Search
Generic filters
TEST

B&O Beoplay E8 3rd Generation

B&O Beoplay E8 3rd Generation
TESTB&O Beoplay E8 3rd Generation
Karakter
B&O Beoplay E8 3rd Generation

Luksus som endelig sitter

Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

Lyd & Bilde mener

Fin lyd med masse detaljer. Omgivelseslyd som slippes gjennom låter meget naturlig. Trådløs rekkevidde er endelig god, og støtte for trådløs lading er fint.
Lyden kunne godt vært kraftigere. Berøringsfunksjoner er nokså knotete, og Bluetooth-tilkoblingen kunne vært mer intuitiv. Ikke NFC.
 • Type: helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.1
 • Vanntett: IP54
 • Kodeker: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 7 timer, 35 ekstra i etui
 • Vekt: 11,6 g
 • Ladekabel: USB C
 • Web: bang-olufsen.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3500 kr

Beoplay E8 har i løpet av ganske kort tid kommet i sin tredje generasjon, etter 2.0 bare hadde vært noen måneder på markedet. Jeg likte faktisk 2-er’n på mange måter, med ren og pen lyd og mulighet for trådløs lading. Og ikke minst at øreproppene ser og føles skikkelig ut.

Problemet var først og fremst at den trådløse rekkevidden var altfor dårlig, og at trådløs støy fra andre produkter påvirket E8 2.0 negativt. Og dessuten burde en såpass dyr øreproppmodell hatt støtte for aptX og ikke kun AAC og standard Bluetooth-lyd (SBC). Alt dette er fikset nå, med Bluetooth 5.1 og aptX-støtte. I min uhøytidelige rekkeviddetest kunne jeg skritte opp rundt 40 meter utendørs, før dropouts begynte å melde seg. Og ingen problemer i nærheten av andre trådløse produkter.

B&O Beoplay E8 3rd Gen
Beoplay E8 3rd Generation har flere forbedringer over sine forgjengere. Foto: Bang & Olufsen
Les også Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.
 data-srcset

Bedre batteritid

Batteritiden er også kraftig forbedret siden sist. Opp fra 4 til 7 timer i proppene, og dessuten 35 timer ekstra i etuiet, mot forgjengerens 12 timer. Ikke verst!

Tidsforsinkelse

Et annet ankepunkt jeg hadde med forgjengeren var at bilde og lyd ikke var synkronisert skikkelig, da lyden hang etter. Akkurat dette har dessverre ikke blitt noe bedre, selv med aptX. Skal du spille, må du leve med at lyden henger rundt et kvart sekund etter handlingen.

B&O Beoplay E8_3Gen models
Foto: Bang & Olufsen

 

Passform og brukervennlighet

Passformen til 3rd Generation er identisk med forgjengerens. I mine ører sitter de godt, men jeg har lest at andre synes de er litt trøblete. Brukervennligheten med knappene på høyre og venstre er dessuten litt knotete. Trykk én gang på høyre ørepropp for å starte og pause en sang. To trykk hopper til neste. Trykk to ganger på venstre ørepropp for å hoppe tilbake. Skal du aktivere stemmestyring, gjøres dette med tre trykk med venstre finger. Besvaring av samtaler gjør du ved å holde inne høyre finger i 5 sekunder, mens tilsvarende med venstre finger avviser samtalen. Dette krever tilvenning.

Omgivelseslyd

En ting jeg liker med Beoplay E8 er hvordan den slipper igjennom lyd fra omgivelsene når man ønsker det. Dette gjøres ved å tappe venstre ørepropp en lett gang, eller du kan gjøre det i mobilappen, da med tre ulike grader lydstyrke. Omgivelsene låter mye mer naturlig gjennom E8 enn med noen andre ørepropper jeg har hørt med tilsvarende funksjon.

annonse

Aktiv støydemping får du derimot ikke her, da må du for eksempel velge Apples AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3.

annonse
B&O Beoplay E8_3Gen wireless charging
Beoplay E8 støtter trådløs lading. Foto: Bang & Olufsen

 

Lydkvalitet

Lyden er veldig lik den til forgjengeren. Spilt gjennom min iPhone er den så å si identisk, med en fyldig og god bass – om enn ikke den mest slagkraftige. Elektroniske rytmer har fylden og varmen, jeg kunne likevel ønske de slo litt hardere. Sammenlignet med Powerbeats Pro er det litt å gå på når vi snakker futt og fart.

Sony WF-1000XM3 har fyldigere bass, og som sagt fordelen av aktiv støydemping. Men Sonyene har noen små dropouts innimellom, som oppleves som knitring, noe som er fraværende hos Beplay E8.

Trådløs lading skjer med Qi-teknologien, som betyr at Beoplay ladeplaten til 1200 kroner ekstra også kan lade mobiltelefoner som støtter trådløs lading. Beoplay E8 kan også lades med tredjeparts ladere. Foto: Bang & Olufsen

 

annonse

For å teste aptX har jeg min billige men trofaste Motorola G6 Plus. Da blir diskanten enda litt mer finmasket og luftig, sammenlignet med AAC-lyden man får gjennom iPhone. Men lydsignaturen er fortsatt veldig lik. Skulle du forresten ønske å tilpasse lyden til egen smak, kan dette gjøres i appen.

Det jeg savner er lydtrykk. Maksimalt lydnivå virker faktisk å være et lite hakk lavere enn hos forgjengeren, mest sannsynlig for å utvide batteritiden. Det gjør at jeg sitter mye og spiller musikk på full guffe, og det gjør dessuten at klassisk musikk blir temmelig kjedelig. Det gjennomsnittlige lydnivået der er nemlig mye lavere enn på pop, for å gi plass til et større dynamikkområde.

Ett ord om samtalekvaliteten: Glimrende! Mottakeren hører stemmen min klart og tydelig, nesten på høyde med ørepropper som AirPods Pro, hvor mikrofonene sitter nærmere munnen, ytterst på hver sin «pinne».

Konklusjon

Beoplay E8 3rd Generation – som offisielt bare heter E8, er et par meget gode luksusørepropper. Lyden er meget god, med masse luft og detaljer, og vi liker at de kan lades trådløst. Omgivelseslyd er også fint å kunne slippe gjennom, og lyden på samtaler er meget god.

Trådløs rekkevidde er endelig på høyde med de beste, og tilkoblingen er mye mer stabil enn på forgjengeren. Endelig er aptX på plass, men lydforsinkelsen er fortsatt på nesten et kvart sekund i forhold til bildet. Det gjør spilling til en smått irriterende affære.

Alt i alt en flott ørepropp, og en soleklar forbedring fra forgjengeren.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til B&O Beoplay E8 3rd Generation

   data-srcset

  Skikkelig hi-fi i øret

  Selv om de er bittesmå og prisen er overkommelig, er JBLs helt trådløse ørepropper mer enn voksne.

   data-srcset

  JBL uten spesielle fordeler

  JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

  (Foto: Jabra)

  Overlegne treningspropper

  Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link