Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Libratone Diva

Velutstyrt lekkerbisken

Libratone Diva er en elegant lydplanke, laget for både filmlyd og musikkstrømming via hjemmenettverket.
Test av libratone diva på Lyd & bilde
Lyd & Bilde mener
Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er det en drøm å strømme trådløs lyd med Libratone Diva. Elegant ulltrekk er lekkert, og lyden er fyldig og oppløst nok for daglig bruk.
Den delikate lyden blir aldri monstrøs, og maksimalt lydnivå er litt lavt på enkelte filmer. Vi savner subwooferutgang.
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk og USB A
  • Trådløst: Bluetooth (aptX), DLNA, AirPlay, Spotify Connect, HTC Connect
  • Analog inn: 3,5 mm minijack
  • Integrert subwoofer
  • B x H x D = 98,8 x 15,8  x 10 cm
  • Farge: Svart, hvit, rød, blå, lilla, oransje, m.fl.

 

I kjent Libratone-stil har lydplanken Diva trekk av italiensk saueull. Her står design langt oppe på dagsordenen, og i tillegg til svart standardfarge kan man velge et ekstra deksel blant ti andre farger. Planken kan enkelt tilkobles hjemmenettverket, og deretter strømme musikk med full lydkvalitet. Husk å oppgradere til nyeste firmware!

 

Lydkvalitet
Stemmen til Leonard Cohen låter fyldig selv om den ikke går altfor dypt. For å få til dette uten ekstern subwoofer, må høyttaleren jukse litt ved å dra opp mellombassområdet. Dette gjør at det innimellom kan låte litt hult i bassområdet. Men det er ikke veldig prangende, og Libratone-appen til smartmobil har mange ulike lydmodi, hvor man lett finner en lyd man liker. Overkomprimert popmusikk låter for eksempel best med lydmodusen ”Soft and Comfortable” som runder det hele av rent og pent.

Libratone Diva er mer distinkt i diskantområdet enn Geneva Cinema og Dali Kubik One. Den har også en god stereobredde.

Film får ingen surroundlydeffekt som for eksempel Yamahas lydplanker er gode på. Men Diva sprer lyden godt oppover, slik at den låter som den kommer fra selve TV-en og ikke fra under TV-en. Bra! Dialogene låter fint og oppløst, og lydsporet på film har en god fylde. Men maksimalt lydnivå er ganske begrenset, og siden mange Blu-ray-filmer har ganske lavt Dolby Digital-lydspor, kan dette bli et problem om man ønsker litt heftige filmopplevelser.

Annonse

 

Libratone-Diva_svart_bakside-460x154[1]

Libratone Diva har optisk digitalinngang i tillegg til USB, samt minijack analog inn. I tillegg har den trådløs nettverkstilkobling for strømming. Ingen subwooferutgang her.

Annonse

 

Brukervennlighet og utstyr
Det er meget enkelt å koble Libratone Diva til hjemmenettverket, spesielt om du har en iPhone eller iPad. Del nettverksinnstillingene direkte fra mobilen, og planken kobler seg på. AirPlay er kjekt å ha, og Android- og Windows-brukere kan spille musikk tapsfritt med en DLNA-app i stedet, og HTC-brukere har HTC Connect, som er som en AirPlay for HTC-enheter. Spotify Connect finnes også! For enda enklere tilgang til den trådløse musikken, bruk Bluetooth. TV-en bør kobles til med optisk digitalkabel.

Et lekkert bordstativ følger med, det samme gjør veggbrakett. Fjernkontroll medfølger ikke, men planken kan enkelt lære seg TV-ens lydnivåknapper, eller last ned Libratone-appen og forvandle mobilen til fjernkontroll.

Det vi savner, er utgang for ekstern subwoofer.

 

Konklusjon
Med sitt ulltrekk ser ikke Libratone Diva ut som andre lydplanker, men det er bare lekkert. At lydplanken i tillegg gir enkel tilgang til musikken trådløst via både AirPlay, DLNA og Bluetooth er et stort pluss, og den låter dessuten ganske så bra.
Fordi fjernkontroll ikke medfølger, må du enten lære opp planken til å forstå lydsignalene fra TV-ens fjernkontroll (noe som er enkelt å gjøre), eller last ned Libratone-appen til mobiltelefonen.
Lydmessig er det litt lavt maksnivå på film som begrenser illusjonen av hjemmekino, og vi savner subwooferutgang for den som ønsker seg en separat subwoofer. Men ellers er lyden både varm, fyldig og oppløst.

 

OPPDATERING: Libratone har lovet å fikse det lave lydnivået i en kommende oppdatering av styringsprogramvaren.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Geneva Model Cinema

Penest i klassen

Denne lydsokkelen er en fryd for øyet. Den kan også by på visse indre kvaliteter.

En av de vakreste lydsoklene vi vet om strømmer trådløs lyd med Bluetooth, og lyden er lett å like, med en fyldig karakter. Fjernkontrollen er av deilig aluminium.
Det mangler litt trøkk i lyden, de dype basseffektene låter nokså flatt, og det er ikke spesielt bred stereolyd. Subwooferutgang mangler.

Dali Kubik One

Tøffest i klassen

Dali Kubik One er en heftig og tung lydplanke, hvor lydkvaliteten har fått første prioritet.

Massiv aluminium gir en meget tillitvekkende byggekvalitet. I tillegg er lyden dynamisk og kraftig, og spesielt bassen er kontant og samtidig nøytral. Pluss for subwooferutgang.
Overtoneområdet er litt dempet, så dialogene kunne stått enda mer ut fra lydbildet. Den fislete fjernkontrollen kunne vi godt vært foruten.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.