denne prisklassen.

Slank bass Subwoofer mangler ”guts”
Lys og livlig lyd Masse detaljer i toppen

Boston Acoustics A250 5.1

Slanke lydbomber

Bostons 5.1 system fungerer utmerket på variert musikk og til filmer av det rolige slaget, slik som drama, thrillere og komedier. Til mer hardtslående rock så vel som reale actionfilmer derimot, kan disse litt fremadlente høyttalerne likevel bli litt for ivrige.

Åpen, detaljert og ærlig lyd Sprek subwoofer
Litt skarp på høyt volum

JBL Studio 5.1

Amerikanske actionelskere

Dersom du foretrekker dialogfilmer og sart visemusikk hvor stemmer spiller en stor rolle, bør du kanskje velge en annen pakke. Dette er et system som passer hardrock og action som hånd i hanske.

Stor, varm og lyttevennlig lyd Potent subwoofer
Mangler litt detaljer Tilbakelent mellomtone
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.