: Audio Pro Addon T20

Gulvstående kinderegg

Her får du forsterker og høyttalere i ett. Og jommen er de ikke trådløse også!
Lyd & Bilde mener
Høyttalernes kuleste funksjon er trådløs avspilling fra mobilen med Bluetooth. Lyden er dessuten fyldig og lett å like. To høyttalere fyller stua mye bedre med lyd enn den typiske Bluetooth bordhøyttaleren.
Mellomtoneområdet er litt tilbakeholdent, slik at sangstemmer og akustiske instrumenter minster attakk. Sentrum av stereobildet kunne godt vært bedre definert.
Spesifikasjoner
  • Aktiv, digital gulvhøyttaler
  • Frekvensområde: 32 Hz - 25 kHz
  • Uteffekt: 2 x 60 W
  • Innganger: BT 4.0 EDR + AptX, 2 x optisk, RCA aux
  • Utganger: RCA subwoofer, USB til lading av mobil
  • H x B x D: 83,2 x 19 x 21 cm

 

Annonse
Annonse
forfatter

Når man tenker trådløse Bluetooth-høyttalere, er det naturlig å tenke på alle bordhøyttalerne som det går tretten på dusinet av. Audio Pro har selv flere slike i utvalget sitt, blant annet Addon T9, som vi premierte med Beste kjøp i nr 9 2014.

Men med T20 tar den svenske produsenten det hele et steg lenger. Her er nemlig trådløs Bluetooth-avspilling implementert i et par lekre gulvhøyttalere. Sett opp høyttalerne, for eksempel på hver sin side av TV-en, og strøm musikk direkte fra mobiltelefonen. Denne kan forresten lades via en USB-kontakt på baksiden.

AudioPro_T20_tilkoblinger_FotoGeirNordby

Du kan dessuten koble TV-en til en av de to optiske digitalinngangene på baksiden av den venstre høyttaleren. Som om ikke det er nok, sitter det i tillegg en analog stereoinngang, hvor du for eksempel kan koble til platespilleren. Såfremt denne enten har AUX-utgang, eller du bruker en ekstern platespilleforsterker imellom.

Alt av tilkoblinger og nødvendig forsterkning (2 x 60 watt) sitter i den venstre høyttaleren. Herfra trekkes en kabel til den høyre, som er av vanlig passiv type. Kildevalg, lydnivå og justering av bass og diskant gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Du trenger med andre ord ikke noe stereoanlegg ved siden av, disse høyttalerne er alt du trenger for å fylle stua med lyd.

 

AudioPro_T20

 

Høyttalerne i bruk

Det er ekstremt enkelt å koble til høyttalerne med Bluetooth. Trykk på pair-knappen på baksiden, og den dukker opp på mobiltelefonens liste over Bluetooth-kilder. Velg T20 på mobilen, og la musikken strømme.

Bassgjengivelsen er fyldigere enn man på forhånd skulle tro. Høyttalerne er nemlig svært kompakte, med begrenset indre volum. Men med digital lydprosessering tvinges basselementene til å pumpe ut dypere toner enn normalt. Og det funker, for musikken låter både fyldig og engasjerende. Rommet fylles med et langt større lydbilde enn man får fra noen bordhøyttaler, og høyttalerne kan dessuten spille ganske så høyt. Enten det er rolige toner av Siri Nilsen eller Adele, eller man vil dra på litt med Metallica eller Rammstein, så gjør høyttalerne jobben overraskende bra.

Bluetooth låter dessuten svært likt digitalinngangene. Mye har skjedd med lydoverføringen siden den spede begynnelsen, og selv med undertegnedes iPhone som ikke støtter aptX (kodek som forbedrer lyden), er det vrient å høre forskjell mellom trådløst og kablet overføring.

 

AudioPro_T20_bakside
T20 kan også opereres fra den ene høyttalerens bakside. En veluttenkt detalj er å ha skriften både ”riktig” vei og opp-ned.

 

 

Svakheter

Rent lydmessig savner jeg litt futt og fart i mellomtoneområdet. Det er noe tilbakelent, som gjør at sangstemmer og akustiske instrumenter ikke kommer skikkelig ut av lydbildet. Og lydbildet har et litt diffust sentrum. Det er ikke som med Philips Fidelio PS1, hvor den passive høyttaleren høres ut som den står lenger unna enn den aktive. Men midten av lydbildet blir noe diffust, sammenlignet med kompakthøyttalerne som du finner gruppetest av et annet sted i denne utgaven.

 

AudioPro_T20_fjernkontroll
Fjernkontrollen er av høyere kvalitet enn hos mange andre tilsvarende produkter.

 

 

Konklusjon

Audio Pro har med Addon T20 laget et digitalt gulvhøyttalerpar som er en drøm å koble opp og bruke. Farvel til kabelkluss og uønskede tilleggskomponenter! Du kobler TV-en eller en annen lydkilde rett i en optisk digitalinngang på baksiden, eller strøm musikken trådløst direkte fra mobiltelefonen, uten å forlate sofaen!

Lyden er fyldig og lett å like. Den har sine svakheter, først og fremst ønsker vi mer utagerende sangstemmer. Likevel, når regnskapet skal gjøres opp, sitter vi her med et komplett stereoanlegg innebygd i et par gulvhøyttalere, til under 6.000 kroner totalt. Og det med trådløs musikkavspilling. I lys av dette har Audio Pro laget et meget spennende produkt!

 

AudioPro_T20_svart

 

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!