TEST: Libratone Diva – Velutstyrt lekkerbisken
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Libratone Diva

Velutstyrt lekkerbisken

Libratone Diva er en elegant lydplanke, laget for både filmlyd og musikkstrømming via hjemmenettverket.

forfatter
Publisert 14.01.15 - 00:01
L&B mener
Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er det en drøm å strømme trådløs lyd med Libratone Diva. Elegant ulltrekk er lekkert, og lyden er fyldig og oppløst nok for daglig bruk.
Den delikate lyden blir aldri monstrøs, og maksimalt lydnivå er litt lavt på enkelte filmer. Vi savner subwooferutgang.
Spesifikasjoner
 • HDMI: nei
 • Digital inn: optisk og USB A
 • Trådløst: Bluetooth (aptX), DLNA, AirPlay, Spotify Connect, HTC Connect
 • Analog inn: 3,5 mm minijack
 • Integrert subwoofer
 • B x H x D = 98,8 x 15,8  x 10 cm
 • Farge: Svart, hvit, rød, blå, lilla, oransje, m.fl.

 

Veil. pris 6499Pr. 14.01.15 Produktside

I kjent Libratone-stil har lydplanken Diva trekk av italiensk saueull. Her står design langt oppe på dagsordenen, og i tillegg til svart standardfarge kan man velge et ekstra deksel blant ti andre farger. Planken kan enkelt tilkobles hjemmenettverket, og deretter strømme musikk med full lydkvalitet. Husk å oppgradere til nyeste firmware!

 

Lydkvalitet
Stemmen til Leonard Cohen låter fyldig selv om den ikke går altfor dypt. For å få til dette uten ekstern subwoofer, må høyttaleren jukse litt ved å dra opp mellombassområdet. Dette gjør at det innimellom kan låte litt hult i bassområdet. Men det er ikke veldig prangende, og Libratone-appen til smartmobil har mange ulike lydmodi, hvor man lett finner en lyd man liker. Overkomprimert popmusikk låter for eksempel best med lydmodusen ”Soft and Comfortable” som runder det hele av rent og pent.

Libratone Diva er mer distinkt i diskantområdet enn Geneva Cinema og Dali Kubik One. Den har også en god stereobredde.

Film får ingen surroundlydeffekt som for eksempel Yamahas lydplanker er gode på. Men Diva sprer lyden godt oppover, slik at den låter som den kommer fra selve TV-en og ikke fra under TV-en. Bra! Dialogene låter fint og oppløst, og lydsporet på film har en god fylde. Men maksimalt lydnivå er ganske begrenset, og siden mange Blu-ray-filmer har ganske lavt Dolby Digital-lydspor, kan dette bli et problem om man ønsker litt heftige filmopplevelser.

 

Libratone-Diva_svart_bakside-460x154[1]
Libratone Diva har optisk digitalinngang i tillegg til USB, samt minijack analog inn. I tillegg har den trådløs nettverkstilkobling for strømming. Ingen subwooferutgang her.

 

Brukervennlighet og utstyr
Det er meget enkelt å koble Libratone Diva til hjemmenettverket, spesielt om du har en iPhone eller iPad. Del nettverksinnstillingene direkte fra mobilen, og planken kobler seg på. AirPlay er kjekt å ha, og Android- og Windows-brukere kan spille musikk tapsfritt med en DLNA-app i stedet, og HTC-brukere har HTC Connect, som er som en AirPlay for HTC-enheter. Spotify Connect finnes også! For enda enklere tilgang til den trådløse musikken, bruk Bluetooth. TV-en bør kobles til med optisk digitalkabel.

Et lekkert bordstativ følger med, det samme gjør veggbrakett. Fjernkontroll medfølger ikke, men planken kan enkelt lære seg TV-ens lydnivåknapper, eller last ned Libratone-appen og forvandle mobilen til fjernkontroll.

Det vi savner, er utgang for ekstern subwoofer.

 

Konklusjon
Med sitt ulltrekk ser ikke Libratone Diva ut som andre lydplanker, men det er bare lekkert. At lydplanken i tillegg gir enkel tilgang til musikken trådløst via både AirPlay, DLNA og Bluetooth er et stort pluss, og den låter dessuten ganske så bra.
Fordi fjernkontroll ikke medfølger, må du enten lære opp planken til å forstå lydsignalene fra TV-ens fjernkontroll (noe som er enkelt å gjøre), eller last ned Libratone-appen til mobiltelefonen.
Lydmessig er det litt lavt maksnivå på film som begrenser illusjonen av hjemmekino, og vi savner subwooferutgang for den som ønsker seg en separat subwoofer. Men ellers er lyden både varm, fyldig og oppløst.

 

OPPDATERING: Libratone har lovet å fikse det lave lydnivået i en kommende oppdatering av styringsprogramvaren.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Geneva Model Cinema

Penest i klassen

Denne lydsokkelen er en fryd for øyet. Den kan også by på visse indre kvaliteter.

En av de vakreste lydsoklene vi vet om strømmer trådløs lyd med Bluetooth, og lyden er lett å like, med en fyldig karakter. Fjernkontrollen er av deilig aluminium.
Det mangler litt trøkk i lyden, de dype basseffektene låter nokså flatt, og det er ikke spesielt bred stereolyd. Subwooferutgang mangler.

Dali Kubik One

Tøffest i klassen

Dali Kubik One er en heftig og tung lydplanke, hvor lydkvaliteten har fått første prioritet.

Massiv aluminium gir en meget tillitvekkende byggekvalitet. I tillegg er lyden dynamisk og kraftig, og spesielt bassen er kontant og samtidig nøytral. Pluss for subwooferutgang.
Overtoneområdet er litt dempet, så dialogene kunne stått enda mer ut fra lydbildet. Den fislete fjernkontrollen kunne vi godt vært foruten.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig lydplanke imponerer Denons billigste lydplanke med Dolby Atmos har overraskende god lyd.
Nye Boomere fra Ultimate Ears De populære Wonderboom-høyttalerne fra Logitch-eide Ultimate Ears har kommet i sin tredje utgave. Og Hyperboom har fått et ansiktsløft.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend