: Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst

Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.
Februar 2017Pioneer SE-MS7BT
Lyd & Bilde mener
Musikken presenteres med klokkeklar lyd og en imponerende distinkt diskantgjengivelse. Komforten er dessuten i høysetet.
Noen vil ønske en litt fyldigere bass, og litt mer avrundet diskant.
Spesifikasjoner
  • Type: Over øret, trådløs, lukket
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 3.0
  • Aktiv støydemping: nei
  • Sammenleggbare: nei
  • Mikrofon og fjernkontroll: ja
  • Høyttalerelement: 40 mm
  • Batteritid: 12 timer
  • Vekt: 290 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Pioneer har her satset på høy komfort med svært myke puter, som dessuten forsegler lyden meget effektivt inne i øret. Det er en bra ting, siden SE-MS7BT ikke har aktiv støyreduksjon. Hodetelefonene er trådløse og støtter lydkodekene aptX og AAC for bedre lyd via Bluetooth. Det følger også med kabel, hvis du er tom for batteri eller ønsker bedre lyd. Med kabel skal nemlig hodetelefonene gjengi toner helt opp til 40 kHz, som kan være en fordel med høyoppløste lydformater. Det viktigste er likevel at de låter bra innenfor frekvensområdet under 20 kHz.

Foto: Pioneer

 

Hodetelefonene pares med mobiltelefonen ved å holde av/på-knappen inne, og hvis du har en NFC-kompatibel Android-mobil trenger du kun å holde mobilen og hodetelefonene inntil hverandre.

Brukervennlighet
Mikrofon for samtaler er innebygd i hodetelefonene, og lydnivå kan stilles opp og ned med knappene på venstre ørekopp. Du kan besvare samtaler, starte og pause musikk med av/på-knappen. Det funker helt fint, uten problemer.

Lyden av detaljer
I trådløs modus er lyden åpen og detaljert. Sangstemmer låter klart som dagen, og klassisk musikk har et stort og åpent rom, Bluetooth tatt i betraktning. I forhold til Pioneers rimeligere utenpå-øret-modell MJ561BT til 700 kroner er lydbildet vesentlig større, hvor de rimeligere søsknene har en langt mer mellomtonefokusert lydgjengivelse.

Den trådløse MS7BT er tilgjengelig i fargene svart, sølv og brun. Foto: Pioneer

 

Elektroniske rytmer låter bra, bassen er kjapp og luftig, og selv bassinstrumenter har overtoner, som Pioneer-ene som gjengir svært distinkt. I forhold til B&W P5 Wireless til 2.800 kroner er det litt å gå på når vi snakker varme i mellomtoneområdet. MS7BT er litt slankere her, slik at trompet og saksofon mister noe av kroppen. Men Pioneer er faktisk åpnere i diskanten. Jeg er neimen ikke sikker på at jeg foretrekker P5 Wireless i alle sammenhenger, og det er ganske imponerende, all den tid de nesten koster det dobbelte.

Diskanten kan være litt i overkant frempå, noe man spesielt legger merke til når man spiller høyt. Cymbaler kan låte litt masete og aggressivt. Med kabel tilkoblet kommer flere detaljer frem, og musikken får noe mer luft og større rom. Med high-end musikkspilleren X7 fra FiiO og høyoppløste musikkfiler løftes lyden et stort hakk i forhold til min egen iPhone 6S Plus, og Pioneer MS7BT holder godt stand også i forhold til en av våre kablede favoritter i prisklassen, Sony M1A. Sony-ene har en litt varmere gjengivelse og en mykere diskantgjengivelse som jeg må innrømme jeg foretrekker i ni av ti tilfeller. Men jeg lar meg imponere av taktfastheten til Pioneer. De måler seg ikke med kablede hodetelefoner til samme pris, men den trådløse friheten og den nydelige passformen gjør disse til en av mine favoritter i denne klassen.

Foto: Pioneer

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.