TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Flips Audio solo2social

Sosiale hodetelefoner

Flipp øreklokkene rundt og del favorittmusikken med vennene dine!

Lyd & Bilde mener
+Det virker faktisk! Solo2social scorer poeng på imponator-effekten når man snur øreklokkene og spiller høyt.
-Ingen volumkontroll. Stereoperspektiv, bass og maksimalt lydtrykk er alle strengt begrenset. Mørk og udetaljert lyd.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 2 stk. 40 mm drivere med neodymium-magneter
  • Impedans: 4 ohm
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Batteri: 600 mAh. Opplading via Micro-USB.
Veil. pris 849

Driverne i et par hodetelefoner er i bunn og grunn bare et par høyttalere. Så hvorfor kan man ikke bare snu dem og benytte de som høyttalere? Tradisjonell ingeniørviten sier at det ikke er mulig. For det første jobber hodetelefoner ved mye lavere effekt enn høyttalere, og for det andre mangler hodetelefonene et kabinett bak driverne.

Men hvis man er et lite firma som består av to teknikere, en designer og entreprenør ignorerer man gammel visdom og prøver å gjøre det umulige. Det er i hvert fall slik det fremstilles på Flips Audios hjemmeside.

Flips Audio har kun et produkt, nemlig de vendbare hodetelefonene solo2social. Brukt på vanlig måte er de et par ganske alminnelige lukkede hodetelefoner i moderne og ganske pen DJ-design. Men når man snur øreklokkene rundt, skjer det noe spesielt: Da tennes nemlig en innebygd forsterker, som mangedobler lydnivået slik at omgivelsene kan lytte med.

Øreputene er av on-ear-typen. Det vil si at de sitter utenpå øret uten å omslutte det helt. På undertegnedes (forholdsvis store) hode sitter de litt stramt.

Mellomtonen er ganske behagelig. Det er til gjengjeld også det beste man kan si om hodetelefonlyden. Diskanten er nokså dempet slik at lydbildet blir meget mørkt og stort sett uten overtoner. Bassen klarer seg litt bedre. Fyldig og fin, men den går ikke spesielt dypt ned i frekvens.

Solo2social låter faktisk bedre som høyttalere. Med forsterkeren tent gir de en ganske åpen og detaljert lyd. De kan ikke spille høyt, og bass finnes ikke. Men effekten av å kunne snu hodetelefonene og dele musikken med venner holder. Og det låter flere hakk bedre enn mobilens egen høyttaler! ”Høyttalerne” har merkelig nok ingen egen volumkontroll, så lydnivået bestemmes av mobilens utgang, selv om den innebygde forsterkeren kjapt setter grensen for hvor høyt man kan spille før det låter ubehagelig.

Hodetelefonene mangler fjernkontrollknapp til mobilen, og har heller ingen mikrofon til håndfrie samtaler. Når det likevel er en innebygget forsterker, er det litt overraskende at Flips Audio ikke har valgt å gå hele veien, og gjøre hodetelefonene trådløse via Bluetooth.

Flips Audio oppgir kun få tekniske data, men så lover de på den andre siden heller ikke mer enn hva de kan holde. Forvrengningen i hodetelefonene er oppgitt til 2%. Det høres tillitvekkende lavt ut, men da det ikke er noen opplysninger angående hvilket lydtrykk eller ved hvilken frekvens, er informasjonen lik null. Vi vet imidlertid at impedansen er 4 ohm (noe som er meget lavt), og at driverne er 4 cm i diameter.

Konklusjon
De kombinerte hodetelefonene og høyttalerne fra Flips Audio er et bra påfunn, og systemet virker bra i praksis. Du scorer garantert poeng for å være kul i vennegjengen. Men du får ikke både et par gode hodetelefoner og to gode høyttalere for 849 kr.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.