Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Yamaha PRO 400

Japansk vellyd

Med en rik instrumenttradisjon og vel ansette høyttalere og hi-fi, er forventningene til Yamahas nye hodetelefoner store.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde Flatkabel med mic Lekker design
Kunne trengt litt mer gjennomsiktighet Kan være ubehagelig på øret i lengden
Spesifikasjoner
  • Lukkede øreklokker
  • Mic og fjernkontroll
  • 50 mm element
  • 23 ohm, 106 dB
  • 286 gram

De har laget hodetelefoner tidligere. Men det er så lenge siden at de fleste har glemt det for lengst. Derfor er det nesten oppsiktsvekkende at de med ett har en serie produkter, i ulike størrelser og prisklasser. Fra ørepropper til smartmobilen, til PRO-serien som består av tre modeller.

Toppmodellen heter PRO 500, mens vi tester PRO 400, som teknisk sett er lik. Bare bygget i rimeligere materialer. Det finnes også en mindre, lettere og billigere 300, men nå skal det handle om den mellomste modellen. Den konkurrerer direkte med Sony MDR-1R, Sennheiser Momentum og Philips nye Fidelio-serie. PRO 400 er lekkert laget, i offwhite eller sort, med lukkede øreklokker og avtakbar kabel. Det følger med to kabler, en 1,2 meter kort en med mikrofon og fjernkontroll til smartmobilen, og en 3 meter til hjemmebruk. De er flate som tagliatellepasta, og krøller ikke så lett som runde kabler. Den kan også klappes sammen, og får plass i et medfølgende etui.

50 mm store elementer drives av neodymiummagneter i de lukkede øreklokkene. Følsomheten, effektiviteten og impedans er tilpasset bærbart bruk, og en smartmobil eller nettbrett vil ikke ha noe problem med å drive Yamaha-klokkene.

Yamaha sier om PRO 400 at den er tilpasset et klangrikt, klart og tydelig lydbilde, og jeg må si at de har i stor grad sine ord i behold. Lydbildet er varmere og fyldigere enn fra Sennheiser Momentum, men ikke like stramt fokusert. I praksis betyr det at Yamaha-klokkene spiller innsmigrende behagelig. De er lett å like. Bassen er svært fyldig, men ikke så påtrengende i lengden som fra et par Dr. Dre Beats, og balansen i lydbildet er bedre her. Strykere klinger flott, og klaverklang er rett og slett elegant og lekkert gjengitt, tross at lydbildet ikke er helt nøytralt. Den fine varmen i lydbildet kler også de fleste vokaler godt. Siden diskanten er luftig, men dempet, blir lyden aldri hard eller påtrengende.

Diameteren på øreputene kan være for liten til enkeltes ører. Slik at klokkene ikke dekker skikkelig rundt, men klemmer på øret. Det er en liten ulempe. For klokkene presser i overkant godt på hodet. De sitter med andre ord som støpt, men i lengden kan det bli ubehagelig. Hvis bærekomfort er viktig, kan Sony MDR-1R være et bedre alternativ. Lydkvaliteten derimot er det lite å utsette på. Hvis man ikke krever enten basskraftige hodetelefoner, eller helt nøytral klang, er Yamahas PRO 400 et interessant alternativ til de etablerte hodetelefonprodusentenes modeller i samme prisklasse. Få av dem har nemlig like flott og kledelig fyldig klang som disse.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.