Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: TP Tube TP200

Designer-lydplanke

200 W dansk design-høyttaler kan både fungere som lydplanke til TV-en og som minianlegg med mobil eller datamaskin.

Skrevet av / 13.08.15 - 06:00
TP Tube TP200
John Hvidlykke

Danske TP Tube har spesialisert seg på aktive sylinderformede høyttalere. Mens firmaets øvrige modeller er beregnet til stereo- eller surroundanlegg og med stykkpris over 10.000 kroner, er TP200 et komplett stereoanlegg pakket inn i en 70 cm lang lydplanke og til en pris på – relativt – behagelige 7.000 kr.

TP er utført i aluminium, og kabinettet er overraskende tungt for en så kompakt og slank høyttaler. Men det rommer da også fire aktive høyttalerenheter og fire klasse D-forsterkere

På baksiden av det rørformede kabinettet sitter inngangstilkoblingene. Det er en optisk digitalinngang til bruk sammen med for eksempel TV, en analog minijack-inngang samt mini-USB slik at høyttalernes innebyggede DAC kan fungere som ekstern lydkort til en datamaskin. Og naturligvis Bluetooth.

Med en total bredde på 70 cm er stereobildet av naturlige årsaker begrenset. Men TP200 har samtidig et overraskende smalt ”sweet spot” til en lydplanke å være. Man skal kun flytte hodet noen centimeter til en av sidene før balansen blir skjev og man bare hører den ene kanalen.

Tubesound lover selv at TP200 kan levere dypbass uten subwoofer. Hvis TP200 stilles med ryggen mot muren eller henges på veggen er det en rimelig balanse i lydbildet, som likevel fortsatt virker slankt. Og dypbass skal man ikke forvente.

4” basser i små kabinetter har naturlig sine begrensninger. Men vi har imidlertid mange ganger opplevd at mindre, aktive høyttalere går langt dypere i bassen og med mer trykk enn tilfellet er her. Det er et annerledes slag i diskanten og den øvre mellomtone virker meget skarp.

Heldigvis er det mulig å justere lydbildet selv. Det finns ingen app til smartmobiler og nettbrett, men man kontrollere oppsettet av TP200 fra en Windows-PC via USB-kabel. Her kan man blant annet tilpasse volumet for hver inngang, velge mellom seks loudness-kurver og en tiltfunkjson som kan vippe lydbildet mot enten det lyse eller det mørke. Det er også en firebånd equalizer. Vi måtte imidlertid ta skikkelig grep på kontrollerne for å oppnå en rimelig balanse i lytterommet. Og selv om balansen kom på plass var toppen fortsatt anstrengt og bunnen begrenset.

TP200 har også en virtuell surround-modus kalt HDS, hvor stereobildet utvides ved hjelp av elektronikken. Man kan her velge mellom ”Music” og ”Film” HDSX-stereoutvidelsen gir et bredere, men også et meget diffust stereobilde. Noe som hører mer til regelen enn unntaket. Men det kan gjøres bedre med DSP. Det beviser lydplanken Mission Aero som maner frem en overbevisende opplevelse av et par stereohøyttalere i rommet.

TP Tube Miljø002-2

 

Konklusjon

TP200 lyder faktisk ganske godt til TV-lyd og litt bakgrunnsmusikk. Og den er i tillegg pen. Men til en pris på 7.000 kroner kan man forvente mye mer. Og vi har hørt mange høyttalere, både i samme prisklasse og under, som klare oppgaven bedre, mer nyansert og med mer pondus.

TP200 koster for eksempel nesten dobbelt så mye som Audio Pro Addon T12, som spiller både dypere og mer avbalansert rett ut av kartongen. Og er man på jakt etter en alt-i-en designløsning er Geneva AeroSphere Large samt de nevnte Mission Aero meget vellydende og noe billigere alternativer.

TP200+SS700

Lyd & Bilde mener

TP Tube byr på stilren design og rikelig med tilkoblingsmuligheter. Kan brukes i mange sammenhenger. Ubalansert lyd med tilbaketrukket bass og skingrende diskant. Til tross for lekre detaljer, står ikke ytelsen i stil med prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Scroll to Top