Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst

Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.
Lyd & Bilde mener
Musikken presenteres med klokkeklar lyd og en imponerende distinkt diskantgjengivelse. Komforten er dessuten i høysetet.
Noen vil ønske en litt fyldigere bass, og litt mer avrundet diskant.
Spesifikasjoner
  • Type: Over øret, trådløs, lukket
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 3.0
  • Aktiv støydemping: nei
  • Sammenleggbare: nei
  • Mikrofon og fjernkontroll: ja
  • Høyttalerelement: 40 mm
  • Batteritid: 12 timer
  • Vekt: 290 gram

Pioneer har her satset på høy komfort med svært myke puter, som dessuten forsegler lyden meget effektivt inne i øret. Det er en bra ting, siden SE-MS7BT ikke har aktiv støyreduksjon. Hodetelefonene er trådløse og støtter lydkodekene aptX og AAC for bedre lyd via Bluetooth. Det følger også med kabel, hvis du er tom for batteri eller ønsker bedre lyd. Med kabel skal nemlig hodetelefonene gjengi toner helt opp til 40 kHz, som kan være en fordel med høyoppløste lydformater. Det viktigste er likevel at de låter bra innenfor frekvensområdet under 20 kHz.

Foto: Pioneer

 

Hodetelefonene pares med mobiltelefonen ved å holde av/på-knappen inne, og hvis du har en NFC-kompatibel Android-mobil trenger du kun å holde mobilen og hodetelefonene inntil hverandre.

Brukervennlighet
Mikrofon for samtaler er innebygd i hodetelefonene, og lydnivå kan stilles opp og ned med knappene på venstre ørekopp. Du kan besvare samtaler, starte og pause musikk med av/på-knappen. Det funker helt fint, uten problemer.

Annonse

Lyden av detaljer
I trådløs modus er lyden åpen og detaljert. Sangstemmer låter klart som dagen, og klassisk musikk har et stort og åpent rom, Bluetooth tatt i betraktning. I forhold til Pioneers rimeligere utenpå-øret-modell MJ561BT til 700 kroner er lydbildet vesentlig større, hvor de rimeligere søsknene har en langt mer mellomtonefokusert lydgjengivelse.

Den trådløse MS7BT er tilgjengelig i fargene svart, sølv og brun. Foto: Pioneer

Annonse

 

Elektroniske rytmer låter bra, bassen er kjapp og luftig, og selv bassinstrumenter har overtoner, som Pioneer-ene som gjengir svært distinkt. I forhold til B&W P5 Wireless til 2.800 kroner er det litt å gå på når vi snakker varme i mellomtoneområdet. MS7BT er litt slankere her, slik at trompet og saksofon mister noe av kroppen. Men Pioneer er faktisk åpnere i diskanten. Jeg er neimen ikke sikker på at jeg foretrekker P5 Wireless i alle sammenhenger, og det er ganske imponerende, all den tid de nesten koster det dobbelte.

Diskanten kan være litt i overkant frempå, noe man spesielt legger merke til når man spiller høyt. Cymbaler kan låte litt masete og aggressivt. Med kabel tilkoblet kommer flere detaljer frem, og musikken får noe mer luft og større rom. Med high-end musikkspilleren X7 fra FiiO og høyoppløste musikkfiler løftes lyden et stort hakk i forhold til min egen iPhone 6S Plus, og Pioneer MS7BT holder godt stand også i forhold til en av våre kablede favoritter i prisklassen, Sony M1A. Sony-ene har en litt varmere gjengivelse og en mykere diskantgjengivelse som jeg må innrømme jeg foretrekker i ni av ti tilfeller. Men jeg lar meg imponere av taktfastheten til Pioneer. De måler seg ikke med kablede hodetelefoner til samme pris, men den trådløse friheten og den nydelige passformen gjør disse til en av mine favoritter i denne klassen.

Foto: Pioneer

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.