Geneva Model Cinema

Penest i klassen

Denne lydsokkelen er en fryd for øyet. Den kan også by på visse indre kvaliteter.
Lyd & Bilde mener
En av de vakreste lydsoklene vi vet om strømmer trådløs lyd med Bluetooth, og lyden er lett å like, med en fyldig karakter. Fjernkontrollen er av deilig aluminium.
Det mangler litt trøkk i lyden, de dype basseffektene låter nokså flatt, og det er ikke spesielt bred stereolyd. Subwooferutgang mangler.
Spesifikasjoner
  • HDMI: nei
  • Digital inn: optisk og koaksial
  • Trådløst: Bluetooth
  • Analog inn: RCA, 3,5 mm minijack
  • Integrert subwoofer
  • B x H x D = 70 x 9  x 35 cm
  • Farge: Svart og hvit

 

forfatter

Nyt synet av Cinema-sokkelen til Geneva, hvor hver eneste kant er nipusset, ingen detaljer oversett, og hvor selv aluminiumføttene er strømlinjeformet og går i ett med resten av kabinettet. Til tross for dette er prisen noe svært mange TV-eiere kan ta seg råd til. Designprodukter er gjerne vesentlig dyrere enn dette, og likevel går ikke den hyggelige prisen altfor mye på bekostning av lydkvaliteten.

 

Geneva_Cinema_bakside-460x306[1]
Både optisk og koaksial digitalinngang er på plass, samt RCA og minijack inn. Vi savner derimot subwooferutgang.

 

Lydkvalitet
Ta dialogene i filmen ”Godzilla” på Blu-ray. Klare og åpne, samtidig som mye av brystklangen kommer frem uten å bli svulstig og unaturlig. Lyden er meget balansert, hvor ingenting stikker seg ut og maskerer for andre deler av lydbildet. Stereobredden er på sin side noe snevrere enn hos Dali Kubik One og Libratone Diva. Det mangler også litt dynamikk, det mangler litt futt og fart i eksplosjoner og det låter noe tamt også ved ganske høyt lydnivå. Derimot går lyden høyere enn med Libratone Diva med filmer som i utgangspunktet har lavt nivå på lydsporet. Dermed trenger ikke lydsokkelen spille på full guffe for at det skal bli høyt nok i stua.

Musikk i stereo låter ganske fyldig, dog litt snilt. Geneva har ikke samme fylde og attakk i bassen som med Dali Kubik One, som gjør at Leonard Cohens stemme ikke runger like bra nedover, ei heller kommer bassgitaren like godt frem. Det skinner heller ikke like mye i overtoneområdet, så perkusjonsegg (maracas) er ikke like distinkte i toppen som med Libratone. Det hele låter med andre ord helt greit, men det er klart at man betaler litt for det lekre ytre.

 

Brukervennlighet og utstyr
Geneva Model Cinema er enkel å bruke, ikke minst takket være den snertne, medfølgende fjernkontrollen i tillitvekkende aluminium. En tegnrute på frontpanelet viser inngang, lydnivå samt nivå på diskant og bass når man justerer disse. Oppkobling er enkelt, og det eneste vi savner er mulighet for å lære opp lydsokkelen til å motta lydnivåsignalene fra TV-ens fjernkontroll. Da kunne man klart seg med én fjernkontroll.

Utstyrsnivået er enkelt, ingen nettverkstilkobling her. Med Bluetooth savner vi det heller ikke, det eneste vi godt kunne ønske oss er subwooferutgang, for den som skulle ønske å oppgradere med mer bass på et senere tidspunkt.

 

Konklusjon
Geneva Model Cinema er virkelig en fryd for øyet, med nydelig glattslipte flater og avrundede hjørner. Den er også enkel i daglig bruk, og kan strømme trådløs lyd via Bluetooth.

Selv om Cinema er navnet, får man likevel ikke den helt store kinoopplevelsen. Det mangler litt trøkk, dype basseffekter blir nokså flate, og stereobredden er noe snever. Derimot er dialogene klare og åpne, klangkarakteren er fyldig nok, og lydnivået kan justeres ganske høyt, selv når lydnivået på filmen er lavt i utgangspunktet. Musikk i stereo låter helt greit, uten noen maskerende pukkel i bassområdet. Det mangler bare litt futt og fart.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Libratone Diva

Velutstyrt lekkerbisken

Libratone Diva er en elegant lydplanke, laget for både filmlyd og musikkstrømming via hjemmenettverket.

Med både AirPlay, Spotify Connect og Bluetooth er det en drøm å strømme trådløs lyd med Libratone Diva. Elegant ulltrekk er lekkert, og lyden er fyldig og oppløst nok for daglig bruk.
Den delikate lyden blir aldri monstrøs, og maksimalt lydnivå er litt lavt på enkelte filmer. Vi savner subwooferutgang.

Dali Kubik One

Tøffest i klassen

Dali Kubik One er en heftig og tung lydplanke, hvor lydkvaliteten har fått første prioritet.

Massiv aluminium gir en meget tillitvekkende byggekvalitet. I tillegg er lyden dynamisk og kraftig, og spesielt bassen er kontant og samtidig nøytral. Pluss for subwooferutgang.
Overtoneområdet er litt dempet, så dialogene kunne stått enda mer ut fra lydbildet. Den fislete fjernkontrollen kunne vi godt vært foruten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.