Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Boston Acoustics Duo-i Plus

Klokkeradio med ressurser

Duo-i kan ikke bestemme seg for om den er en klokkeradio eller et riktig anlegg.

Formatet på Duo-i antyder at det er en klokkeradio, selv om den er vel stor for de fleste nattbord.  Dette inntrykket forsterkes av at det er hurtigvalg for radiostasjoner, to alarmknapper og en innsovningsknapp.  Eller rettere sagt, hele rammen er et eneste stort berøringspanel slik at man slipper å se opp når man vil sove lenger.  På baksiden finnes det linjeinngang, videoutgang og faktisk en subwooferutgang.

Kontrollene på forsiden har flere funksjoner og kan både vris og trykkes inn, noe som iblant kan føre til uønskede valg.  De er ikke helt intuitive, men man lærer seg etter hvert hvordan det er tenkt å fungere.  Fjernkontrollen, på den andre siden, er både smidig og pedagogisk, noe som gjør at vi foretrekker å bruke den.  Dessverre kan man ikke bytte artist eller spilleliste på iPoden med den, bare hoppe til neste låt.  Skjermen er stor og tydelig, men kunne godt ha blitt brukt til mer informasjon.

Dybden på apparatet gjør det selvsagt ganske stort, men det betyr også at man har plass til skikkelige høyttalere.  Det merket vi da vi valgte rock eller elektronika og dro på med volum.  Det har en varm lyd med bra dynamikk, men med ekstreme basstunge låter kan det bli litt skurring på høyt volum.  Men ønsker man mer basstrykk kan man som sagt koble til en subwoofer.

Konklusjon
Duo-i er et velbygget apparat med reelle lydresurser og som dessuten spiller varmt og engasjerende.  Funksjonene som vekking og innsovning, antyder at det skal brukes på soverommet, men det er litt for stort for nattbordet.  Lydresursene og muligheten for ekstra basshøyttalere gjør det faktisk mer passende som musikkanlegg i den lille leiligheten eller på studenthybelen.

Oppsummering
Altec Lansing likte vi som et iPad-stativ, men var ikke like imponert over lyden. JBL er en smidig reisekamerat hvor man får valuta for pengene. Kicker er ønskedrømmen for rocke-diggere som vil øse på. Boston Acoustics har også lydresurser, men med et litt smidigere format Pioneer er heller en drøm for den som vil henge apparatet på veggen. Panasonics apparat er imponerende lite, men lyder rent ut ille. Da ble vi mer imponert av Logitech, som endelig har fått til et utmerket bærbart apparat til en pris som resulterte i Beste kjøp. Sonys apparat låt også meget bra, og ble derfor Spesielt anbefalt. Men Philips bød både på kanonlyd og iPad-dokk, så den dro til med Best i test.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony RDP-XF100iP

Sober kvalitet

Diskret design skjuler uvanlige finesser og overraskende god lyd.

Ladbart batteri FM-radio Bra lyd
Uklare knapper

Pioneer XW-NAW1

Høyttalere på veggen der

Hvor kommer musikken fra? Fra Pioneers flate iPod-høyttalere så klart.

Kan henges på vegg Videoutgang
Ingen menynavigering

Philips Fidelio DS8550

Mindre, men like bra

Lillebror til vår favoritt DS9000 er mindre i størrelse, men imponerer like mye.

5t ladbart batteri Bluetooth Applikasjon for tilleggsfunksjoner
Ingen videoutgang

Panasonic SC-SP100

Overdrevet kompakt

Når ingeniørene forsøker å presse inn for mye i en liten eske går det fort galt.

Kompakt USB-tilkobling Bra fjernkontroll
Ubehagelig lyd

Logitech s715i

Bærbar kraftpakke

Logitechs batteridrevne apparat er et av de beste du kan ta med deg på reisen.

Batteridrift Bra dynamikk Praktisk
Ingen menynavigering

Kicker IK501

Steintøff basstromme

Tøft utseende matches av maksimale basshøyttalere og partyvolum.

Skikkelige bass ressurser Bra lyd
Risk for "brum" i bassen

JBL On Stage IV

Festlig og praktisk ufo

Kul design og reisevennlig format samt hyggelig lyd rekker langt.

Batteridrift Smidig format Kan synkroniseres med datamaskinen
Tam bass Lader ikke batteriene Ingen finesser

Altec Lansing Octiv 450

Briljant iPad-stativ

Octiv er utmerket for generell bruk av iPad, men lyden er for dårlig.

Utmerket iPad-holder Menynavigering
Tam lyd Få innganger Ingen finesser
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.