Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TP Tube TP200

Designer-lydplanke

200 W dansk design-høyttaler kan både fungere som lydplanke til TV-en og som minianlegg med mobil eller datamaskin.
Lyd & Bilde mener
TP Tube byr på stilren design og rikelig med tilkoblingsmuligheter. Kan brukes i mange sammenhenger.
Ubalansert lyd med tilbaketrukket bass og skingrende diskant. Til tross for lekre detaljer, står ikke ytelsen i stil med prisen.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 2 x 4” bas, 2 x 5 ¼” slavebass, 2 x 1” dome-diskant
  • Forsterker: 4 x 50 W klasse D
  • Frekvensområde: 30 – 20.000 Hz
  • Tilkoblinger: Optisk digital, USB, stereo-minijack, Bluetooth 4.0
  • Mål: 70,0 x 16,6 x 15,6 cm (BxHxD)
  • Vekt: 9 kg
  • Pris: 8.165 kr

Danske TP Tube har spesialisert seg på aktive sylinderformede høyttalere. Mens firmaets øvrige modeller er beregnet til stereo- eller surroundanlegg og med stykkpris over 10.000 kroner, er TP200 et komplett stereoanlegg pakket inn i en 70 cm lang lydplanke og til en pris på – relativt – behagelige 7.000 kr.

TP er utført i aluminium, og kabinettet er overraskende tungt for en så kompakt og slank høyttaler. Men det rommer da også fire aktive høyttalerenheter og fire klasse D-forsterkere

På baksiden av det rørformede kabinettet sitter inngangstilkoblingene. Det er en optisk digitalinngang til bruk sammen med for eksempel TV, en analog minijack-inngang samt mini-USB slik at høyttalernes innebyggede DAC kan fungere som ekstern lydkort til en datamaskin. Og naturligvis Bluetooth.

Med en total bredde på 70 cm er stereobildet av naturlige årsaker begrenset. Men TP200 har samtidig et overraskende smalt ”sweet spot” til en lydplanke å være. Man skal kun flytte hodet noen centimeter til en av sidene før balansen blir skjev og man bare hører den ene kanalen.

Tubesound lover selv at TP200 kan levere dypbass uten subwoofer. Hvis TP200 stilles med ryggen mot muren eller henges på veggen er det en rimelig balanse i lydbildet, som likevel fortsatt virker slankt. Og dypbass skal man ikke forvente.

Annonse

4” basser i små kabinetter har naturlig sine begrensninger. Men vi har imidlertid mange ganger opplevd at mindre, aktive høyttalere går langt dypere i bassen og med mer trykk enn tilfellet er her. Det er et annerledes slag i diskanten og den øvre mellomtone virker meget skarp.

Heldigvis er det mulig å justere lydbildet selv. Det finns ingen app til smartmobiler og nettbrett, men man kontrollere oppsettet av TP200 fra en Windows-PC via USB-kabel. Her kan man blant annet tilpasse volumet for hver inngang, velge mellom seks loudness-kurver og en tiltfunkjson som kan vippe lydbildet mot enten det lyse eller det mørke. Det er også en firebånd equalizer. Vi måtte imidlertid ta skikkelig grep på kontrollerne for å oppnå en rimelig balanse i lytterommet. Og selv om balansen kom på plass var toppen fortsatt anstrengt og bunnen begrenset.

Annonse

TP200 har også en virtuell surround-modus kalt HDS, hvor stereobildet utvides ved hjelp av elektronikken. Man kan her velge mellom ”Music” og ”Film” HDSX-stereoutvidelsen gir et bredere, men også et meget diffust stereobilde. Noe som hører mer til regelen enn unntaket. Men det kan gjøres bedre med DSP. Det beviser lydplanken Mission Aero som maner frem en overbevisende opplevelse av et par stereohøyttalere i rommet.

TP Tube Miljø002-2

 

Konklusjon

TP200 lyder faktisk ganske godt til TV-lyd og litt bakgrunnsmusikk. Og den er i tillegg pen. Men til en pris på 7.000 kroner kan man forvente mye mer. Og vi har hørt mange høyttalere, både i samme prisklasse og under, som klare oppgaven bedre, mer nyansert og med mer pondus.

TP200 koster for eksempel nesten dobbelt så mye som Audio Pro Addon T12, som spiller både dypere og mer avbalansert rett ut av kartongen. Og er man på jakt etter en alt-i-en designløsning er Geneva AeroSphere Large samt de nevnte Mission Aero meget vellydende og noe billigere alternativer.

TP200+SS700

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.