TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Denon DHT-T100

Fyldigere lyd til flatskjermen

Økonomisk lydsokkel til flatskjermen

forfatter
Publisert 29.04.14 - 14:57
L&B mener
Hvis du ikke har bruk for dypbass og surround er dette en økonomisk måte å få bedre lyd på TV-en. Og den klarer fint rollen som trådløs mobilhøyttaler.
Det er ingen HDMI-inngang og heller ingen utgang til subwoofer. Bassgjengivelsen er begrenset.
Spesifikasjoner
 • Bestykning: 2 stk. 2”x5” bassenheter, 2 stk. ½” diskant.
 • Konstruksjon: bassrefleks.
 • Innganger: optisk og koaksial digital, 3,5 mm minijack
 • Trådløst: Bluetooth A2DP, aptX
 • Lydformater: stereo, Dolby Digital
 • Mål: 60,8 x 7,1 x 35,5 cm (BxHxD)
Veil. pris 2498Pr. 29.04.14 Produktside

Lyden fra de ultratynne TV-ene stinker i den grad at det burde forbys å overhodet montere høyttalere i dem. En populær måte å få utholdelig lyd på TV-en er lydplanker og lydsokler, hvor forsterker og høyttalere er montert i en enhet som enten monteres på veggen eller settes under TV-en.

Denon DHT-T100 er blant de billigste lydsoklene på markedet, og det kan ses på antall funksjoner og tilkoblinger, som forøvrig minner om JBL SB200 som vi nylig testet. Det er to digitalinnganger: en optisk og en koaksial. Det er også en analog 3,5 mm minijack-inngang samt trådløs tilkobling via Bluetooth. HDMI må du unnvære og det er heller ingen subwooferutgang. Høyttaleren er fremstilt i sort ABS-plast og virker forbløffende lett. Den skal imidlertid være solid nok til å bli plassert under flatskjermer opp til 27 kg. Inni er den nesten like enkel: to bassenheter og to diskanter. Det er ingen finurlige virtuelle surroundmodus hvor mange høyttalere kaster lyden rundt i rommet fra siden og bakfra. Den innebygde forsterkeren kan stereo og dekode Dolby Digital. Men ikke de mer avanserte lydformater.

Antall tilkoblinger er begrenset. Spesielt savnes HDMI og subwooferutgang.
Antall tilkoblinger er begrenset. Spesielt savnes HDMI og subwooferutgang.

Oppsettet er enkelt: Slå på strømmen, koble til kabler fra TV, TV-boks og eventuelt spillkonsoll. Det skiftes automatisk mellom inngangene, men det følger også med en fjernkontroll. Det er fem forskjellige ”modes” med varierende grader av behandling og kunstig stereobredde.

DHT-T100 kan spille ganske høyt. Faktisk så imponerende kraftig (lydtrykksmåleren nådde opp på 92 dB), at den nivåmessig kan konkurrere med et mindre surroundanlegg – selv om rominformasjonen mangler. Ved lave lydtrykk er det pent mye bass fra det lille kabinettet, men i takt med at det skrus opp for volumet trer bassen mer og mer i bakgrunn.

Lyden er ganske veloppløst i forhold til prisen, og gir en klar forbedring i forhold til TV-ens innebygde høyttalere. Bluetooth-tilkoblingen betyr at DHT-T100 kan dublere som høyttaler for smartmobil, nettbrett eller laptop.

Denon_DHT-T100_1

Konklusjon
Hvis du bare skal ha bedre lyd på TV-en til nyheter og alminnelig underholdning er Denon DHT-T100 alt du har bruk for. Hjemmekino-elskere skal se en annen vei for å få trøkk i bassen og romlig lyd. Enten på nyere og mer avanserte modeller eller surroundanlegg. For mange vil mangelen på HDMI-tilkobling imidlertid være avgjørende.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lyd og lys i vintermørket: Ny høyttaler fra IKEA og Sonos Det måtte jo komme: En gulvlampe med innebygd høyttaler! SYMFONISK gulvlampehøyttaleren slippes i januar.
Billig og bra subwoofer? Med Monitor XT10 får du de ekstra bassoktavene til en svært hyggelig pris.
Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Følg Lyd & Bilde