Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

TEST: JBL PartyBox Ultimate

Må brukes med forsiktighet

Med til sammen 1100 W effekt er JBLs partyboks virkelig den ultimate partyhøyttaleren.

Skrevet av / 10.11.23 - 11:00
JBL PartyBox Ultimate
Lasse Svendsen

Den enorme JBL-høyttaleren kan vekke de døde på kirkegården, og skremme fanden på flatmark. Den kalles ikke Ultimate for ingen ting.

Oppskriften er den samme som på alle JBLs partybokser, bare tilsatt enda mer gjær for å blåse opp alle proporsjonene, og vinduene ut av veggene. 

Med til sammen 1100 Watt effekt fordelt på seks høyttalerelementer, er det åpenbart at det blir høyt, men det er ikke sikkert det samtidig blir bra lyd ut av det.

JBL har forsøkt. På vaskeseddelen står det Bluetooth 5.3 og Wifi. Kobler du til lyden fra mobilen over nettverket, får du en trådløs motorvei rett til JBL-høyttaleren, som ikke bare støtter høyoppløst lyd fra Tidal, Qobuz eller Apple Music. Du får også Dolby Atmos lyd der det finnes. 

Da slipper du også at musikken stopper og at det ringer i høyttaleren hvis noen ringer deg. 

Les også Konsertlyd i hagen Hvis du ikke får festen i gang med denne, er det ikke høyttalerens skyld.

Seks elementer

Høyttaleren er større og mye tyngre enn JBL Partybox 710, men er ellers ikke så ulik. Begge har hjul man kan trille høyttaleren med, to innganger for gitar og mikrofon, under et lokk på baksiden. Med en mikser og tonekontroller på toppen. Høyttaleren kan også kobles trådløst i stereo med en ekstra Partybox-høyttaler, eller med mange om man skulle trenge det.

Mikser og party pad på toppen. Foto: JBL

Hvilket jeg betviler. For én Partybox Ultimate rekker langt, og siden den ikke bruker batteri overhodet, men plugges i en 230 V stikkontakt, kan den spille lengre enn gjestene orker å danse.

Under et blinkende lysshowet sitter det seks høyttalerelementer. De to 24,2 cm basselementene merker man mye til selv når man spiller lavt, og spiller man høyt, kjenner du dem på kroppen. Bass boost-knappen er stort sett overflødig, og trykker man likevel på den, blir det nesten for mye av det gode. De to bassene spiller sammen med to 12 cm mellomtoneelementer, og to 7,4 cm diskanter, som faktisk gir ganske bra lydkvalitet over et stort frekvensområde. 

Foto: JBL

Appen er viktig

Man må laste ned JBL One appen, for å få full kontroll over høyttaleren. Da kan man velge lysshow, justere lyden med eq og styre musikken fra samme sted. Det er også her du parer høyttaleren med flere partybokser, og appen må også fram når du programmerer de tre belyste touch pad-ene på toppen av høyttaleren.

De kan brukes for å legge til utvalgte lydeffekter, når man spiller musikk, og legge til mikrofoneffekter hvis en mic er koble til.

Illustrasjon: Lasse Svendsen

 

IPX4-sertifisert

Høyttaleren er IPX4-sertifisert, og tåler både regn, sludd og en halvliter. Hjulene er en forutsetning for å få flyttet den. Vekten på 39,5 kilo utelukker den som bærbar og med en høyde over meteren, bør man være to hvis den skal løftes. 

Til sammen 1100 W effekt. Foto: JBL

Sjokkerende høyt

Det energiske lysshowet kan slås helt av, eller bare lyse uten noe irriterende blinking, hvis man foretrekker det. Ellers følger lysene musikken, og det merker man ikke bare på lysshowet. Man kjenner det også.

Finn fram Kylie Minogues nyeste album Tension (Deluxe), skru opp lyden, og hold deg fast. Du vil kjenne lyden på kroppen hvis du står inntil høyttaleren, og lyden bærer godt over lang avstand. Naboene vil høre at du har fest, det er det ingen tvil om. Spesielt om du har festen i hagen. 

Jeg tok den med på en innendørs fest og det tok cirka ett sekund etter at musikken startet, før det strømmet folk ut på dansegulvet. Bassen er stram og definert hvis man ikke spiller alt for høyt, eller bruker bass boost, og lyden blir aldri hard og skingrende. Det meste er godt kontrollert, og jeg tviler på om noen vil ønske å skru opp volumet på maks.

Foto: JBL

Da blir det for høyt rett og slett, og lyden blir grumsete med ullen bass. Men ellers er JBL-høyttaleren bokstavelig talt en fest å bruke. Dimmer man belysningen, er lysshowet ganske effektfullt. Og den har ikke noe imot å spille andre typer musikk. Klart det, dette er ikke høyttaleren for raffinert oppløsning, men volum og dansbar bass. Med det som kriterier er Partybox Ultimate virkelig den ultimate partyhøyttaleren.

Les også Soundboks 2 Festivalhøyttaleren fremfor alle andre, med sykt lydnivå og batteri til hele helgen.

Konklusjon 

JBL PartyBox Ultimate spiller like høyt som en Soundboks, men lyder litt klarere og bassen er fetere. Med mic- og gitarinnganger, Wifi og eq, er den også veldig fleksibel. Kjenner du noen med en JBL PartyBox, kan dere koble høyttalerne sammen i stereo, og skal du ha fest på en fotballbane, kan enda flere kobles sammen for effektfull partylyd over hele gresset. Dessverre koster all moroa en hel del. Faktisk er den over dobbelt så dyr som JBL PartyBox 710, og det er den ikke verdt for alle. 

Les også Trådløse partyhøyttalere til sommerfesten En partyhøyttaler er den perfekte løsningen for å skape en uforglemmelig fest! Vi har testet 7 festglade høyttalere for deg som digger god lyd.
Karakter
JBL PartyBox Ultimate
High End

Lyd & Bilde mener

Spiller så høyt at du blir kvalm. Kan pares i stereo eller med flere høyttalere. Wifi-strømming. Mik og gitarinnganger. Ingen batteridrift. Høy pris, høy vekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Studiolyd hjemme

Blåser ut vinduene

Drømmelyden vi skulle ønske vi hadde råd til

Ekte bærbar hjemmekino

Høyttalerne du blir forelsket i

Spiller tøffere enn det meste

Gud bedre, for et lydbilde!

Bærbar strandfest

De beste høyttalerne du aldri har hørt om

Lydplanke: Slik får du den beste TV-lyden

To skritt frem og ett tilbake for Move 2

Groovy lyd for kresne ører

Scroll to Top