Search
Generic filters

: Audio Pro Addon T20

Gulvstående kinderegg

Her får du forsterker og høyttalere i ett. Og jommen er de ikke trådløse også!

Lyd & Bilde mener

Høyttalernes kuleste funksjon er trådløs avspilling fra mobilen med Bluetooth. Lyden er dessuten fyldig og lett å like. To høyttalere fyller stua mye bedre med lyd enn den typiske Bluetooth bordhøyttaleren.
Mellomtoneområdet er litt tilbakeholdent, slik at sangstemmer og akustiske instrumenter minster attakk. Sentrum av stereobildet kunne godt vært bedre definert.
 • Aktiv, digital gulvhøyttaler
 • Frekvensområde: 32 Hz - 25 kHz
 • Uteffekt: 2 x 60 W
 • Innganger: BT 4.0 EDR + AptX, 2 x optisk, RCA aux
 • Utganger: RCA subwoofer, USB til lading av mobil
 • H x B x D: 83,2 x 19 x 21 cm

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5795 kr

Når man tenker trådløse Bluetooth-høyttalere, er det naturlig å tenke på alle bordhøyttalerne som det går tretten på dusinet av. Audio Pro har selv flere slike i utvalget sitt, blant annet Addon T9, som vi premierte med Beste kjøp i nr 9 2014.

Men med T20 tar den svenske produsenten det hele et steg lenger. Her er nemlig trådløs Bluetooth-avspilling implementert i et par lekre gulvhøyttalere. Sett opp høyttalerne, for eksempel på hver sin side av TV-en, og strøm musikk direkte fra mobiltelefonen. Denne kan forresten lades via en USB-kontakt på baksiden.

AudioPro_T20_tilkoblinger_FotoGeirNordby

Du kan dessuten koble TV-en til en av de to optiske digitalinngangene på baksiden av den venstre høyttaleren. Som om ikke det er nok, sitter det i tillegg en analog stereoinngang, hvor du for eksempel kan koble til platespilleren. Såfremt denne enten har AUX-utgang, eller du bruker en ekstern platespilleforsterker imellom.

Alt av tilkoblinger og nødvendig forsterkning (2 x 60 watt) sitter i den venstre høyttaleren. Herfra trekkes en kabel til den høyre, som er av vanlig passiv type. Kildevalg, lydnivå og justering av bass og diskant gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Du trenger med andre ord ikke noe stereoanlegg ved siden av, disse høyttalerne er alt du trenger for å fylle stua med lyd.

 

AudioPro_T20

 

Høyttalerne i bruk

Det er ekstremt enkelt å koble til høyttalerne med Bluetooth. Trykk på pair-knappen på baksiden, og den dukker opp på mobiltelefonens liste over Bluetooth-kilder. Velg T20 på mobilen, og la musikken strømme.

Bassgjengivelsen er fyldigere enn man på forhånd skulle tro. Høyttalerne er nemlig svært kompakte, med begrenset indre volum. Men med digital lydprosessering tvinges basselementene til å pumpe ut dypere toner enn normalt. Og det funker, for musikken låter både fyldig og engasjerende. Rommet fylles med et langt større lydbilde enn man får fra noen bordhøyttaler, og høyttalerne kan dessuten spille ganske så høyt. Enten det er rolige toner av Siri Nilsen eller Adele, eller man vil dra på litt med Metallica eller Rammstein, så gjør høyttalerne jobben overraskende bra.

Bluetooth låter dessuten svært likt digitalinngangene. Mye har skjedd med lydoverføringen siden den spede begynnelsen, og selv med undertegnedes iPhone som ikke støtter aptX (kodek som forbedrer lyden), er det vrient å høre forskjell mellom trådløst og kablet overføring.

 

AudioPro_T20_bakside
T20 kan også opereres fra den ene høyttalerens bakside. En veluttenkt detalj er å ha skriften både ”riktig” vei og opp-ned.

 

 

Svakheter

Rent lydmessig savner jeg litt futt og fart i mellomtoneområdet. Det er noe tilbakelent, som gjør at sangstemmer og akustiske instrumenter ikke kommer skikkelig ut av lydbildet. Og lydbildet har et litt diffust sentrum. Det er ikke som med Philips Fidelio PS1, hvor den passive høyttaleren høres ut som den står lenger unna enn den aktive. Men midten av lydbildet blir noe diffust, sammenlignet med kompakthøyttalerne som du finner gruppetest av et annet sted i denne utgaven.

 

AudioPro_T20_fjernkontroll
Fjernkontrollen er av høyere kvalitet enn hos mange andre tilsvarende produkter.

 

 

Konklusjon

Audio Pro har med Addon T20 laget et digitalt gulvhøyttalerpar som er en drøm å koble opp og bruke. Farvel til kabelkluss og uønskede tilleggskomponenter! Du kobler TV-en eller en annen lydkilde rett i en optisk digitalinngang på baksiden, eller strøm musikken trådløst direkte fra mobiltelefonen, uten å forlate sofaen!

Lyden er fyldig og lett å like. Den har sine svakheter, først og fremst ønsker vi mer utagerende sangstemmer. Likevel, når regnskapet skal gjøres opp, sitter vi her med et komplett stereoanlegg innebygd i et par gulvhøyttalere, til under 6.000 kroner totalt. Og det med trådløs musikkavspilling. I lys av dette har Audio Pro laget et meget spennende produkt!

 

AudioPro_T20_svart

 

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Denon Home 350

  Veil.pris 6998 ,- Nobelt ytre – kraftfullt indre Sjekk beste pris

  Sonos Arc

  Veil.pris 8999 ,- Sonos når nye høyder Sjekk beste pris

  Ultimate Ears Hyperboom

  Veil.pris 3999 ,- Den ultimate hagehøyttaleren Sjekk beste pris

  Harman Kardon Citation MultiBeam 700

  Veil.pris 5000 ,- Flott og minimalistisk fra Harman Kardon Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.