Search
Generic filters

: Creative Gigaworks Progamer G500

Spillerens drøm

Dersom man ønsker å havne midt i spillets lydverden, er Creatives høyttalere utmerkede. De er dessuten riktig behagelige til musikkbruk, men mangler innganger for å være helt komplette.

Man ikke beskylde Creative for å være innovative kunstnere når de formgir høyttalerne sine. De har derimot svarte plastaktige klosser som ikke imponerer noen. Det samme gjelder den kubeformede subwooferen med fremovervendt element. Men høyttalergitrene er i det minste i metall. Deimot har de tenkt på plasseringen av høyttalerne, og tilbyr både føtter, stativ og veggmonteringsalternativ.

Baksiden av forsterkeren, som er innebygget i subwooferen, er overstrødd med innganger og det blir mange ledninger til høyttalere og fjernkontroll. Derimot mangler det dessverre digitale innganger til spillkonsoller eller DVD, og dermed også dekoder for surroundlyd. Det begrenser bruken til kun hva pc-en har å by på, og det er litt synd. Fjernkontrollen er ikke så lekker, men den har i det minste et enkelt system for å justere nivået på høyttalerne individuelt. Den har også en mute-knapp, og utgang for hodetelefoner.

Lydkvaliteten
Lyden har ikke egentlig noen konkrete feil å peke på. Elementene er velbalanserte og gir en heldekkende lyd fra bass til diskant. Det gikk derfor aldeles utmerket å spille all slags musikk. Men det er likevel noe som mangler i forhold til å kunne gi toppkarakter. Lyden er litt livløs, og separasjonen ikke av toppklasse. Derimot er lydbildet bra, noe som er svært viktig for spill. Og ganske riktig fikk man gode lydindikasjoner på hva som hendte i spillet, og ingen smygende fiende unngikk å bli oppdaget. Gigaworks svikter i forhold til å gi filmopplevelser, men er behagelige til musikk og utmerkede til spill. Dermed er navnet Progamer velberettiget.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.