: Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst

Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.
Februar 2017Pioneer SE-MS7BT
Lyd & Bilde mener
Musikken presenteres med klokkeklar lyd og en imponerende distinkt diskantgjengivelse. Komforten er dessuten i høysetet.
Noen vil ønske en litt fyldigere bass, og litt mer avrundet diskant.
Spesifikasjoner
  • Type: Over øret, trådløs, lukket
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 3.0
  • Aktiv støydemping: nei
  • Sammenleggbare: nei
  • Mikrofon og fjernkontroll: ja
  • Høyttalerelement: 40 mm
  • Batteritid: 12 timer
  • Vekt: 290 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Pioneer har her satset på høy komfort med svært myke puter, som dessuten forsegler lyden meget effektivt inne i øret. Det er en bra ting, siden SE-MS7BT ikke har aktiv støyreduksjon. Hodetelefonene er trådløse og støtter lydkodekene aptX og AAC for bedre lyd via Bluetooth. Det følger også med kabel, hvis du er tom for batteri eller ønsker bedre lyd. Med kabel skal nemlig hodetelefonene gjengi toner helt opp til 40 kHz, som kan være en fordel med høyoppløste lydformater. Det viktigste er likevel at de låter bra innenfor frekvensområdet under 20 kHz.

Foto: Pioneer

 

Hodetelefonene pares med mobiltelefonen ved å holde av/på-knappen inne, og hvis du har en NFC-kompatibel Android-mobil trenger du kun å holde mobilen og hodetelefonene inntil hverandre.

Brukervennlighet
Mikrofon for samtaler er innebygd i hodetelefonene, og lydnivå kan stilles opp og ned med knappene på venstre ørekopp. Du kan besvare samtaler, starte og pause musikk med av/på-knappen. Det funker helt fint, uten problemer.

Lyden av detaljer
I trådløs modus er lyden åpen og detaljert. Sangstemmer låter klart som dagen, og klassisk musikk har et stort og åpent rom, Bluetooth tatt i betraktning. I forhold til Pioneers rimeligere utenpå-øret-modell MJ561BT til 700 kroner er lydbildet vesentlig større, hvor de rimeligere søsknene har en langt mer mellomtonefokusert lydgjengivelse.

Annonse
Den trådløse MS7BT er tilgjengelig i fargene svart, sølv og brun. Foto: Pioneer

 

Elektroniske rytmer låter bra, bassen er kjapp og luftig, og selv bassinstrumenter har overtoner, som Pioneer-ene som gjengir svært distinkt. I forhold til B&W P5 Wireless til 2.800 kroner er det litt å gå på når vi snakker varme i mellomtoneområdet. MS7BT er litt slankere her, slik at trompet og saksofon mister noe av kroppen. Men Pioneer er faktisk åpnere i diskanten. Jeg er neimen ikke sikker på at jeg foretrekker P5 Wireless i alle sammenhenger, og det er ganske imponerende, all den tid de nesten koster det dobbelte.

Diskanten kan være litt i overkant frempå, noe man spesielt legger merke til når man spiller høyt. Cymbaler kan låte litt masete og aggressivt. Med kabel tilkoblet kommer flere detaljer frem, og musikken får noe mer luft og større rom. Med high-end musikkspilleren X7 fra FiiO og høyoppløste musikkfiler løftes lyden et stort hakk i forhold til min egen iPhone 6S Plus, og Pioneer MS7BT holder godt stand også i forhold til en av våre kablede favoritter i prisklassen, Sony M1A. Sony-ene har en litt varmere gjengivelse og en mykere diskantgjengivelse som jeg må innrømme jeg foretrekker i ni av ti tilfeller. Men jeg lar meg imponere av taktfastheten til Pioneer. De måler seg ikke med kablede hodetelefoner til samme pris, men den trådløse friheten og den nydelige passformen gjør disse til en av mine favoritter i denne klassen.

Foto: Pioneer
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.