Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Audio Pro A15

Multirom i nesten-hi-fi

Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.

Skrevet av / 14.03.23 - 12:00
Audio Pro A15
John Hvidlykke

Vi har allerede testet gulvhøyttalerne A38 og stativhøyttalerne A28 fra Audio Pro. Begge er skikkelige stereohøyttalere med innebygd forsterker og omfattende multiromsfunksjoner.

Audio Pro A15 er i en annen og lettere vektklasse, nemlig en bordhøyttaler som kan brukes på de stedene man bare skal ha litt musikk til arbeidet. Da A15 har innebygd batteri, kan den dessuten tas med rundt i huset uten å måtte fomle med ledningen.

Audio Pro A15 er en mellomstor bordhøyttaler på 28 cm i bredden. Kabinettet er kledd med grått grovvevd møbelstoff hele veien rundt. På toppen finner man knapper til betjening og forvalg, og på baksiden en bassrefleksport, som også fungerer som bærehåndtak.

Audio Pro A15 front 3 Audio Pro A15 front 1
<
>
Audio Pro A15 er en mellomstor bordhøyttaler, og ganske elegant med grått stofftrekk. (Foto: Audio Pro)

Det er ikke samme gavemilde utvalg av inn- og utganger som på A28 og A38. En 3,5 mm minijack-inngang og en RCA-utgang for subwoofer dekker imidlertid behovet. Spesielt da en multiroms-bordhøyttaler først og fremst skal kunne spille musikk fra strømmetjenester og trådløst fra mobilen via AirPlay 2, Google Cast eller Bluetooth.

(Foto: Audio Pro)

Som sine større søsken støtter Audio Pro A15 hele to multiromsstandarder, nemlig Audio Pros egen og Google Home.

Audio Pro A15 er en ren monohøyttaler med en enkelt 4,5” bass/mellomtoneenhet og en 1” domediskant. Til gjengjeld er den ekte aktiv. Det vil si at det er separate forsterkere til hver enhet. Det er 30 W til bassen og 10 W til diskantenheten.

Audio Pro A15 top 2 Audio Pro A15 top 1
<
>
Toppanelet har knapper til betjening og forvalg. (Foto: Audio Pro)

Lydkvaliteten

Audio Pro har sannsynligvis brukt samme høyttalerenheter i A15 som i de større Hi-fi-modellene. Det er en ganske luksuriøs bestykning i en forholdsvis billig bordhøyttaler. Og den låter da også svært bra.

Som de andre modellene i serien har Audio Pro A15 et fyldig og varmt lydbilde. Bassen er dyp og ganske slagkraftig. Spesielt hvis høyttaleren blir plassert på nært hold, noe som batteriforsyningen innbyr til.

Mellomtonen og diskantgjengivelsen er også behagelig og naturlig. Særlig sammenlignet med andre multiromshøyttalere. Og i særklasse til denne prisen.

Konkurrenter

Når det gjelder multiromshøyttalere, er den uunngåelige målestokken Sonos, som har dominert feltet i mer enn ti år. I tilfellet Audio Pro A15 er den direkte konkurrenten Sonos Move, som koster det samme. Og den sammenligningen klarer A15 glimrende: Bassen er dypere, lyden generelt litt renere – og den ser enda bedre ut i det grå vevde stofftrekket.

Audio Pro A15 bag 2 Audio Pro A15 bag 1
<
>
Bassrefleksporten på baksiden dublerer som bærehåndtak. (Foto: Audio Pro)

Den tåler ikke vann

Det smarteste ved en batteridrevet høyttaler er at man kan ta den med seg der man har lyst til å høre musikk. For eksempel ute i hagen. På nettsiden slår Audio Pro fast at A15 er IPX2-vanntett. Hvis jeg var produsent av bærbare høyttalere med IPX2-beskyttelse, ville jeg prøvd å gjemme IPX-sertifiseringen langt nede i teksten. For den er virkelig ikke imponerende! IPX2 vil si at produktet tåler stille regn som faller noenlunde loddrett ned fra himmelen. Til sammenligning tåler Sonos Move å bli spylt med hageslangen fra alle vinkler (IPX6).

Audio Pro A15 Lifestyle 1 Audio Pro A15 Lifestyle 5
<
>
Audio Pro A15 er batteridrevet, og kan derfor tas med over alt. (Foto: Audio Pro)

Konklusjon

Audio Pro A15 er en rendyrket multiromshøyttaler uten ambisjoner om å være et komplett stereoanlegg. Den spiller kun i mono, men kan du akseptere disse få innebygde begrensningene, leverer den rikelig varen på alle andre områder. Audio Pros multiromssystem fungerer like godt som de større plattformene Sonos, HEOS og BluOS. Men er du ikke i ferd med å gå all-inn på Audio Pros høyttalere, kan den fungere problemfritt sammen med Google-kompatible høyttalere. At den kan tas med og spille videre på batterier, er et stort pluss. Men som Gremlins bør den ikke bli våt.

(Foto: Audio Pro)

Karakter
Audio Pro A15
Premium

Lyd & Bilde mener

Meget god lyd og utmerket strømming via både Google Home og Audio Pros egen app. Prisen er helt riktig. Ingen fysisk fjernkontroll. Spiller bare i mono. IPX2-tetthet er best egnet til innendørs bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Scroll to Top