Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydopplevelse med kraftig bass, avtakbare bakhøyttalere og enkelt oppsett.

Skrevet av / 27.06.24 - 08:00
JBL Bar 800
Geir Gråbein Nordby

JBL Bar 800 er en lydplanke full av fleksibilitet, med avtakbare bakhøyttalere og en kraftig, trådløs subwoofer på 10 tommer. At du kan få et bredt stereolydbilde med bakhøyttalerne dokket på lydplanken, eller enda mer imponerende surroundlyd med de samme høyttalerne plassert bak sitteposisjon, bør gjøre denne lydplanken til et attraktivt valg enten du er glad i film eller musikk.

JBL Bar 800 display
Foto: JBL

JBL Bar 800

Lydplanken fra JBL kommer kun i sort, og vi må vel si det har skjedd lite på designfronten de siste årene. Den ser ut som en helt normal, sort lydplanke. Byggekvaliteten virker derimot solid, med en metallgrill foran et kabinett i hardplast.

En av de unike funksjonene til JBL Bar 800 er de avtakbare bakhøyttalerne, som kan dokkes på sidene av lydplanken når de ikke er i bruk. Når høyttalerne er løsnet fra lydplanken, kan sidene dekkes til med noen medfølgende deksler, som tar seg klart bedre ut, om du planlegger å ha høyttalerne plassert bak på heltid.

Les også Knallbra kinolyd til prisen JBL Bar 1300 er den billigste lydplanken i testen, men det stopper den ikke fra å levere særdeles potent og hardtslående hjemmekino-lyd.

Oppsettet av JBL Bar 800 er enkelt og brukervennlig. Lydplanken kobles til TV-en via HDMI eARC eller optisk kabel, og den trådløse subwooferen kobles automatisk til lydplanken. JBL One-appen gir mulighet for å justere lydinnstillinger, autokalibrere systemet til rommet og oppdatere fastvaren. Dette skjer forresten automatisk ved tilkobling til nettverket. Som man enten kan gjøre via appen, eller du kan bruke Google Home for tilkobling.

Bakhøyttalerne lades når de står dokket, og fulladet skal de ha nok til 10 timer med kontinuerlig avspilling. Det tar drøyt 3 timer å lade dem fullt opp, enten med en USB-C-kabel i hver, eller dokket til lydplanken.

DTS:X er et savn, av immersive lydformater er det kun Dolby Atmos som støttes her.

JBL Bar 800 surround speakers
Avtakbare bakhøyttalere gir bedre surroundlyd. Foto: JBL

Lydkvalitet

JBL Bar 800 imponerer lydmessig, spesielt i form av kraft. Subwooferen leverer en stor og fysisk bass, som fyller rommet på en måte som fra få andre lydplanker. Bassen er kraftig og taktfast, og den går dypere ned mot avgrunnen enn de andre i denne testen. Faktisk kan det bli litt for mye av det gode, da kan du få en mer balansert lydopplevelse ved å dra ned det generelle bassnivået et lite hakk.

Når de avtakbare bakhøyttalerne er dokket på sidene av lydplanken, opplever man et bredt og dypt lydbilde som strekker seg innover mot horisonten. Lyden utvider seg enda mer når høyttalerne løsnes og plasseres bak oss. Da bør man også kalibrere systemet, for å få den mest sømløse boblen av lyd rundt seg.

JBL Bar 800 accessories
Veggfester følger med, i tillegg til fjernkontroll og kabler. Foto: JBL

Bakhøyttalerne kommer virkelig til sin rett når man ser film. Dialogene blir faktisk enda klarere og tydeligere, fordi lydplanken slipper å bruke energi på å skape tredimensjonal lyd. Det eneste vi savner, er litt mer fylde i dialogene. Som blir litt slanke nedover i registeret.

Atmos-effekter fra taket fungerer også godt, her er det definitivt lyd også i høyden, selv om JBL ikke truer Samsungs holografi.

På musikk leverer JBL Bar 800 en solid prestasjon. Subwooferen gir en stor og deilig bass, som fyller rommet og gjør musikkopplevelsen både rik og engasjerende. Den separerer riktignok ikke basstonene fra bassgitaren i samme grad som Samsung og Klipsch, men den store og fysiske bassen er likevel meget avhengighetsdannende.

JBL Bar 800 complete
Foto: JBL

Konklusjon

JBL Bar 800 er en kraftig lydplanke som gir stor fleksibilitet og imponerende lydkvalitet. De avtakbare bakhøyttalerne og den trådløse subwooferen gir en enkel og brukervennlig opplevelse, samtidig som de leverer et stort lydbilde som fyller rommet. For de som ønsker en lydplanke som kan levere både kraftig bass og et bredt lydbilde, er JBL Bar 800 et utmerket valg.

JBL Bar 800 er en investering som gir mye for pengene. Den er spesielt godt egnet for de som ønsker et enkelt oppsett, uten å gå på kompromiss med lydkvaliteten. Ønsker du enda mer trøkk, kan du gå opp til Bar 1000 eller til og med Bar 1300, men for folk flest er Bar 800 midt i blinken.

Karakter
JBL Bar 800
Premium

Lyd & Bilde mener

Kraftig og fyldig bass. Fleksible, avtakbare bakhøyttalere. Stort og dypt lydbilde. Autokalibrering av høyttalerne. Bassen kan virke "entonet" på musikk. Litt slanke dialoger. Støtter ikke DTS.

Også i denne testen:

5 premium lydplanker med Dolby Atmos

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi AX SR gir en god hjemmekinoopplevelse med inkluderte bakhøyttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gjør ikke alt like bra.

Imponerende surroundlyd med inkluderte bakhøyttalere. Kraftig og fyldig bass. Enkelt oppsett og integrasjon.
Bassen er noe svulstig, og integrering mellom bass og mellomtone er ikke helt sømløs. Funker slettes ikke like godt uten bakhøyttalerne.
Les hele testen

Samsung HW-Q810D

Blant de beste i klassen

Konkurrentene får det tøft mot Samsungs kinomaskinist: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd – selv uten bakhøyttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbilde med imponerende realisme og 3D-effekt. Pluss for god surroundlyd uten bakhøyttalere.
Den lille tegnruten gjør det litt vanskelig å lese status-informasjon.
Les hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med subwooferen Bose Bass Module 500 stor lyd i et lite format. Er den alt den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljert lyd. Enkelt oppsett og brukervennlig app.
Begrenset bass fra den lille subwooferen, og den lille lydplanken gir bare ok surroundeffekt.
Les hele testen

Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Søt musikk fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serien med lydplanker viser lovende takter: Flexus Core 200 egner seg godt til både film og musikk.

Klipsch Flexus Core 200 lager et bredt og detaljert lydbilde med imponerende fyldig bass – både med og uten subwoofer.
Surroundeffekten er ikke like imponerende, og inviterer til å supplere med separate bakhøyttalere.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiefeide i B&W

Futt i filmen med Dolby Atmos!

Førsteklasses høyttalerteknologi på budsjett

Veggpryd med lyd

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Scroll to Top