Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Oppsumering

Hardtslående lettvektere

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Det er ikke til å komme fra at størrelsen teller når det kommer til høyttalere. Derfor har gulvhøyttalere automatisk en fordel sammenlignet med bokhyllehøyttalerne når det kommer til bass og lydtrykk. Av samme grunn er det også forskjell mellom gulvhøyttalerne i denne testen. Selv om de alle holder seg innenfor en drøy meters høyde, er det stor forskjell i fasong og konstruksjon som gir dem forskjellige lydegenskaper.

De superslanke høyttalerne fra System Audio og Scansonic har en kjapp, distinkt og dynamisk spillestil, men dypbassen glimrer med sitt fravær fra disse møbleringsvennlige høyttalerne. Yamaha serverer derimot bass i fullt monn, men det mangler dessverre litt presisjon. Pioneer leverer de kanskje aller mest sexy høyttalerne i testen, men lyden er litt for forsiktig og tilbakelent til å tilfredsstille oss 100%.

Testens fire beste høyttalere er det Dali, Tannoy, Monitor Audio og Boston Acoustics som står for. Boston Acoustics A360 leverer som den største høyttaleren i testen svært fyldig og nyansert lyd, men forskjellen er ikke så stor som man skulle forvente. Faktisk kommer Dali Zensor 7 tett på, til en lavere pris. Kanskje aller mest imponert er vi over Tannoy Mercury V4, som egentlig låter bedre enn en høyttaler til 4.500 kroner burde ha lov til, men vi ser ingen grunn til å protestere, og gir denne et velfortjent Beste kjøp.

Testen kan imidlertid bare ha en vinner,   og overraskende nok er det faktisk de aller minste høyttalerne som stikker av med seieren. Den soleklart beste høyttaleren i henhold til testkriteriene er Monitor Audio Bronze BX5. Vi er rett og slett imponert over hvor stor og kraftfull lyd Monitor Audio har fått ut av disse kompakte og plasseringsvennlige høyttalerne. Best i test!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Yamaha NS-F150

Bryter med tradisjoner

Yamaha har en lang tradisjon for gode høyttalere. Noen av dem er legendariske. Men det spørs om NS-F150 går inn i historien som et av Yamahas fineste øyeblikk.

Fyldig lyd Rund og varm klang
Ubalansert klang Diffust lydbilde

Tannoy Mercury V4

Et veritabelt budsjettkupp

Mercury-modellene fra skotske Tannoy skuffer ikke: V4-høyttalerne leverer et stort og fyldig lydbilde, med fint fokus og meget fin detaljoppløsning. Til denne prisen er de rett og slett et kupp!

Dynamisk Åpent og oppløst lydbilde Mye for pengene
Slank mellomtone

Boston Acoustics A360

Mye bass fra Boston

Vil du ha stor, kraftig og bassrik lyd er Boston A360 definitivt de tøffeste i denne priskategorien. Uansett musikksmak finner vi at Boston-høyttalerne gjør en svært god jobb.

Kraftig og dyp bassgjengivelse Spiller høyt og rent
Litt tilbakelent diskant

Scansonic S9

En fryd for øynene

En slank høyttaler med pen utførelse og balansert lyd bør tiltale mange. Høyttalerne varter opp med et godt balansert lydbilde, men slank mellomtone, og ikke noe særlig med dypbass. Kledelig design, men noe kjedelig lyd.

Åpent lydbilde Fokusert mellomtone Plasseringsvennlig
Tam dynamikk Mangler bassfylde

Dali Zensor 7

Kraft og oppløsning

Dali Zensor 7 er en høyttaler med en fyldig og engasjerende bassgjengivelse. Mellomtoneregisteret er kanskje noe slankt, men diskanten er til gjengjeld luftig og lett, og gjengir detaljene på en overbevisende måte.

Stor bassklang Distinkt diskant
Litt slank mellomtone

Pioneer S-31-LR

Imponerer med lekker design

Pioneer-høyttalerne har et smakfullt utseende, bassen er fyldig og dyp, men de er noe matte i diskanten.

Fyldig og varm lyd
Tilbakeholden diskant Tungdrevne

System Audio Saxo 30

Raskere enn sin egen skygge

I kjent System Audio-stil er Saxo 30 en dynamisk og hurtig høyttaler som det er lett å like. Et godt kjøp, med skikkelig dynamikk, åpent lydbilde, men tidvis litt slank bass.

Dynamikk Åpent lydbilde
Litt slank bass

Monitor Audio Bronze BX5

Bronze er en liten bombe

Dette er de minste høyttalerne i testen, men man skulle ikke tro det ut fra lyden – tvert imot! Et helt topp produkt, med stort og presist lydbilde, tydelig mellomtone - og best av alt - lette å plassere.

Stort og presist lydbilde Tydelig mellomtone Kompakt og lettplassert
Litt beherskede overtoner
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

7 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Sony Xperia 1 III
TEST
Mobil & Nettbrett

Tredje gang lykkes Sony

Sony Xperia 1 III er kanskje den beste mobilen fra Sony til dato. Alle dydene fra forgjengerne bevares, mens det forbedres der det gjelder.

Les også

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Hvem ville trodd at de minste høyttalerne i testen ville gi den totalt sett beste lyden?

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.