: Creative Gigaworks Progamer G500

Spillerens drøm

Dersom man ønsker å havne midt i spillets lydverden, er Creatives høyttalere utmerkede. De er dessuten riktig behagelige til musikkbruk, men mangler innganger for å være helt komplette.
Annonse
Annonse
forfatter

Man ikke beskylde Creative for å være innovative kunstnere når de formgir høyttalerne sine. De har derimot svarte plastaktige klosser som ikke imponerer noen. Det samme gjelder den kubeformede subwooferen med fremovervendt element. Men høyttalergitrene er i det minste i metall. Deimot har de tenkt på plasseringen av høyttalerne, og tilbyr både føtter, stativ og veggmonteringsalternativ.

Baksiden av forsterkeren, som er innebygget i subwooferen, er overstrødd med innganger og det blir mange ledninger til høyttalere og fjernkontroll. Derimot mangler det dessverre digitale innganger til spillkonsoller eller DVD, og dermed også dekoder for surroundlyd. Det begrenser bruken til kun hva pc-en har å by på, og det er litt synd. Fjernkontrollen er ikke så lekker, men den har i det minste et enkelt system for å justere nivået på høyttalerne individuelt. Den har også en mute-knapp, og utgang for hodetelefoner.

Lydkvaliteten
Lyden har ikke egentlig noen konkrete feil å peke på. Elementene er velbalanserte og gir en heldekkende lyd fra bass til diskant. Det gikk derfor aldeles utmerket å spille all slags musikk. Men det er likevel noe som mangler i forhold til å kunne gi toppkarakter. Lyden er litt livløs, og separasjonen ikke av toppklasse. Derimot er lydbildet bra, noe som er svært viktig for spill. Og ganske riktig fikk man gode lydindikasjoner på hva som hendte i spillet, og ingen smygende fiende unngikk å bli oppdaget. Gigaworks svikter i forhold til å gi filmopplevelser, men er behagelige til musikk og utmerkede til spill. Dermed er navnet Progamer velberettiget.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.