data-srcset
Creative Gigaworks Progamer G500

Spillerens drøm

Dersom man ønsker å havne midt i spillets lydverden, er Creatives høyttalere utmerkede. De er dessuten riktig behagelige til musikkbruk, men mangler innganger for å være helt komplette.

Man ikke beskylde Creative for å være innovative kunstnere når de formgir høyttalerne sine. De har derimot svarte plastaktige klosser som ikke imponerer noen. Det samme gjelder den kubeformede subwooferen med fremovervendt element. Men høyttalergitrene er i det minste i metall. Deimot har de tenkt på plasseringen av høyttalerne, og tilbyr både føtter, stativ og veggmonteringsalternativ.

Baksiden av forsterkeren, som er innebygget i subwooferen, er overstrødd med innganger og det blir mange ledninger til høyttalere og fjernkontroll. Derimot mangler det dessverre digitale innganger til spillkonsoller eller DVD, og dermed også dekoder for surroundlyd. Det begrenser bruken til kun hva pc-en har å by på, og det er litt synd. Fjernkontrollen er ikke så lekker, men den har i det minste et enkelt system for å justere nivået på høyttalerne individuelt. Den har også en mute-knapp, og utgang for hodetelefoner.

Lydkvaliteten
Lyden har ikke egentlig noen konkrete feil å peke på. Elementene er velbalanserte og gir en heldekkende lyd fra bass til diskant. Det gikk derfor aldeles utmerket å spille all slags musikk. Men det er likevel noe som mangler i forhold til å kunne gi toppkarakter. Lyden er litt livløs, og separasjonen ikke av toppklasse. Derimot er lydbildet bra, noe som er svært viktig for spill. Og ganske riktig fikk man gode lydindikasjoner på hva som hendte i spillet, og ingen smygende fiende unngikk å bli oppdaget. Gigaworks svikter i forhold til å gi filmopplevelser, men er behagelige til musikk og utmerkede til spill. Dermed er navnet Progamer velberettiget.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

  Alternativer til Creative Gigaworks Progamer G500

  (Foto: Argon)

  Fullvoksen hi-fi uten tråd

  Argons aktive høyttalere har fordoblet effekten, antall basser – og prisen. Men de er fortsatt et godt kjøp.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrentene

  Bowers & Wilkins overbeviser stort med lyden i sin nyeste trådløse høyttaler, Formation Wedge.

   data-srcset

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

   data-srcset

  Konsertlyd i hylla

  Technics lager ikke bare en av de beste bordhøyttalerne i sin klasse, de lager to!