TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Audio Pro A38

Gulvmodell med høy WAF

Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.

forfatter
Publisert 11.03.23 - 12:00
Karakter
Audio Pro A38
L&B menerskew
pluss Mer innredningsvennlige blir ikke gulvhøyttalere. Full strømming og dobbelt multirom! Betydelig fyldigere lyd enn lillebror A28. Billige.
minus Man får tross alt ikke alt for ingenting. Uegnede til altfor kompleks musikk.
Spesifikasjoner
 • Elementer: 2 x 4,5″ bass/mellomtone, 1″ dome-diskant
 • Konstruksjonsprinsipp: bassrefleks, 2-veis, aktiv gulvhøyttaler
 • Frekvensområde: 32 Hz–25 kHz (toleranse ikke oppgitt)
 • Innebygd forsterkereffekt: 2 x 75 W, klasse D
 • Delefilter: 2900 Hz, passivt
 • Innganger: analog line-in (stereo RCA), optisk digital (TOSLINK), HDMI,
 • Trådløst: Bluetooth 4,2, Wi-Fi, Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay 2, Chromecast
 • Utganger: subwoofer ut (RCA), høyttaler ut
 • Mål (BxHxD): 19,0 x 83,2 x 21,0 cm
 • Vekt: 7,5 kg per stk.
 • Farger: sort, hvit
 • Web: audiopro.com
Veil. pris 9000 Produktside

Gulvhøyttalere har ufortjent fått et rykte som store, upraktiske – og forbundet med en permanent singletilværelse. Noe som er synd, da gulvhøyttalere ofte reelt sett tar mindre plass enn kompakthøyttalere på stativ.

Audio Pro A38 er en gulvhøyttaler med mål og design som burde passe inn i nesten enhver innredning. De slanke søylene tar nesten ingen gulvplass, og den silkematte hvite eller sorte lakkeringen er diskresjonen selv.

Vi testet for kort tid siden Audio Pro A28, men nå har vi gått et trinn opp til gulvmodellen Audio Pro A38. Slektskapet med kompaktmodellen er umiskjennelig. Utover det større kabinettet og en ekstra bass/mellomtoneenhet er de identiske.

Audio Pro A38 gallery 6 Audio Pro A38 gallery 5 Audio Pro A38 gallery 4 Audio Pro A38 gallery 3 Audio Pro A38 gallery 2 Audio Pro A38 gallery 1
<
>
Selv den strengeste innredningen burde finne plass til så diskré høyttalere. (Foto: Audio Pro)

Det vil si at vi har å gjøre med et stereohøyttalerpar med innebygde 2 x 75 watt klasse D-forsterkere, 1” domediskant og ikke en, men to 4,5” bass/mellomtoneenheter. Høyttaleren er ikke ”ekte” aktiv, da det bare er en innebygd forsterker per side, og delingen mellom høyttalerenhetene skjer passivt. I dette tilfelle ved 2900 Hz.

All elektronikk er innebygd i den venstre høyttaleren. Den høyre kobles til denne med en vanlig høyttalerkabel.

Konstruksjonen er et ganske tradisjonelt bassreflekskabinett med en port på baksiden, men takket være det større kabinettvolumet når A38 noen få Hz dypere i bassen enn A28.

Som på A28 er frontstoffet i grått møbelstoff festet med magneter.

Mange tilkoblinger

Audio Pro A38 har et imponerende antall tilkoblingsmuligheter med tanke på prisen. Det er innganger for analog stereo RCA, optisk Toslink og HDMI. Og en RCA-utgang til subwoofer.

Mest overveldende er imidlertid de trådløse forbindelsene. Her støttes AirPlay og Google Cast for tapsfri strømming fra mobilen. Med Tidal Connect og Spotify Connect kan man spille musikk fra sin foretrukne strømmetjeneste direkte på høyttaleren. Og det er også Bluetooth-mulighet. Men kun Bluetooth 4.2.

Takket være HDMI-inngangen kan Audio Pro A38 kobles til TV-en. Og har du plass til en TV, har du også plass til de slanke gulvhøyttalerne! (Foto: Audio Pro)

Dobbelt multirom

Og så har Audio Pro A38 hele to multiromsstandarder: Audio Pros egen, med tilhørende app og støtte for alle relevante og irrelevante musikktjenester. Men som et ekstra lag krem på bløtkaken støtter A38 (og de øvrige høyttalerne i samme serie), Google Cast. Det betyr at høyttaleren kan inngå i et multiromssystem med andre Google-kompatible høyttalere. For eksempel Citation-modellene fra Harman. Man er altså ikke bundet til en produsent, som man er hos de fleste andre.

Plassering

Da Audio Pro A38 er en gulvhøyttaler, er plasseringen avgjort på forhånd. Men inkludert fotstykket opptar hver høyttaler mindre gulvareal enn et A4-ark.

Under ideelle forhold bør høyttalerne plasseres med minst en halv meters avstand til bakvegg og sidevegg. Det er dessverre ingen bryter for å tilpasse frekvensgangen i bassen etter plasseringen, som man ser på noen (litt dyrere) høyttalere. Men høyden på kabinettet betyr i det minste at enhetene kommer noenlunde i ørehøyde, uansett hva som skjer ellers.

Nobody Puts Baby in a Corner – Audio Pro A38 er enkle å plassere. Men hvis du gjemmer dem bort, vil hodetelefoner kanskje være et bedre valg. (Foto: Audio Pro)

Lydkvaliteten

Etter å ha testet Audio Pro A28 for kort tid siden, var opplevelsen av A38 velkjent. Den låter på mange punkter som lillebror – men bare med litt mer av alt.

Lydbildet er også på den store modellen behagelig varmt og avrundet på en måte man lett blir tiltalt av – og som fortsatt ikke virker alt for basstung i lengden.

Den mindre modellen manglet ikke bass, men den hadde store vanskeligheter med å spille høyt nok. Her har A38 mer trøkk, og den kunne fint fylle min 25 kvadratmeter store stue med lyd. Også i bassområdet, hvor orgelstemmene på Koyaanisqatsi ga en viss fysisk følelse.

Mellomtoneområdet er fint med tanke på prisklassen. Stemmer virker forholdsvis frie, og det er en viss fornemmelse av luft rundt instrumentene. Men nyanseringen – altså evnen til å gjengi klangdetaljene som utgjør forskjellen på en milliondyr Stradivarius og en postordrefiolin til en tusenlapp – er ikke på topp.

Diskantområdet mangler, og som på den mindre modellen, litt luft og frihet.

Audio Pro A38 bagside 2 Audio Pro A38 bagside 1
<
>
All elektronikk er i den ene høyttaleren. Legg merke til det gode utvalget av innganger. Og det er like gode trådløse muligheter. (Foto: Audio Pro)

Et funn til denne prisen

Audio Pro A38 er ikke perfekte. Men rett skal være rett: Disse høyttalerne koster virkelig ikke så mye. De fleste høyttalere til samme pris er trådløse bordhøyttalere, men her får du to skikkelige gulvhøyttalere. Den eneste konkurrenten som kan matche det, er Argon Audio Forte A55. Og med A38 får man trådløs multiromstrømming med på kjøpet, noe som er litt av et funn!

De er ikke skapt for kritisk sofalytting av kompleks orkestermusikk, men til å levere et lydspor av popmusikk til de tingene man ellers bruker tiden på. Og til å løfte lydkvaliteten på TV-en til et helt nytt nivå.

Konklusjon

Audio Pro A38 er en av de minst plasskrevende gulvhøyttalere man kan oppdrive. De slanke høyttalerne leverer et fyldig og behagelig lydbilde, og de har krefter nok til å spille i en mellomstor stue. Det komplette utvalget av tilkoblingsmuligheter med og uten kabel – og dobbelt opp på multirom – er deres sterkeste kort. Man kan høre at vi er i det billigere sjiktet av prisskalaen. Men du får fortsatt rikelig valuta for pengene.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde