: Flips Audio solo2social

Sosiale hodetelefoner

Flipp øreklokkene rundt og del favorittmusikken med vennene dine!
Lyd & Bilde mener
Det virker faktisk! Solo2social scorer poeng på imponator-effekten når man snur øreklokkene og spiller høyt.
Ingen volumkontroll. Stereoperspektiv, bass og maksimalt lydtrykk er alle strengt begrenset. Mørk og udetaljert lyd.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 2 stk. 40 mm drivere med neodymium-magneter
  • Impedans: 4 ohm
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Batteri: 600 mAh. Opplading via Micro-USB.
Annonse
Annonse
forfatter

Driverne i et par hodetelefoner er i bunn og grunn bare et par høyttalere. Så hvorfor kan man ikke bare snu dem og benytte de som høyttalere? Tradisjonell ingeniørviten sier at det ikke er mulig. For det første jobber hodetelefoner ved mye lavere effekt enn høyttalere, og for det andre mangler hodetelefonene et kabinett bak driverne.

Men hvis man er et lite firma som består av to teknikere, en designer og entreprenør ignorerer man gammel visdom og prøver å gjøre det umulige. Det er i hvert fall slik det fremstilles på Flips Audios hjemmeside.

Flips Audio har kun et produkt, nemlig de vendbare hodetelefonene solo2social. Brukt på vanlig måte er de et par ganske alminnelige lukkede hodetelefoner i moderne og ganske pen DJ-design. Men når man snur øreklokkene rundt, skjer det noe spesielt: Da tennes nemlig en innebygd forsterker, som mangedobler lydnivået slik at omgivelsene kan lytte med.

Øreputene er av on-ear-typen. Det vil si at de sitter utenpå øret uten å omslutte det helt. På undertegnedes (forholdsvis store) hode sitter de litt stramt.

Mellomtonen er ganske behagelig. Det er til gjengjeld også det beste man kan si om hodetelefonlyden. Diskanten er nokså dempet slik at lydbildet blir meget mørkt og stort sett uten overtoner. Bassen klarer seg litt bedre. Fyldig og fin, men den går ikke spesielt dypt ned i frekvens.

Solo2social låter faktisk bedre som høyttalere. Med forsterkeren tent gir de en ganske åpen og detaljert lyd. De kan ikke spille høyt, og bass finnes ikke. Men effekten av å kunne snu hodetelefonene og dele musikken med venner holder. Og det låter flere hakk bedre enn mobilens egen høyttaler! ”Høyttalerne” har merkelig nok ingen egen volumkontroll, så lydnivået bestemmes av mobilens utgang, selv om den innebygde forsterkeren kjapt setter grensen for hvor høyt man kan spille før det låter ubehagelig.

Hodetelefonene mangler fjernkontrollknapp til mobilen, og har heller ingen mikrofon til håndfrie samtaler. Når det likevel er en innebygget forsterker, er det litt overraskende at Flips Audio ikke har valgt å gå hele veien, og gjøre hodetelefonene trådløse via Bluetooth.

Flips Audio oppgir kun få tekniske data, men så lover de på den andre siden heller ikke mer enn hva de kan holde. Forvrengningen i hodetelefonene er oppgitt til 2%. Det høres tillitvekkende lavt ut, men da det ikke er noen opplysninger angående hvilket lydtrykk eller ved hvilken frekvens, er informasjonen lik null. Vi vet imidlertid at impedansen er 4 ohm (noe som er meget lavt), og at driverne er 4 cm i diameter.

Konklusjon
De kombinerte hodetelefonene og høyttalerne fra Flips Audio er et bra påfunn, og systemet virker bra i praksis. Du scorer garantert poeng for å være kul i vennegjengen. Men du får ikke både et par gode hodetelefoner og to gode høyttalere for 849 kr.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.