annonse

test:
Denon AH-GC30

Varm og stillferdig

Denon er klar med et nytt produkt i kampen om støytronen.

Denon AH-GC30
annonse
annonse

Boomen i hodetelefoner har nå stått på i fem års tid, og det er ikke småpenger som legges på disken. Den mest populære produktgruppen akkurat nå er støyreduserende luksus-hodetelefoner, så her beiler alle produsentene om kundenes gunst.

Denon AH-GC30 (GC står for «Global Cruiser») er etterfølgeren til AH-GC20, som vi har testet tidligere med godt resultat. Av ytre ligner den forgjengeren til nær forveksling: En solid bøyle i børstet aluminium holder de ovale øreklokkene fast. Øreklokkene er av plast med en silkeaktig overflate. Både øreputene og hodebøylen er foret med mykt kunstskinn over memoryskum. Det hele virker luksuriøst på en avdempet og «voksen» måte.

Der mange velger å la hodetelefonene styres med fingertouch og gester, holder Denon fast på knapper til de fleste funksjonene. Det skal de ikke høre noe vondt om, da det er lettere å føle seg frem mellom knapper. Selv om fem knapper – hvor de fleste har dobbeltfunksjoner – kan være vanskelig å finne frem i.

Denon har ikke brukt penger på emballasjen til AH-GC30. En tynn og ydmyk pappeske er langt fra det som designhodetelefoner til den halve prisen leveres i. Men det handler om de indre verdiene, og personlig vil jeg heller ha et godt reiseetui i en enkel eske, enn en stoffpose i en delvis lakket gedigen forpakning med magnetiske foldedører. Og det får man. I pakken finner man også tre par kabler: to minijack-kabler med og uten fjernkontroll, samt en USB-kabel som ikke bare brukes til lading. Man kan nemlig bruke den innebygde DAC-en via USB – og dermed slippe tapsgivende trådløs overføring. Direkte tilkoblet støtter Denon AH-GC30 HD-lyd.

Batteritiden er oppgitt til 20 timer med Bluetooth og ANC på. Det er nok til selv den lengste direkteflyturen man kan oppdrive. Men det er fortsatt en hel dag kortere enn Sony WH-1000XM3 og Bang & Olufsen H9i.

Foto: Denon

Tre grader av stillhet

Denon AH-GC30 har tre støyreduksjonsinnstillinger: «Plane Mode», «City Mode» og Office Mode», hvor flyinnstillingen er den mest effektive og kontorinnstillingen den mest skånsomme.

Denon har god kontroll på teknikken, og støyreduksjonen vil gjøre flyturen så stressfri som mulig. Selv om Sony WH-1000XM3 ved direkte sammenligning kanskje fjerner en anelse mer, er vi fortsatt oppe i en klasse hvor støy ikke er et problem, og du derfor kan nøye deg med å bekymre deg for benplassen og flymaten når først hodetelefonene er på, og informasjonsskjermen forteller at det er 10 timer til destinasjonen.

annonse

Akkurat som andre moderne støyreduserende hodetelefoner har Denon AH-GC30 en funksjon som gjør det mulig å få mikrofonlyden sendt inn i hodetelefonen slik at man kan følge med i en samtale. Hos Denon heter den «Ambient monitor», og aktiveres ved å prikke på den ene øreklokken med en finger.

Pågående veiledning

Alle endringer av innstillingene ledsages av både en fanfare og en begeistret kvinnestemme som forteller hva som nå er valgt. Det virker som overkill – og meget forstyrrende for musikken. I støyende omgivelser kan det sånn sett gi god mening å få en bekreftelse på at man har truffet knappen riktig. Men her var responsen så dominerende at jeg til slutt valgte enten å holde meg helt fra å skifte mellom støyreduksjonstilstandene eller ta hodetelefonene av før jeg skiftet. Inntil det lyktes å finne en online-manual som forklarte hvordan guidingen kunne slås av!

Lydkvaliteten

Ingen støyreduserende hodetelefoner nøyer seg med bare å fjerne støyen. Lydkvaliteten lider mer eller mindre i prosessen. Denon AH-GC30 er intet unntak. Spesielt i den kraftige Plane Mode, hvor overtoner kan bli litt dunkle. I de mindre hardhendte City- og Office-innstillingene forblir en større del av toppen intakt. Det er imidlertid under alle omstendigheter et problem som er mindre ved normal bruk – altså midt i trafikken eller i en støyende flykabin, hvor det ikke handler om å utpensle detaljer, men om i det hele å kunne høre musikken.

Som ren musikkgjengiver med ANC avslått, er inntrykket et intimt lydbilde med en rund og fyldig øvre bass og nedre mellomtone. Diskanten er veloppløst nok, men den står litt i skyggen av bunnen. Når Leonard Cohen synger You Want it Darker, kommer han helt frem til scenekanten, mens resten av bandet holder seg i bakgrunnen. Det er ikke snakk om buldrende bass, for lyden er nyansert nok. Bare varm.

Over USB-tilkoblingen kommer det litt mer luft i toppen, og bassen blir merkbart fastere. Det endrer dog ikke på AH-GC30s generelt varme klang. Her er det definitivt peiskos hele veien – uansett om man spiller Simon & Garfunkel eller Disturbed. Hvis du bare vi ha en mer nøytral lyd, er Jabra Elite 85h og Sony WH-1000XM3 alternativer.

annonse

Konklusjon

Konkurransen på ANC-hodetelefoner er beinhard, og kvalitetsforskjellene små. Denons alternativ til en støydempende hodetelefon i luksusklassen er god å bruke. Den virker solid, og støyreduksjonen er noenlunde på nivå med konkurrentene. I ren luksusfølelse kan bare de svært dyre B&O matche Denon. Lydbildet er varmt, på grensen til det dunkle, noe som vil gi delte meninger. Men vi har å gjøre med hodetelefoner til hyggestunder, som nok spesielt vil tiltale de som har nådd en så moden alder at de gir pokker i hva de andre mener.

picture4 picture2
<
>
Der mange velger å la hodetelefonene styres med fingertouch og gester, holder Denon fast på knapper til de fleste funksjonene. Foto: Denon
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
 • Type: over-ear, lukket, trådløs med ANC
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 5–50 000 Hz
 • Aktiv støydemping: ja, tre trinn
 • Batteritid: 20 timer med ANC
 • Stemmestyring: Google Assistant, Alexa, Siri
 • App: -
 • Tilkobling: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD, AAC)
 • Vekt: 287 gram
 • Web: hifiklubben.no
Pris: 3498 kr
PlussUSB-DAC for direkte, tapsfri tilkobling. Byggekvaliteten matches kun av få.
MinusIkke fullt så effektiv støydemping som Sony og Bose. Lyden er noe mørk. Infernalsk audioguide.
Denon AH-GC30 produktside
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Vi tester 6 high-end gaming headsets

  Vi tester 6 high-end gaming headsets

  Spillyd i luksusklassen
  Hva får man når man legger en ekstra tusenlapp på bordet for et gaming-headset? Først og fremst får man bedre lyd.
  HyperX Cloud Orbit S

  HyperX Cloud Orbit S

  3 299
  Suveren teknologi til nedsatt pris
  HyperX Cloud Orbit S er en forkledd utgave av årets beste gaming-headset.
  Audio-Technica ATH-G1WL

  Audio-Technica ATH-G1WL

  2 690
  Minimalistisk headset til voksne spillere
  Audio-Technica snakker til middelaldrende hi-fi-nerder som også liker å spille.
  Bowers & Wilkins PX7

  Bowers & Wilkins PX7

  3 998
  Hodetelefoner med luksusfølelse
  Bowers & Wilkins tuller ikke med byggekvaliteten når de introduserer den nye trådløse toppmodellen PX7. Med støydemping.
  Huawei Freebuds 3

  Huawei Freebuds 3

  1 790
  Huaweis AirPods-kopi er like gode (og dårlige)
  Huawei Freebuds 3 tar opp kampen med Apples AirPods. De låter godt, men har et par alvorlige skavanker.
  Vi tester 10 Gaming-headset

  Vi tester 10 Gaming-headset

  Bomber og granater! 10 øreklokker for heseblesende gamere
  Enten du er en l33t eller n00b: Vi har testet ti gaming headset du har råd til!
  SteelSeries Arctis 1 Wireless

  SteelSeries Arctis 1 Wireless

  1 190
  Lekkert begynnerheadset
  Hvis du vil ha et virkelig godt headset som ikke tapper budsjettet, er Arctis 1 et godt alternativ.
  Sennheiser GSP 370

  Sennheiser GSP 370

  1 949
  Sennheiser på hjemmebane
  Sennheiser har laget en god trådløs hodetelefon som også er fin til spill.
  Razer Kraken Ultimate

  Razer Kraken Ultimate

  1 549
  Spill for galleriet
  Razer har laget en deilig bamse av et headset. Aktiv støyreduksjon i mikrofonen.
  HP Omen Mindframe Prime

  HP Omen Mindframe Prime

  1 990
  Hold hodet kalt
  Hvis du svetter når du spiller, har HPs luksus-headset innebygget kjøleskap i øreklokkene!
  Corsair Virtuoso RGB Wireless SE

  Corsair Virtuoso RGB Wireless SE

  1 999
  Hi-fi-lyd i luksusinnpakning
  Corsairs voksenmodell er lekker og stilfull som en luksusbil.
  Audio-Technica ATH-G1

  Audio-Technica ATH-G1

  1 890
  Tro mot sin arv
  Audio-Technica er ikke kjent for sine hi-fi-hodetelefoner for ingenting.
  HyperX Cloud Alpha S

  HyperX Cloud Alpha S

  1 289
  Headset med valgfri bass
  HyperX er mestere i å velge de viktige funksjonene – og selge dem til en god pris.
  Trust GXT 414 Zamak

  Trust GXT 414 Zamak

  699
  Til gjester og leilighetsgamere
  Hvis økonomien har det siste ordet, finner du det ikke billigere.
  Svive Kerberos

  Svive Kerberos

  749
  All begynnelse er vanskelig
  Svive koster ikke mye. Når man har testet det, føles prisen likevel høy.
  Logitech G pro

  Logitech G pro

  999
  Nøkternt killerverktøy
  Logitechs profesjonelle headset er behagelig barbert for alt unødvendig tull og tøys.