Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Test av 9 iPod høyttalere

La musikken høres!

Flere og flere har musikksamlingen sin på mobil eller iPod, men det er ikke alltid man vil høre med hodetelefoner. Vi tester apparatene som slipper musikken ut i rommet.

CD-platen er på vei til å følge etter vinylplaten og kassettbåndet til en fuktig skuff i kjelleren.  Dermed begynner også det tradisjonelle mikroanlegget å bli alt mer unødig.  Til ungdomsrommet eller den første leiligheten behøver man et helt nytt musikkanlegg.  Den enkleste løsningen er en forsterker med innebygde høyttalere og en iPod-dokk, vanligvis forenklet kalt iPod-høyttalere.
Disse finnes fra små billige klokkeradiolignende tingester på bensinstasjonen opp til reelle apparater med hi-fi-ambisjoner fra seriøse produsenter.  Apparatene har ofte ingen andre funksjoner enn å lade iPoden og spille av musikken som ligger i den, men de kan også ha radio, Bluetooth eller datatilslutning.  I de siste tilfellene kan man la iPoden være igjen i høyttaleren når man skal synkronisere spilleren med iTunes.

Det er blitt alt vanligere at produsentene slipper sine egne applikasjoner, noe som er smart da man kan tilføre funksjoner uten å bygge disse inn i apparatet.  Det kan da være relativt enkelt, mens man legger equalizerfunksjoner, klokke og alarm samt internettradio i iPoden.

Velg rett apparat
Det er viktig å tenke gjennom hvordan man skal bruke sine iPod-høyttalere, slik at man ikke ruser ut og kjøper noe man blir misfornøyd med.  Har man planer om å skaffe seg en iPad i fremtiden, bør man overveie å skaffe seg et apparat som er i tilpasset den.  Noen produsenter har allerede sluppet slike, hvorav to er med i denne testen, men det vil komme betydelig flere i løpet av året. Har man tenkt seg at det skal være hovedmusikkanlegget i stuen, bør man satse på et litt større og mer påkostet apparat.  Det bør ha krefter nok til å fylle rommet med musikk uten at det blir forvrengninger.  Skal man derimot flytte rundt på spilleren fra rom til rom, ta den med ut på altanen om sommeren eller rett og slett ha den med på reise, blir helt andre egenskaper viktigere.  Da skal det selvsagt være kompakt, tåle en og annen smell og gjerne kunne kjøres på batteri.

Denne typen av høyttalere kan du finne i denne testen.  For mer påkostede apparater anbefaler vi at du leser forrige årets tester på vår nettside.  Der finner du også noen andre favoritter som vi testet i 2010.
Testkriterier:
I årets store test har vi satset på mellomsegmentet som egentlig er det mest interessante. Det er først når prisene nærmer seg 2.000 kroner at apparatene begynner å lyde bra og samtidig er såpass overkommelige i pris at man har råd til å kjøpe dem. Vi ba produsentene om høyttalere for hjemmebruk i prisklassen 1.500-3.000 kroner og fikk et ganske variert utvalg.
Vi fylte en iPhone og en iPad med en spilleliste bestående av musikk fra forskjellige genre, og eventuelle nødvendige applikasjoner ble installert. Høyttalerne ble stilt opp i hjemmemiljø, og vi undersøkte tilslutningsmuligheter, funksjoner og hvor enkle de var i bruk. Deretter ble de utsatt for en høretest som avslørte hvordan høyttalerne klarte å gjengi basstoner, sangstemmer og orkester. Til slutt ble det gitt en totalbedømmelse, hvor det også ble tatt hensyn til prisen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Boston Acoustics Duo-i Plus

Klokkeradio med ressurser

Duo-i kan ikke bestemme seg for om den er en klokkeradio eller et riktig anlegg.

AM/FM radio Vekkerklokke Utskiftbar front
Ingen menynavigering

Sony RDP-XF100iP

Sober kvalitet

Diskret design skjuler uvanlige finesser og overraskende god lyd.

Ladbart batteri FM-radio Bra lyd
Uklare knapper

Pioneer XW-NAW1

Høyttalere på veggen der

Hvor kommer musikken fra? Fra Pioneers flate iPod-høyttalere så klart.

Kan henges på vegg Videoutgang
Ingen menynavigering

Philips Fidelio DS8550

Mindre, men like bra

Lillebror til vår favoritt DS9000 er mindre i størrelse, men imponerer like mye.

5t ladbart batteri Bluetooth Applikasjon for tilleggsfunksjoner
Ingen videoutgang

Panasonic SC-SP100

Overdrevet kompakt

Når ingeniørene forsøker å presse inn for mye i en liten eske går det fort galt.

Kompakt USB-tilkobling Bra fjernkontroll
Ubehagelig lyd

Logitech s715i

Bærbar kraftpakke

Logitechs batteridrevne apparat er et av de beste du kan ta med deg på reisen.

Batteridrift Bra dynamikk Praktisk
Ingen menynavigering

Kicker IK501

Steintøff basstromme

Tøft utseende matches av maksimale basshøyttalere og partyvolum.

Skikkelige bass ressurser Bra lyd
Risk for "brum" i bassen

JBL On Stage IV

Festlig og praktisk ufo

Kul design og reisevennlig format samt hyggelig lyd rekker langt.

Batteridrift Smidig format Kan synkroniseres med datamaskinen
Tam bass Lader ikke batteriene Ingen finesser

Altec Lansing Octiv 450

Briljant iPad-stativ

Octiv er utmerket for generell bruk av iPad, men lyden er for dårlig.

Utmerket iPad-holder Menynavigering
Tam lyd Få innganger Ingen finesser
forfatter
Av

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.