Search
Generic filters

TEST : Sennheiser PXC 550-II

God lyd i anonym innpakning

Sennheiser spiller på det trygge. En allerede velfungerende modell er oppdatert med variabel støyreduksjon og stemmestyring. Brukerflaten har til gjengjeld blitt noe rotete.

Karakter
Sennheiser PXC 550-II

Lyd & Bilde mener

Lyden er blant markedets beste, og støyreduksjonen fungerer problemfritt. Behagelig passform, uten at de tar for mye plass i bagasjen.
De nye funksjonene virker litt lite gjennomtenkt. Kombinasjonen av mikroskopiske knapper og et virvar av håndsignaler gjør styringen vanskeligere enn nødvendig.
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse med ANC
 • Drivere: 32 mm
 • Frekvensområde: 17 Hz–23 kHz (-10 dB)
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Impedans (passiv tilstand): 46 ohm
 • Batteritid: 20 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Google Assistant, Alexa, Siri, m.fl.
 • App: Sennheiser Smart Control
 • Tilkobling: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX LL, SBC, AAC)
 • Vekt: 227 g
 • Web: sennheiser.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3599 kr

Hodetelefongiganten Sennheiser har ikke bare én, men to toppmodeller innen hodetelefoner med aktiv støyreduksjon (ANC), og begge er nå kommet i nye generasjoner: Momentum 3 Wireless til “pen” bruk på kontoret og PXC 550-II til pendling og reisebruk.

Sennheiser PXC 550-II er en diskret og forholdsvis kompakt over-ear-modell. Øreklokkene i matt sort plast er ovale, og hodebøylen er foret med kunstlær. Siden hodetelefonene er beregnet til bruk på reise, kan øreklokkene foldes sammen, som vi er vant til på tilsvarende modeller.

PPXC 550-II er ikke hodetelefoner man tar på seg for å vekke oppmerksomhet. Designen er diskret og gjør lite for å imponere. Det er først når man ser den vesle logoen på bøylen, man forstår at det er Sennheiser – og ikke Bose eller Sony, som de til forveksling ligner på. (Foto: Sennheiser)

PXC 550-II er først og fremst beregnet til trådløs bruk, men det følger med en analog kabel som gjør at de kan brukes på flyturen. Og også en fly-adapter i tilfelle du skulle havne på et fly som er så gammelt at den doble jack-kontakten fortsatt er i bruk.

Les også Trådløs luksus med et vell av funksjoner Vi får flere finesser med den tredje versjonen av Sennheisers glimrende trådløse hodetelefoner.

Det tilbys flere grader av støyreduksjon, noe som er blitt vanlig i dag. Dette er en av forskjellene fra forgjengeren. Hos Sennheiser kan man velge mellom full støyreduksjon, variabel støyreduksjon eller ingen i det hele tatt. Velger man den variable, får man igjen valget mellom automatisk tilpasning til støyen i omgivelsene eller en «vindstøyreduksjon». Det er ikke mulig å velge graden av variabel reduksjonen selv. Det er heldigvis ikke spesielt problematisk, siden den kraftigste reduksjonen er forholdsvis skånsom med musikken.

Batteritiden er 20 timer med Bluetooth og støyreduksjon. For å spare på batteriet slår hodetelefonene seg automatisk av når øreklokkene dreies 90 grader. Det er en utmerket idé, men medaljens bakside er at hodetelefonene ikke slår seg av når man bare legger dem fra seg på bordet – slik de fleste andre gjør. Så risikoen for at batteriet er flatt når du plukker opp PX 550-II, er stor. En vanlig avbryterknapp hadde vært et pluss. (Foto: Sennheiser)

Vanskelig betjening

Sennheiser Smart Control-app-en er nødvendig om man ønsker å stille inn støyreduksjonen eller skifte lydprofil. Ut over «nøytral» – som er nettopp det – fins innstillingene «club» som gir rikelig med bass og en tilbaketrukket mellomtone, mens «movie» gir imponerende bass til filmen. Ønsker du en gjennomtrengende mellomtone som fremhever vokalen, er det også en mulighet.

App-en får til gjengjeld strykkarakter når det kommer til stabilitet og brukervennlighet. Har hodetelefonene vært slått av, må de pares med mobilen på nytt, angivelig av sikkerhetshensyn. Og det mislykkes ofte – også selv om de er gjenkjent på Bluetooth.

Noen produsenter sverger til touch-styring av hodetelefonene, mens andre mener at knapper gir den beste kontrollen. Sennheiser har valgt begge deler, men uten å bruke det beste fra begge verdener. Avspilling av musikkspor, telefonanrop og volumkontroll håndteres med ikke mindre enn elleve (!) forskjellige fingerbevegelser, mens ANC aktiveres ved hjelp av en bitteliten skyvebryter med tre stillinger: av, variabel ANC og maks ANC. Det positive med det er at man kan være trygg på å ikke skifte funksjon ved en feiltakelse. Til gjengjeld er det nesten umulig å finne knappen uten å ta av seg hodetelefonene.

Stemmestyringsknappen nede bak øreflippen betjenes med høyre tommelfinger. Der er også en mikroskopisk Bluetooth-bryter, men den trenger du heldigvis ikke å røre med mindre du befinner deg i et fly med forbud mot radiosendere. På dette punktet skal jeg ydmykt og ærlig innrømme at jeg selv ikke slår av Bluetooth på flyturer – og det har fortsatt ikke ført til at flyet har styrtet.

Lydkvaliteten

Sennheiser Smart Control-appen gjør det mulig å stille inn lyden etter egen smak, men testen er gjort med innstillingen «nøytral». Her får man en behagelig og varm lyd som fungerer godt til de fleste musikktyper. Bassen er tydelig, uten å være dominerende (det kan man fint få den til å bli i appen). Mellomtonen er klar, og stemmer låter naturlige og ganske fri. Og støyreduksjonen endrer ikke på dette.Diskanten er litt avdempet, noe som får overtoner på for eksempel hi-hat til å låte litt tamt. Ikke direkte mørkt, men bare ikke så engasjerende. Inntrykket er det samme med og uten ANC.

Alt i alt er dette støydempende hodetelefoner som faktisk kan brukes til å høre på musikk i støyende omgivelser. Det fører PXC 550-II til den lydmessig beste delen av feltet for støyreduserende hodetelefoner. På linje med Sony WH-1000 XM3 og Bose NC 700. De er ikke så åpne og hi-fi-aktige som DALI IO-6, men har til gjengjeld bedre støyreduksjon.

Konklusjon

Sennheiser PXC 550-II er en naturlig videreutvikling av forgjengeren, og begge er ganske velfungerende ANC-hodetelefoner i premiumklassen. De har alle funksjoner som skal være på hodetelefoner i denne klassen anno 2020, herunder variabel støyreduksjon og stemmestyring.

De nye funksjonene i betjeningen virker ikke helt gjennomtenkt, og de må slåss om plassen i brukerflaten.

Heldigvis – og viktigere – har Sennheiser beholdt den gode lyden, som betyr at musikken slipper så godt som uskadet gjennom den effektive støyreduksjonen. Prismessig møter Sennheiser likevel hard og direkte konkurranse med de nyeste modellene fra Bose, Sony, B&W, m.fl.

Men om du liker den nøkterne designen, og kan leve med betjeningen, får du en behagelig reisekamerat som ikke tar så mye plass i håndbagasjen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens halvautomatiske og direktedrevne platespiller, trenger et solid fundament for å yte sitt beste.
  Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Veil.pris 3750 ,- Du kan svette og løpe kabelfritt med B&O Sjekk beste pris

  Audio-Technica ATH-CK3TW

  Veil.pris 1390 ,- Rimelig og god fra Audio-Technica Sjekk beste pris

  Beats Powerbeats Pro

  Veil.pris 2590 ,- Fortsatt blant våre favoritter Sjekk beste pris

  Sennheiser Momentum True Wireless 2

  Veil.pris 3190 ,- Vår nye favoritt Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.