: Denon DHT-T100

Fyldigere lyd til flatskjermen

Økonomisk lydsokkel til flatskjermen
Lyd & Bilde mener
Hvis du ikke har bruk for dypbass og surround er dette en økonomisk måte å få bedre lyd på TV-en. Og den klarer fint rollen som trådløs mobilhøyttaler.
Det er ingen HDMI-inngang og heller ingen utgang til subwoofer. Bassgjengivelsen er begrenset.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 2 stk. 2”x5” bassenheter, 2 stk. ½” diskant.
  • Konstruksjon: bassrefleks.
  • Innganger: optisk og koaksial digital, 3,5 mm minijack
  • Trådløst: Bluetooth A2DP, aptX
  • Lydformater: stereo, Dolby Digital
  • Mål: 60,8 x 7,1 x 35,5 cm (BxHxD)
Annonse
Annonse
forfatter

Lyden fra de ultratynne TV-ene stinker i den grad at det burde forbys å overhodet montere høyttalere i dem. En populær måte å få utholdelig lyd på TV-en er lydplanker og lydsokler, hvor forsterker og høyttalere er montert i en enhet som enten monteres på veggen eller settes under TV-en.

Denon DHT-T100 er blant de billigste lydsoklene på markedet, og det kan ses på antall funksjoner og tilkoblinger, som forøvrig minner om JBL SB200 som vi nylig testet. Det er to digitalinnganger: en optisk og en koaksial. Det er også en analog 3,5 mm minijack-inngang samt trådløs tilkobling via Bluetooth. HDMI må du unnvære og det er heller ingen subwooferutgang. Høyttaleren er fremstilt i sort ABS-plast og virker forbløffende lett. Den skal imidlertid være solid nok til å bli plassert under flatskjermer opp til 27 kg. Inni er den nesten like enkel: to bassenheter og to diskanter. Det er ingen finurlige virtuelle surroundmodus hvor mange høyttalere kaster lyden rundt i rommet fra siden og bakfra. Den innebygde forsterkeren kan stereo og dekode Dolby Digital. Men ikke de mer avanserte lydformater.

Antall tilkoblinger er begrenset. Spesielt savnes HDMI og subwooferutgang.
Antall tilkoblinger er begrenset. Spesielt savnes HDMI og subwooferutgang.

Oppsettet er enkelt: Slå på strømmen, koble til kabler fra TV, TV-boks og eventuelt spillkonsoll. Det skiftes automatisk mellom inngangene, men det følger også med en fjernkontroll. Det er fem forskjellige ”modes” med varierende grader av behandling og kunstig stereobredde.

DHT-T100 kan spille ganske høyt. Faktisk så imponerende kraftig (lydtrykksmåleren nådde opp på 92 dB), at den nivåmessig kan konkurrere med et mindre surroundanlegg – selv om rominformasjonen mangler. Ved lave lydtrykk er det pent mye bass fra det lille kabinettet, men i takt med at det skrus opp for volumet trer bassen mer og mer i bakgrunn.

Lyden er ganske veloppløst i forhold til prisen, og gir en klar forbedring i forhold til TV-ens innebygde høyttalere. Bluetooth-tilkoblingen betyr at DHT-T100 kan dublere som høyttaler for smartmobil, nettbrett eller laptop.

Denon_DHT-T100_1

Konklusjon
Hvis du bare skal ha bedre lyd på TV-en til nyheter og alminnelig underholdning er Denon DHT-T100 alt du har bruk for. Hjemmekino-elskere skal se en annen vei for å få trøkk i bassen og romlig lyd. Enten på nyere og mer avanserte modeller eller surroundanlegg. For mange vil mangelen på HDMI-tilkobling imidlertid være avgjørende.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.