: Yamaha PRO 400

Japansk vellyd

Med en rik instrumenttradisjon og vel ansette høyttalere og hi-fi, er forventningene til Yamahas nye hodetelefoner store.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde Flatkabel med mic Lekker design
Kunne trengt litt mer gjennomsiktighet Kan være ubehagelig på øret i lengden
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 50 mm element
  • 23 ohm, 106 dB
  • 286 gram
Annonse
Annonse
forfatter

De har laget hodetelefoner tidligere. Men det er så lenge siden at de fleste har glemt det for lengst. Derfor er det nesten oppsiktsvekkende at de med ett har en serie produkter, i ulike størrelser og prisklasser. Fra ørepropper til smartmobilen, til PRO-serien som består av tre modeller.

Toppmodellen heter PRO 500, mens vi tester PRO 400, som teknisk sett er lik. Bare bygget i rimeligere materialer. Det finnes også en mindre, lettere og billigere 300, men nå skal det handle om den mellomste modellen. Den konkurrerer direkte med Sony MDR-1R, Sennheiser Momentum og Philips nye Fidelio-serie. PRO 400 er lekkert laget, i offwhite eller sort, med lukkede øreklokker og avtakbar kabel. Det følger med to kabler, en 1,2 meter kort en med mikrofon og fjernkontroll til smartmobilen, og en 3 meter til hjemmebruk. De er flate som tagliatellepasta, og krøller ikke så lett som runde kabler. Den kan også klappes sammen, og får plass i et medfølgende etui.

50 mm store elementer drives av neodymiummagneter i de lukkede øreklokkene. Følsomheten, effektiviteten og impedans er tilpasset bærbart bruk, og en smartmobil eller nettbrett vil ikke ha noe problem med å drive Yamaha-klokkene.

Yamaha sier om PRO 400 at den er tilpasset et klangrikt, klart og tydelig lydbilde, og jeg må si at de har i stor grad sine ord i behold. Lydbildet er varmere og fyldigere enn fra Sennheiser Momentum, men ikke like stramt fokusert. I praksis betyr det at Yamaha-klokkene spiller innsmigrende behagelig. De er lett å like. Bassen er svært fyldig, men ikke så påtrengende i lengden som fra et par Dr. Dre Beats, og balansen i lydbildet er bedre her. Strykere klinger flott, og klaverklang er rett og slett elegant og lekkert gjengitt, tross at lydbildet ikke er helt nøytralt. Den fine varmen i lydbildet kler også de fleste vokaler godt. Siden diskanten er luftig, men dempet, blir lyden aldri hard eller påtrengende.

Diameteren på øreputene kan være for liten til enkeltes ører. Slik at klokkene ikke dekker skikkelig rundt, men klemmer på øret. Det er en liten ulempe. For klokkene presser i overkant godt på hodet. De sitter med andre ord som støpt, men i lengden kan det bli ubehagelig. Hvis bærekomfort er viktig, kan Sony MDR-1R være et bedre alternativ. Lydkvaliteten derimot er det lite å utsette på. Hvis man ikke krever enten basskraftige hodetelefoner, eller helt nøytral klang, er Yamahas PRO 400 et interessant alternativ til de etablerte hodetelefonprodusentenes modeller i samme prisklasse. Få av dem har nemlig like flott og kledelig fyldig klang som disse.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.