TEST: B&O Beoplay E8 3rd Generation

Luksus som endelig sitter

Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

B&O Beoplay E8 3rd Generation
Karakter
B&O Beoplay E8 3rd Generation

Lyd & Bilde mener

Fin lyd med masse detaljer. Omgivelseslyd som slippes gjennom låter meget naturlig. Trådløs rekkevidde er endelig god, og støtte for trådløs lading er fint.
Lyden kunne godt vært kraftigere. Berøringsfunksjoner er nokså knotete, og Bluetooth-tilkoblingen kunne vært mer intuitiv. Ikke NFC.
 • Type: helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.1
 • Vanntett: IP54
 • Kodeker: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 7 timer, 35 ekstra i etui
 • Vekt: 11,6 g
 • Ladekabel: USB C
 • Web: bang-olufsen.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3500 kr

Beoplay E8 har i løpet av ganske kort tid kommet i sin tredje generasjon, etter 2.0 bare hadde vært noen måneder på markedet. Jeg likte faktisk 2-er’n på mange måter, med ren og pen lyd og mulighet for trådløs lading. Og ikke minst at øreproppene ser og føles skikkelig ut.

Problemet var først og fremst at den trådløse rekkevidden var altfor dårlig, og at trådløs støy fra andre produkter påvirket E8 2.0 negativt. Og dessuten burde en såpass dyr øreproppmodell hatt støtte for aptX og ikke kun AAC og standard Bluetooth-lyd (SBC). Alt dette er fikset nå, med Bluetooth 5.1 og aptX-støtte. I min uhøytidelige rekkeviddetest kunne jeg skritte opp rundt 40 meter utendørs, før dropouts begynte å melde seg. Og ingen problemer i nærheten av andre trådløse produkter.

B&O Beoplay E8 3rd Gen
Beoplay E8 3rd Generation har flere forbedringer over sine forgjengere. Foto: Bang & Olufsen
Les også Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

Bedre batteritid

Batteritiden er også kraftig forbedret siden sist. Opp fra 4 til 7 timer i proppene, og dessuten 35 timer ekstra i etuiet, mot forgjengerens 12 timer. Ikke verst!

Tidsforsinkelse

Et annet ankepunkt jeg hadde med forgjengeren var at bilde og lyd ikke var synkronisert skikkelig, da lyden hang etter. Akkurat dette har dessverre ikke blitt noe bedre, selv med aptX. Skal du spille, må du leve med at lyden henger rundt et kvart sekund etter handlingen.

B&O Beoplay E8_3Gen models
Foto: Bang & Olufsen

 

Passform og brukervennlighet

Passformen til 3rd Generation er identisk med forgjengerens. I mine ører sitter de godt, men jeg har lest at andre synes de er litt trøblete. Brukervennligheten med knappene på høyre og venstre er dessuten litt knotete. Trykk én gang på høyre ørepropp for å starte og pause en sang. To trykk hopper til neste. Trykk to ganger på venstre ørepropp for å hoppe tilbake. Skal du aktivere stemmestyring, gjøres dette med tre trykk med venstre finger. Besvaring av samtaler gjør du ved å holde inne høyre finger i 5 sekunder, mens tilsvarende med venstre finger avviser samtalen. Dette krever tilvenning.

Omgivelseslyd

En ting jeg liker med Beoplay E8 er hvordan den slipper igjennom lyd fra omgivelsene når man ønsker det. Dette gjøres ved å tappe venstre ørepropp en lett gang, eller du kan gjøre det i mobilappen, da med tre ulike grader lydstyrke. Omgivelsene låter mye mer naturlig gjennom E8 enn med noen andre ørepropper jeg har hørt med tilsvarende funksjon.

Aktiv støydemping får du derimot ikke her, da må du for eksempel velge Apples AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3.

B&O Beoplay E8_3Gen wireless charging
Beoplay E8 støtter trådløs lading. Foto: Bang & Olufsen

 

Lydkvalitet

Lyden er veldig lik den til forgjengeren. Spilt gjennom min iPhone er den så å si identisk, med en fyldig og god bass – om enn ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylden og varmen, jeg kunne likevel ønske de slo litt hardere. Sammenlignet med Powerbeats Pro er det litt å gå på når vi snakker futt og fart.

Sony WF-1000XM3 har fyldigere bass, og som sagt fordelen av aktiv støydemping. Men Sonyene har noen små dropouts innimellom, som oppleves som knitring, noe som er fraværende hos Beplay E8.

Trådløs lading skjer med Qi-teknologien, som betyr at Beoplay ladeplaten til 1200 kroner ekstra også kan lade mobiltelefoner som støtter trådløs lading. Beoplay E8 kan også lades med tredjeparts ladere. Foto: Bang & Olufsen

 

For å teste aptX har jeg min billige men trofaste Motorola G6 Plus. Da blir diskanten enda litt mer finmasket og luftig, sammenlignet med AAC-lyden man får gjennom iPhone. Men lydsignaturen er fortsatt veldig lik. Skulle du forresten ønske å tilpasse lyden til egen smak, kan dette gjøres i appen.

Det jeg savner er lydtrykk. Maksimalt lydnivå virker faktisk å være et lite hakk lavere enn hos forgjengeren, mest sannsynlig for å utvide batteritiden. Det gjør at jeg sitter mye og spiller musikk på full guffe, og det gjør dessuten at klassisk musikk blir temmelig kjedelig. Det gjennomsnittlige lydnivået der er nemlig mye lavere enn på pop, for å gi plass til et større dynamikkområde.

Ett ord om samtalekvaliteten: Glimrende! Mottakeren hører stemmen min klart og tydelig, nesten på høyde med ørepropper som AirPods Pro, hvor mikrofonene sitter nærmere munnen, ytterst på hver sin «pinne».

Konklusjon

Beoplay E8 3rd Generation – som offisielt bare heter E8, er et par meget gode luksusørepropper. Lyden er meget god, med masse luft og detaljer, og vi liker at de kan lades trådløst. Omgivelseslyd er også fint å kunne slippe gjennom, og lyden på samtaler er meget god.

Trådløs rekkevidde er endelig på høyde med de beste, og tilkoblingen er mye mer stabil enn på forgjengeren. Endelig er aptX på plass, men lydforsinkelsen er fortsatt på nesten et kvart sekund i forhold til bildet. Det gjør spilling til en smått irriterende affære.

Alt i alt en flott ørepropp, og en soleklar forbedring fra forgjengeren.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?