Stor lyd fra lite apparat

Hvorfor holde musikken for seg selv? Med en dock kan iPoden stå for underholdningen på verandaen, i arbeidsrommet eller på barneværelse.

I dag har mange favorittmusikken lagret på iPoden sin. Det er praktisk når man er på farten og en redning når man sitter og kjeder seg på tog eller buss. Men når man kommer hjem er det fortsatt overraskende mange som fortsatt holder fast ved CD-plater og det store lydanlegget. Alternativet er som oftest en mindre CD-radio som står på kjøkkenet. Men det må ikke være slik. Hvorfor ikke slippe ut lyden i iPoden også på hjemmeplan?

Et minianlegg med iPod-dock kan fylle mange funksjoner. På kjøkkenet er den et selvsagt sted å sette iPoden til lading samtidig som man kan fortsette å høre på platen man nynnet til på bussen. På barnerommet kan ungene spille favorittlåtene sine for vennene uten å måtte slåss om øretelefonene. På festen kan også gjestene bidra med sin musikk hvis man ber dem om å ta med sin egen iPod. Skal det feires på jobben, så er anleggene så små at de er lette å sette i en eske, og man slipper å fylle en eske til med CD-plater.

Mange og vanskelige valg
Å velge hvilket anlegg som er riktig, er derimot ikke det letteste. Bra lyd er jo selvfølgelig det første kravet, for ellers spiller det jo ingen rolle hvor praktisk eller pen den er ellers. Skal den stå et sted det er vanskelig å komme til, må fjernkontrollen være lett å bruke, og må kunne styre de viktigste funksjonene. Å også kunne styre menyene i iPoden er praktisk, men dessverre ikke så vanlig ennå.

Når det gjelder finesser er det bra å ta utgangspunkt i sine egne behov og hvor den skal stå. Radio kan være hyggelig på kjøkkenet, men kanskje ikke like viktig for barna. Står anlegget nær tv-en, vil man nok ha en videoutgang slik at man kan spille av videosnutter fra iPoden. Har man også en mp3-spiller av annet merke, vil man definitivt ha en vanlig linjeinngang slik at man kan koble til den også.

Foruten de apparatene vi har testet i år, kan vi også tipse om testen vi gjorde i fjor. Denne kan du lese gratis i kjøpeguiden på nettsiden vår: www.lydogbilde.no. Mange av anleggene selges fortsatt, så til sammen gir de to testene en god oversikt over hva man kan velge mellom i butikken.

Produkter i testen

Altec Lansing fikk pluss for iPhone-funksjoner og bra lyd, mens Klipsch er enkel og duger bra for enkel musikk. Xtrememac var derimot en skuffelse, med dårligere lyd enn forrige modell. JVC var så absolutt praktisk, men lydkvaliteten strakk ikke til. Det samme var tilfellet med Griffin, til tross for imponerende trådløse høyttalere. Philips’ hav av finesser ble en større hit, spesielt siden man alltid fikk bra lyd ut. Logitech var en positiv overraskelse med betydelig bedre lyd enn i fjor, og ble derfor vårt beste kjøp. Men til slutt var det likevel Audiopro som knep seieren, med en herlig lydkvalitet og dessuten til lavere pris enn tidligere.

Fakta
Philips BTM630
Kongen av funksjoner
Å kalle dette en iPod-høyttaler, er en grov underdrivelse. Aldri tidligere har vi sett et så lite anlegg som kan spille fra så mange kilder og likevel låte så bra.
Griffin Evolve
Trådløs frihet
Med trådløse høyttalere er Evolve helt klart den smidigste og mest lettplasserte løsningen av alle. Dessverre henger ikke lydkvaliteten med i svingene.
XtremeMac Tango X2
Lav og høy klasse
Sjarmerende utseende og lavere pris, høres ut som et framskrittsprosjekt. Dessverre har man spart på alt, men fremfor alt på lyden – og det er å gå i helt feil retning.
Logitech Pure-Fi Elit
Dunderbra rockemaskin
Pure-Fi er et stort anlegg med like stor lyd. Pålitelige ressurser og et omfang som imponerer og får oss til å digge vilt til denne prisgunstige tungvekteren.
Klipsch iGroove SXT
Enkel og ribbet
Ønsker man seg et diskré og lettplassert apparat uten mange kompliserte finesser, er iGroove akkurat det man leter etter. Holder man seg til enkel musikk, fungerer det bra.
JVC NX-PN7
Populært dobbelt smørbrød
For familien med mange iPoder, er JVCs anlegg med doble ladere praktisk. Så lenge den spiller musikk i bakgrunnen, gjør den jobben sin bra.
Audio Pro Porto Go
Fet lyd fra slankere lillebror
En enklere og billigere variant av vår gamle favoritt Porto Go, er en velkommen nyhet. Man har imidlertid ikke spart på lyden, selv om den ikke er like bra som hos storebror.
Altec Lansing T612
iPhones bestevenn
T612 er en av de få høyttalerne som virkelig er lagd for å fungere med iPhone. Den låter veldig bra så lenge man ikke drar på med for høyt volum.

  Kommentarer

    Motta varsel  
  Varsle meg om

  Les også

  Leken IKEA-disco

  Årets artigste høyttalerpakke med disco-lamper setter du sammen akkurat som du selv vil.

  Verdens beste lydplanker?

  For deg som gjerne betaler for den beste lyden – men ikke gidder tanken på løskomponenter og kabelkluss.

  Ny high-end referanse

  Dynaudio gjør det igjen med Confidence 50 som setter standarden for høyttalere i high-end-klassen.