: 11 lydplanker og lydsokler

Lyden TV-en din fortjener

En lydplanke eller lydsokkel gir en lydopplevelse vanlige TV-er bare kan drømme om.

Du skrur på den nye, flotte TV-en. Du setter på favorittshowet, og betrakter det store, flotte bildet. Men det er noe som ikke er som det skal. Dialogene på favorittserien låter tynt og innestengt. Tribunejubelen på fotballkampen drukner i grums. Jo tynnere TV, desto tynnere lyd. Og TV-ene i dag er veldig tynne. Har TV-en din i tillegg høyttalerne på baksiden, noe mange har for å gjøre rammen så tynn som mulig, blir det enda mer begredelig.

Lydplanker
Gudskjelov er det fullt mulig å oppnå en lydkvalitet som TV-apparatet ellers bare kan drømme om, uten å fylle stua med høyttalere og kabler i alle kriker og kroker. Løsningen er en lydplanke; en planke med innebygde høyttalere og forsterkning. Denne gir en lyd langt mer fargerik og fyldig enn TV-en klarer på egenhånd. Flere av dem forsøker å simulere surroundlyd, ved å prosessere lyden slik at den vokser seg utover lydplankens fysiske plassering. Noen lydplanker har en ekstern basshøyttaler (subwoofer), som plasseres på gulvet. Oftere og oftere har denne trådløs tilkobling til lydplanken, noe som forenkler oppsettet betraktelig. De fleste lydplanker egner seg best for veggmontering, da vil også veggen forsterke bassen noe og gi fyldigere lyd til dialogene. Står TV-en plassert på bord, kan planken alternativt plasseres inne i et TV-møbel, under TV-en, dersom det er plass.

Lydsokler
En bedre løsning om TV-en står på et møbel, er en lydsokkel. Denne er dypere enn en lydplanke, og fungerer som en sokkel som TV-en står oppå. Dermed kommer den ikke i veien for TV-en. Siden lydsokkelen på grunn av sin ekstra dybde har større fysiske mål enn en lydplanke, har den plass til ett eller flere basselementer montert på undersiden. Mange lydsokler gjengir derfor en dypere og fyldigere bass enn tilsvarende lydplanker, og fjerner behovet for en ekstern subwoofer på gulvet et sted. Noen har det likevel.

Et stort utvalg
Utvalget lydplanker og lydsokler har etter hvert blitt veldig stort, og de finnes i flere prisklasser. Fra under tusenlappen og opp til over 20.000. Vi har her samlet utvalget rundt hva vi mener er et fornuftig prissegment. Markedsprisene forandrer seg gjerne etter hvert, derfor har det billigste produktet i denne testen for eksempel nylig gått ned fra 3.500 til rundt 2.000 kroner. Det dyreste koster veiledende 8.000 kroner pr. juni 2014, men hvem vet hva prisen er når bladet er ute. For eksempel kostet Samsung HW-F750/751 rundt 7.000 i begynnelsen, men er nå tilgjengelig til under 4.000 kroner i de store kjedene.

Er budsjettet ditt høyere enn 8.000, kan du være tjent med å heller vurdere et surround- eller stereoanlegg med enda kraftigere og større lyd.

NB! I denne testen er ikke lydplanken Sonos Playbar eller lydsokkelen Bose Solo tatt med, da de er testet tidligere. Ingen av lydplankene i denne testen når opp til Sonos Playbar på musikk, mens flere av lydsoklene slår Bose Solo på det meste.

HDMI eller ikke HDMI
Noen lydplanker og -sokler har HDMI-tilkoblinger, andre ikke. Med HDMI kan man for eksempel koble Blu-ray-spilleren rett inn i lydplanken med en HDMI-kabel og sende en ny HDMI-kabel videre til TV-en. Hvis TV-en har lydreturkanal (ARC), kan denne sende TV-lyden tilbake gjennom lydplanken, slik at alle lyd- og bildekildene kan kobles direkte til TV-en.

Lydplanker og -sokler uten HDMI er også vanlig, disse belager seg i stedet på optisk lydkabel. Denne trekkes ut fra TV-en og inn i lydplanken. Tilkoblingen er enklere enn å styre med lydretur via HDMI, ulempen er at dersom overføringen av lyd og bilde ikke er helt synkron, så er det heller ikke mulig å gjøre noe med det, og du vil få dårlig leppesynk. TV-en vi brukte i denne testen (Samsung 55H6475) viste imidlertid ingen tegn til dette, med optisk overføring.

Mange lydplanker og -sokler har også trådløs Bluetooth-mottaker, som kan tilkobles mange TV-er. Praktisk, men har også samme problem med leppesynk som optisk tilkobling. Dersom lydprodukt og TV er av samme merke, så kan de imidlertid ha innebygd synkroniseringskrets for dette.

Hva kan de ikke?
En rimelig lydplanke eller lydsokkel er et stort steg opp fra TV-ens innebygde lyd, og de beste av dem kan virkelig overraske med en fyldig og stor lyd, med saftig bass. Men de er ingen fullverdig erstatning til et separat hjemmekinoanlegg. Flere høyttalere vil gi enda større lyd, og selv om en lydplanke nesten klarer å simulere lyd bakfra, funker det best for den som sitter helt i midten, og det blir aldri like bra som å faktisk ha høyttalere plassert bak. En separat forsterker gir dessuten kraftigere og enda mer oppløst lyd. Lydplanker og lydsokler er først og fremst for de som ønsker en kraftig oppgradering til den innebygde TV-lyden, med enkel tilkobling, uten masse høyttalere og kabler som flyter rundt.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .

For vegg og bord

Panasonics lydplanke kan legges eller stilles. Dessverre låter den ikke spesielt bra, og aller verst liggende.

Lyd & Bilde mener

Ved å legge lydplanken på bordet foran TV-en, slipper den å ligge i veien.
Lydkvaliteten lider, og subwooferen henger etter.
 • HDMI: 2 inn, 1 ut m/ ARC
 • Digital inn: optisk
 • Bluetooth m/ NFC
 • Analog inn: nei
 • Trådløs subwoofer
 • B x H x D = 112,5 x 5,1 x 12,1 cm + sub
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5995 kr

Lydplanken fra Panasonic skal legges flatt ned når den skal ligge på bord for å ikke dekke til TV-en, og høykant når den skal henges på vegg. Ved bordplassering peker da høyttalerne oppover. Lydplanken oppdager selv i hvilken vinkel den ligger, og justerer lyden deretter.

Liggende plassering funker ikke. Det låter rart, innestengt og metallisk. I tillegg synes ikke displayet når planken ligger på bordet, ettersom dette også peker oppover. Høyttaleren må vippes opp, og dermed veggmonteres.

Det finnes flere lydmodi. ”Music”-modus låter best på musikk i stereo, den legger til litt ørevennlig fylde i mellomtonen og bassen, mens ”Cinema” åpner seg mer og låter mer dynamisk i mellomtonen. Best på film.

Det er ikke dermed sagt at planken låter spesielt bra. Stemmen til Heather Nova skal være luftig, men ikke tynn. Med Panasonic låter den tynt og ikke spesielt luftig.

Med film i surround kan dialognivået med fordel heves til 2, dialogene kommer da litt bedre frem ved simulert surroundlyd. Men surroundlyden låter mer faseforstyrret enn med Samsung og Canton. Lydbildet er generelt litt spinkelt, det er lite futt i det viktige mellomtoneområdet, og det låter såpass flatt at vi ikke skvetter når Bilbo Baggins står ansikt til ansikt med en gigantedderkopp som plutselig brøler ham opp i trynet.

Subwooferen er ikke spesielt bra, men rumler monotont og ganske bøttete.

God kontroll

Lydplanken fra Q Acoustics har god kontroll på lydbildet, men spiller litt for lavt på enkelte filmer.

Lyd & Bilde mener

Lydbildet er balansert og dynamisk. Ganske tøff på musikk.
Lyden er for lav med enkelte Blu-ray-utgivelser. Ingen innstillingsmuligheter, og trist fjernkontroll. Ingen HDMI.
 • HDMI: nei
 • Digital inn: optisk
 • Bluetooth m/ NFC (aptX)
 • Analog inn: 3,5 mm AUX + RCA
 • 4” x 6” ovalt basselement
 • B x H x D = 100 x 9 x 14,2 cm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4990 kr

Q Acoustics Media 4 er veldig dyp for en lydplanke å være, for å gjøre plass til et basselement på undersiden. Likevel er den beregnet på veggmontering, og veggbrakett følger med.

Optisk digitalinngang finnes i tillegg to analoge, så vel som trådløs Bluetooth-strømming med lydforbedrende aptX-kodek og superenkel NFC-tilkobling. HDMI er fraværende, så digital tilkobling må skje optisk.

Skulle du ønske mer bass enn fra det innebygde basselementet, finnes en subwooferutgang.

Den knøttlille fjernkontrollen i plast vil du neppe finne igjen om den rotes bort, men inntil videre kan den styre lydnivå og velge lydkilde. Det gjør brukervennligheten superenkel, men man har heller ingen innstillingsmuligheter.

Dialogene på film er uanstrengte og store. Media 4 har god kontroll på alt som skjer, og lydbildet er fritt for maskerende hevelser i noen frekvensområder. Media 4 har ingen surroundeffekt, så lydbildet fra filmen er ganske flatt. I likhet med Orbitsound er lydnivået også her begrenset. Lydplanken burde hatt høyere gain for å kompensere for et lavt lydspor. Mange Blu-ray-filmer har lavere lyd på sine Dolby Digital og DTS-lydspor, enn på HD-lydsporene, som ikke kan overføres med optisk kabel.

Musikk i stereo låter på sin side høyt nok. Rytmisk musikk låter ganske tøft, men det mangler litt oppløsning oppover til finlytting av akustiske toner.

Klare dialoger

Sonys lydsokkel har en åpen lyd, som spesielt gagner dialogene på film.

Lyd & Bilde mener

Foruten klare dialoger og ganske kraftig lyd har Sonys lydsokkel godt med tilkoblingsmuligheter, blant annet tre HDMI-innganger og Bluetooth med NFC.
Bassområdet låter litt monotont, som ødelegger noe for musikk i stereo.
 • HDMI: 3 inn, 1 ut m/ ARC
 • Digital inn: optisk
 • Bluetooth m/ NFC
 • Analog inn: 3,5 mm AUX
 • To 4” basselementer
 • B x H x D = 72 x 7,2  x 31 cm
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3499 kr

Sonys lydsokkel er enkel å koble opp, og tre HDMI-innganger er nok for de fleste. Produktet er lett å bruke, men fjernkontrollen er ikke spesielt god. Liten og snerten, men ikke spesielt intuitiv, hvor man lett kan blande volum opp og ned med pluss- og minus-knappene, som brukes til å bla opp og ned i menyen.

Det finnes en del ulike lydmodi, men de fleste låter ganske likt. Vi ender opp med ”Music” til musikk og ”Movie” til film, hvor sistnevnte i størst grad forsøker å simulere surroundlyd.

Filmen ”Hobbiten – Smaugs ødemark” gjengis med overraskende klare dialoger, og med subwoofer økt til nivå 9 er det også bra fylde i bassområdet. Lyden er overlegen den fra en vanlig TV. Overtoneområdet er litt kaldt og hardt, men dette er likevel meget bra til å være et såpass billig produkt. Jeg tar meg flere ganger i å bli overrasket over størrelsen på lydbildet, som innimellom nesten høres ut som det kryper opp bakfra. Ankepunktet er en noe monoton bass, med ett frekvensområde som stikker seg frem i forhold til andre basstoner.

Musikk funker derfor ikke like bra. Det låter ulineært og svulstig med bassen på maks, mens det blir for spinkelt når man drar den ned. Sangstemmer låter på sin side klart og tydelig, og da spesielt kvinnevokaler og andre lysere stemmer.

Prisen tatt i betraktning imponerer Sony HT-XT1 på film, mens bassen ikke er helt lineær nok på musikk.

Slår på stortromma

Lydplanken fra Samsung har rør i forforsterkertrinnet, for å gi en ekstra varme og fylde i lyden. Planken kan settes opp som del av et Samsung WAM trådløst multiroms lydanlegg. Dermed kan du spille av film og musikk også i andre rom, samtidig som i hovedrommet.

HW-F750 er svart, vil du ha den sølvfarget heter den HW-F751. Den kan spille av musikkfiler fra USB-minne, men med begrenset oversikt i en liten tegnrute, er det kanskje bedre å bruke Bluetooth, hvor musikken kan styres direkte fra mobiltelefonen eller nettbrettet.

En kilde kan kobles til HDMI-inngang, flere kilder kan kobles til TV-en, som så kobles til planken med Bluetooth, eller bruk lydreturkanalen fra TV-en.

Filmlyden låter meget bra, dialoger er klare med fyldig brystklang. Vi får bra inntrykk av surroundlyd, bedre enn Klipsch og omtrent samme som LG LAB540. Vi hører noe støy fra høyttaleren når Blu-ray-spilleren står i pausemodus, men ikke når den stoppes helt eller står i play. Undertegnede er usikker på hva dette artefaktet kommer av.

Musikk i stereo låter sammenhengende og fint. Oppløsningen i overtonene er ikke like god som med Canton-sokkelen, men Samsungs subwoofer har noen fordeler med musikk av det tyngre slaget. Lydplanken spiller ganske så høyt, ikke så langt fra Klipsch. Alt i alt en meget god lydplanke.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Nesten ekte surroundlyd

Yamaha bruker hele 16 høyttalerelementer, som stråler i hver sin retning og bruker vegger og tak for å gjenskape surroundlyd. En målemikrofon følger med, som plasseres ved sitteposisjon, og automatisk kalibrering iverksettes med et tastetrykk.

Tre HDMI-tilkoblinger er nok til å koble til Blu-ray-spiller, spillkonsoll og kabel-TV-boks. Trådløs Bluetooth med aptX gir bedre lyd fra kompatible spillere.

Det finnes flere DSP lydmodier å velge blant. Det fungerer helt fint uten DSP, men når man ser film, gir for eksempel ”Adventure” litt ekstra inntrykk av lydeffektene.

Subwooferen er delt høyt i frekvens, og spiller nesten hele mellomtoneområdet i tillegg til bass. Plasser den derfor i nærheten av planken, da man ellers hører hvor den står.

”Clear Voice” kan godt stå på hele tiden, da den gjør akkurat det den sier: nemlig gjør stemmene litt klarere. Effekten er ikke stor, men nok til at det virker litt innestengt når den er skrudd av.

Surroundlydeffekten er naturlig, ingen problematiske faseforstyrrelser her. Det er klart at Yamaha har jobbet mye med signalprosesseringen for å gi best mulig inntrykk av ekte surround.

Men alle produktene i denne testen har kompromisser, og vi synes ikke Yamaha lydmessig har noe mindre kompromisser enn de beste av de øvrige. Man betaler en del ekstra for romkorreksjonen, men Samsung er omtrent like bra, og dermed et enda bedre kjøp.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Stor stereolyd

Av de fire høyttalerelementene på frontplaten sender de ytterste ut venstre og høyre kanal, mens de to i midten spiller i mono. Dette gir stereolyd uansett hvor i rommet du sitter. I tillegg sitter et element på hver sin side og peker utover, for å bruke veggene til å reflektere lyden. Hensikten er at alle i rommet skal oppleve en omsluttende lyd, ikke bare den som sitter i midten.

M10 har i tillegg en liten, trådløs subwoofer, som er blant de få med kabinett av ekte MDF i stedet for plast.

Tilkobling til TV-en skjer optisk. Bluetooth er på plass, men ikke lydforbedrende kodeker som aptX eller AAC. Den kjipe fjernkontrollen kan stoppe og starte musikk fra en Bluetooth-tilkoblet mobiltelefon, men det hender man må trykke to ganger for at knappene skal funke.

Lyden i stereo er stor og omsluttende. Sammenhengen er meget god, og subwooferen har den kvalitativt beste bassen. Gjengivelsen av stemmer er rund og fin, og lydbildet er aldri hardt. Det kunne vært litt mer åpent i toppen, men det er greit.

Maks lydnivå er ikke kjempehøyt, og med veldig dynamisk musikk blir det gjerne akkurat litt for lavt.

Det samme merker vi oss på film. Jeg ønsker høyere lyd fra Hobbiten-filmene på Blu-ray. Men dialogene låter fint, og det er god lyd fra musikksporet på filmen. Lydbildet er ganske stort, men lydplanken gir aldri noen surroundeffekt – bare et stort og dypt lydbilde.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Tynn men fyldig

Lydplanken fra Philips er blant markedets tynneste, og er en lekker forlengelse av en veggmontert TV. Fjernkontrollen har separate av- og på-knapper for å skru lydfunksjoner som surround, autovolum og nattmodus av og på, meget praktisk dersom man ofte justerer på disse.

Spill av musikkfiler fra USB-minne eller via Bluetooth som støtter både aptX og AAC for bedre lydkvalitet fra mobiltelefonen. En HDMI-inngang gjør det naturlig å koble lydplanken til TV-en via lydreturkanal, og heller koble kilder som Blu-ray-spiller, spillkonsoll og kabelboks direkte til TV-en.

Philips popper og spraker litt i de korte øyeblikkene Blu-ray-spilleren skrues av og på, og filmen startes og stoppes.

Film låter best i lydmodusen ”Auto”, andre klangbilder har en litt hard og kunstig lydeffekt. Det inkluderer ”Warm”, som ikke låter varmt, men som heller får mellomtoneområdet til å høres metallisk ut.

Musikk låter imponerende for å være en så tynn lydplanke. Langt bedre enn både Sony og LG sine tynne fliser vi testet i en gruppetest desember 2012. Philips spiller høyt og trøkker ganske bra i bassen. Stemmegjengivelsen er bare litt anstrengt, grunnet en litt hard mellomtoneklang.

Film får ikke like god surroundeffekt som med Samsung og Canton. Dialogene er litt tynnere og hardere, og lydbildet mer anstrengt. Men Philips tar seg bedre ut på veggen. Så får man velge selv hvor man vil legge kompromisset.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Naturtro og fyldig

Cantons fjernkontroll av aluminium ligger behagelig i hånden. Den har få funksjoner, men får jobben gjort på enkleste vis.

Tilkobling til TV-en skjer med optisk kabel, mens en ekstra lydkilde kan kobles til med koaksial eller Bluetooth. Skulle de to 4-tommers basselementene ikke være nok, finnes en utgang til ekstern subwoofer. Da lar lydsokkelen automatisk være å spille bassfrekvenser dypere enn 80 Hz.

Canton-sokkelen er enklere i bruk enn Sony, grunnet færre innstillinger. Juster bass og diskant opp eller ned, og velg mellom stereo eller surround.

Lyden fra Canton er naturlig og fyldig. Musikk i stereo låter mye bedre enn med Sony, spesielt bassområdet er langt mer lineært. Diskantområdet er noe tilbakelent, og kan godt økes med et lite hakk. Ikke mer, for da kommer de skarpe sibilantene (harde s- og sj-lyder).

Lydbildet hos Canton er mye mer kontrollert. I stereo låter det litt snevert, men det funker. Man kan alltids aktivere surroundfunksjonen, som åpner det hele opp, men det låter kunstig på musikk.

På film fungerer surroundfunksjonen langt bedre. Lydbildet er stort, og lydsokkelen kan spille høyt, størrelsen tatt i betraktning. Den går LGs rimeligste sokkel en høy gang, og har også mer guffe enn Sony. På maksimalt lydnivå blir Canton kortpustet, men dette er mye bedre enn vi på forhånd hadde ventet. Totalt sett den beste lydsokkelen i undertegnedes ører.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Et komplett anlegg

LG LAB540 er noe så spesielt som en lydsokkel med separat, trådløs subwoofer og innebygd Blu-ray-spiller. Her er også trådløs og kablet nettverksfunksjonalitet med strømming fra en nettverkstilkoblet PC eller harddisk. Har du TV fra LG, kan du bruke Bluetooth med optimal lyd-mot-bilde synkronisering.

Grafisk grensesnitt på TV-skjermen gjør oppsettet meget enkelt, og anlegget gir full oversikt over alt man driver med. Fjernkontrollen er også oversiktlig og fin.

Trådløs subwoofer gir dypere bass enn testens andre sokler. Filmlyden gjengis mye høyere enn den billigere LAP340N. Filmer gjengis med langt bedre grep om lydeffektene, samtidig som sokkelen i ”Cinema” lydmodus simulerer surroundlyd, hvor bakkanalene tilsynelatende kommer opp fra bak hodet.

LG-sokkelen er ikke like oppløst og detaljert som Canton, og dialogene er litt tynnere og slankere. Det er heller ikke veldig mye trøkk i den øvre delen av bassområdet, subwooferen konsentrerer seg om de dypere tonene. Likevel gjør den filmopplevelsen mer engasjerende. Canton har mulighet til å låte enda fetere enn LG hvis den kobles til ekstern subwoofer, men da blir det dyrere.

Musikk i stereo låter tross subwooferen mer forsiktig enn med Canton og Klipsch. Subwooferen får riktignok med seg mer av lydbildets fundament og grunnmur, men den er ikke den strammeste og tonalt mest oppløste vi har hørt. Musikk funker greit, men film best.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Jungelbrølet

Klipsch-sokkelen er stor og tjukk, ikke det estetisk peneste å bruke som en TV-sokkel. Fordelen er større innvendig volum, som kommer godt med når man skal dra på litt.

Den kjipe fjernkontrollen av svart plast i kredittkortstørrelse, vil mest sannsynlig leve en pensjonert tilværelse ned imellom sofaputene. Videre mangler lydsokkelen et display som viser valgt inngang. I stedet vises det med ulike farger på en lysdiode. Grønn, for eksempel, er optisk. Blå er naturligvis Bluetooth. Subwooferkanalen kan skrus opp og ned pluss/minus 6 steg, men man aner aldri hvilket steg den står på. Her kan amerikanerne lære ett og annet om brukervennlighet!

Det meste er tilgitt når lydsokkelen får gjengi filmlyden (som må gjøres med optisk kabel, da HDMI mangler). Den er nemlig den kraftigste lydsokkelen undertegnede har hørt. Klipsch låter knalltøft når man spiller høyt, med godt grep om lydeffektene, og subwooferkanalen er også kraftig og kontrollert enn de øvrige. Lyden er litt røffere i kantene med Klipsch enn Canton, med litt hardere og kaldere dialoger.

Surroundlydeffekt på film er ikke all verden, vi får aldri følelsen av å få lyden bakfra. Men det hjelper noe på film. Musikk bør derimot gjengis i ren stereo. Det er god sammenheng mellom mellomtone og bass, som er fyldig og hardtslående, tatt i betraktning at det er en lydsokkel uten separat subwoofer. Det mangler bare litt oppløsning.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Uimponerende

Den superslanke lydsokkelen fra LG, som heter 340N i svart og 341N i sølv, har få funksjoner og er tilsvarende enkel å bruke. Lyd fra TV-en kommer via optisk digital, og musikk kan enten spilles av via TV-en, eller trådløst fra mobiltelefonen via Bluetooth. TV fra LG kan kobles til trådløst med Bluetooth, da med synkronisert bilde og lyd. Av lydinnstillinger finnes kun surroundlyd (Cinema Sound) av og på, i tillegg til lydnivå opp og ned.

Musikk i stereo låter greit, med fyldigere bass enn man skulle tro på forhånd. Moderne popmusikk med lite dynamikk og dypbass fungerer fint, og lyden blir høy nok. Problemet melder seg med mer kompleks musikk. For eksempel Ane Bruns ”These Days”, hvor bassen stresser høyttalerne, som da bryter opp i skurring.

Cinema Sound-funksjonen brer filmlyden godt utover, og det ville vært helt akseptabelt, hvis ikke lydnivået var så altfor lavt. Spesielt filmer med DTS HD-lydspor (som ”Hobbiten – Smaugs ødemark”) låter nesten ikke høyere enn man normalt ville stilt TV-ens interne høyttalere. Dette fordi standardlydsporet som er pakket ved siden av HD-lydsporet har lavere lyd for at HD-lydsporet skal oppleves ekstra imponerende. LG-sokkelen kan ikke stilles høyt nok i lydnivå for å kompensere for dette, og resultatet blir uengasjerende.

Lyden fra LG LAP340N er et godt løft fra en liten reise-TV, men oppgraderingen synes ikke helt bra nok til at vi føler det er verdt å bruke penger på den.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.