: Yamaha PRO 400

Japansk vellyd

Med en rik instrumenttradisjon og vel ansette høyttalere og hi-fi, er forventningene til Yamahas nye hodetelefoner store.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde Flatkabel med mic Lekker design
Kunne trengt litt mer gjennomsiktighet Kan være ubehagelig på øret i lengden
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 50 mm element
  • 23 ohm, 106 dB
  • 286 gram
Annonse
Annonse
forfatter

De har laget hodetelefoner tidligere. Men det er så lenge siden at de fleste har glemt det for lengst. Derfor er det nesten oppsiktsvekkende at de med ett har en serie produkter, i ulike størrelser og prisklasser. Fra ørepropper til smartmobilen, til PRO-serien som består av tre modeller.

Toppmodellen heter PRO 500, mens vi tester PRO 400, som teknisk sett er lik. Bare bygget i rimeligere materialer. Det finnes også en mindre, lettere og billigere 300, men nå skal det handle om den mellomste modellen. Den konkurrerer direkte med Sony MDR-1R, Sennheiser Momentum og Philips nye Fidelio-serie. PRO 400 er lekkert laget, i offwhite eller sort, med lukkede øreklokker og avtakbar kabel. Det følger med to kabler, en 1,2 meter kort en med mikrofon og fjernkontroll til smartmobilen, og en 3 meter til hjemmebruk. De er flate som tagliatellepasta, og krøller ikke så lett som runde kabler. Den kan også klappes sammen, og får plass i et medfølgende etui.

50 mm store elementer drives av neodymiummagneter i de lukkede øreklokkene. Følsomheten, effektiviteten og impedans er tilpasset bærbart bruk, og en smartmobil eller nettbrett vil ikke ha noe problem med å drive Yamaha-klokkene.

Yamaha sier om PRO 400 at den er tilpasset et klangrikt, klart og tydelig lydbilde, og jeg må si at de har i stor grad sine ord i behold. Lydbildet er varmere og fyldigere enn fra Sennheiser Momentum, men ikke like stramt fokusert. I praksis betyr det at Yamaha-klokkene spiller innsmigrende behagelig. De er lett å like. Bassen er svært fyldig, men ikke så påtrengende i lengden som fra et par Dr. Dre Beats, og balansen i lydbildet er bedre her. Strykere klinger flott, og klaverklang er rett og slett elegant og lekkert gjengitt, tross at lydbildet ikke er helt nøytralt. Den fine varmen i lydbildet kler også de fleste vokaler godt. Siden diskanten er luftig, men dempet, blir lyden aldri hard eller påtrengende.

Diameteren på øreputene kan være for liten til enkeltes ører. Slik at klokkene ikke dekker skikkelig rundt, men klemmer på øret. Det er en liten ulempe. For klokkene presser i overkant godt på hodet. De sitter med andre ord som støpt, men i lengden kan det bli ubehagelig. Hvis bærekomfort er viktig, kan Sony MDR-1R være et bedre alternativ. Lydkvaliteten derimot er det lite å utsette på. Hvis man ikke krever enten basskraftige hodetelefoner, eller helt nøytral klang, er Yamahas PRO 400 et interessant alternativ til de etablerte hodetelefonprodusentenes modeller i samme prisklasse. Få av dem har nemlig like flott og kledelig fyldig klang som disse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.