Audio Pro Addon T20

Gulvstående kinderegg

Her får du forsterker og høyttalere i ett. Og jommen er de ikke trådløse også!
Lyd & Bilde mener
Høyttalernes kuleste funksjon er trådløs avspilling fra mobilen med Bluetooth. Lyden er dessuten fyldig og lett å like. To høyttalere fyller stua mye bedre med lyd enn den typiske Bluetooth bordhøyttaleren.
Mellomtoneområdet er litt tilbakeholdent, slik at sangstemmer og akustiske instrumenter minster attakk. Sentrum av stereobildet kunne godt vært bedre definert.
Spesifikasjoner
  • Aktiv, digital gulvhøyttaler
  • Frekvensområde: 32 Hz - 25 kHz
  • Uteffekt: 2 x 60 W
  • Innganger: BT 4.0 EDR + AptX, 2 x optisk, RCA aux
  • Utganger: RCA subwoofer, USB til lading av mobil
  • H x B x D: 83,2 x 19 x 21 cm

 

forfatter

Når man tenker trådløse Bluetooth-høyttalere, er det naturlig å tenke på alle bordhøyttalerne som det går tretten på dusinet av. Audio Pro har selv flere slike i utvalget sitt, blant annet Addon T9, som vi premierte med Beste kjøp i nr 9 2014.

Men med T20 tar den svenske produsenten det hele et steg lenger. Her er nemlig trådløs Bluetooth-avspilling implementert i et par lekre gulvhøyttalere. Sett opp høyttalerne, for eksempel på hver sin side av TV-en, og strøm musikk direkte fra mobiltelefonen. Denne kan forresten lades via en USB-kontakt på baksiden.

AudioPro_T20_tilkoblinger_FotoGeirNordby

Du kan dessuten koble TV-en til en av de to optiske digitalinngangene på baksiden av den venstre høyttaleren. Som om ikke det er nok, sitter det i tillegg en analog stereoinngang, hvor du for eksempel kan koble til platespilleren. Såfremt denne enten har AUX-utgang, eller du bruker en ekstern platespilleforsterker imellom.

Alt av tilkoblinger og nødvendig forsterkning (2 x 60 watt) sitter i den venstre høyttaleren. Herfra trekkes en kabel til den høyre, som er av vanlig passiv type. Kildevalg, lydnivå og justering av bass og diskant gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Du trenger med andre ord ikke noe stereoanlegg ved siden av, disse høyttalerne er alt du trenger for å fylle stua med lyd.

 

AudioPro_T20

 

Høyttalerne i bruk

Det er ekstremt enkelt å koble til høyttalerne med Bluetooth. Trykk på pair-knappen på baksiden, og den dukker opp på mobiltelefonens liste over Bluetooth-kilder. Velg T20 på mobilen, og la musikken strømme.

Bassgjengivelsen er fyldigere enn man på forhånd skulle tro. Høyttalerne er nemlig svært kompakte, med begrenset indre volum. Men med digital lydprosessering tvinges basselementene til å pumpe ut dypere toner enn normalt. Og det funker, for musikken låter både fyldig og engasjerende. Rommet fylles med et langt større lydbilde enn man får fra noen bordhøyttaler, og høyttalerne kan dessuten spille ganske så høyt. Enten det er rolige toner av Siri Nilsen eller Adele, eller man vil dra på litt med Metallica eller Rammstein, så gjør høyttalerne jobben overraskende bra.

Bluetooth låter dessuten svært likt digitalinngangene. Mye har skjedd med lydoverføringen siden den spede begynnelsen, og selv med undertegnedes iPhone som ikke støtter aptX (kodek som forbedrer lyden), er det vrient å høre forskjell mellom trådløst og kablet overføring.

 

AudioPro_T20_bakside
T20 kan også opereres fra den ene høyttalerens bakside. En veluttenkt detalj er å ha skriften både ”riktig” vei og opp-ned.

 

 

Svakheter

Rent lydmessig savner jeg litt futt og fart i mellomtoneområdet. Det er noe tilbakelent, som gjør at sangstemmer og akustiske instrumenter ikke kommer skikkelig ut av lydbildet. Og lydbildet har et litt diffust sentrum. Det er ikke som med Philips Fidelio PS1, hvor den passive høyttaleren høres ut som den står lenger unna enn den aktive. Men midten av lydbildet blir noe diffust, sammenlignet med kompakthøyttalerne som du finner gruppetest av et annet sted i denne utgaven.

 

AudioPro_T20_fjernkontroll
Fjernkontrollen er av høyere kvalitet enn hos mange andre tilsvarende produkter.

 

 

Konklusjon

Audio Pro har med Addon T20 laget et digitalt gulvhøyttalerpar som er en drøm å koble opp og bruke. Farvel til kabelkluss og uønskede tilleggskomponenter! Du kobler TV-en eller en annen lydkilde rett i en optisk digitalinngang på baksiden, eller strøm musikken trådløst direkte fra mobiltelefonen, uten å forlate sofaen!

Lyden er fyldig og lett å like. Den har sine svakheter, først og fremst ønsker vi mer utagerende sangstemmer. Likevel, når regnskapet skal gjøres opp, sitter vi her med et komplett stereoanlegg innebygd i et par gulvhøyttalere, til under 6.000 kroner totalt. Og det med trådløs musikkavspilling. I lys av dette har Audio Pro laget et meget spennende produkt!

 

AudioPro_T20_svart

 

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.