TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Yamaha PRO 400

Japansk vellyd

Med en rik instrumenttradisjon og vel ansette høyttalere og hi-fi, er forventningene til Yamahas nye hodetelefoner store.

forfatter
Publisert 23.06.13 - 03:55
L&B mener
Stort og fyldig lydbilde Flatkabel med mic Lekker design
Kunne trengt litt mer gjennomsiktighet Kan være ubehagelig på øret i lengden
Spesifikasjoner
 • Lukkede øreklokker
 • Mic og fjernkontroll
 • 50 mm element
 • 23 ohm, 106 dB
 • 286 gram
Veil. pris 1990Pr. 23.06.13 Produktside

De har laget hodetelefoner tidligere. Men det er så lenge siden at de fleste har glemt det for lengst. Derfor er det nesten oppsiktsvekkende at de med ett har en serie produkter, i ulike størrelser og prisklasser. Fra ørepropper til smartmobilen, til PRO-serien som består av tre modeller.

Toppmodellen heter PRO 500, mens vi tester PRO 400, som teknisk sett er lik. Bare bygget i rimeligere materialer. Det finnes også en mindre, lettere og billigere 300, men nå skal det handle om den mellomste modellen. Den konkurrerer direkte med Sony MDR-1R, Sennheiser Momentum og Philips nye Fidelio-serie. PRO 400 er lekkert laget, i offwhite eller sort, med lukkede øreklokker og avtakbar kabel. Det følger med to kabler, en 1,2 meter kort en med mikrofon og fjernkontroll til smartmobilen, og en 3 meter til hjemmebruk. De er flate som tagliatellepasta, og krøller ikke så lett som runde kabler. Den kan også klappes sammen, og får plass i et medfølgende etui.

50 mm store elementer drives av neodymiummagneter i de lukkede øreklokkene. Følsomheten, effektiviteten og impedans er tilpasset bærbart bruk, og en smartmobil eller nettbrett vil ikke ha noe problem med å drive Yamaha-klokkene.

Yamaha sier om PRO 400 at den er tilpasset et klangrikt, klart og tydelig lydbilde, og jeg må si at de har i stor grad sine ord i behold. Lydbildet er varmere og fyldigere enn fra Sennheiser Momentum, men ikke like stramt fokusert. I praksis betyr det at Yamaha-klokkene spiller innsmigrende behagelig. De er lett å like. Bassen er svært fyldig, men ikke så påtrengende i lengden som fra et par Dr. Dre Beats, og balansen i lydbildet er bedre her. Strykere klinger flott, og klaverklang er rett og slett elegant og lekkert gjengitt, tross at lydbildet ikke er helt nøytralt. Den fine varmen i lydbildet kler også de fleste vokaler godt. Siden diskanten er luftig, men dempet, blir lyden aldri hard eller påtrengende.

Diameteren på øreputene kan være for liten til enkeltes ører. Slik at klokkene ikke dekker skikkelig rundt, men klemmer på øret. Det er en liten ulempe. For klokkene presser i overkant godt på hodet. De sitter med andre ord som støpt, men i lengden kan det bli ubehagelig. Hvis bærekomfort er viktig, kan Sony MDR-1R være et bedre alternativ. Lydkvaliteten derimot er det lite å utsette på. Hvis man ikke krever enten basskraftige hodetelefoner, eller helt nøytral klang, er Yamahas PRO 400 et interessant alternativ til de etablerte hodetelefonprodusentenes modeller i samme prisklasse. Få av dem har nemlig like flott og kledelig fyldig klang som disse.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde