TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.

forfatter
Publisert 12.11.19 - 14:20
Karakter
B&O Beoplay E8 2.0
L&B menerskew
pluss Lyden er meget behagelig, med en masse luft i overtonene. Støtter trådløs lading, og gir høy luksusfølelse.
minus Trådløs rekkevidde er dårligst i klassen. Knotete berøringsfunksjoner.
Spesifikasjoner
  • Type: helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 4.2
  • Vanntett: IP54
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 4 timer, 12 ekstra i etui
  • Vekt: 13 g
  • Ladekabel: USB C
  • Web: bang-olufsen.com
Veil. pris 3299 Produktside

Versjon 2.0 av den populære Beoplay E8 er har et par små, men for enkelte viktige, forbedringer fra forgjengeren på lager. For det første har den fått støtte for trådløs lading. Enten med Beoplay-ladeplaten på 10 W, som koster 1200 kroner ekstra, eller med en hvilken som helst annen Qi-ladeplate. Mikro USB er dessuten erstattet med USB C, som gir hurtigere lading.

Hva er ikke fikset?

Vi likte svært godt E8 da den kom, ankepunktet til artikkelforfatteren var at passformen kunne vært bedre, og at batteritiden var for kort. Akkurat disse to tingene er uforandret på versjon 2.0.

Det som ikke ble påpekt, var mangel på aptX-støtte, som også gjelder E8 2.0. Lydforsinkelsen er dessuten ganske drøy. Lyden er ikke i synk med leppebevegelsene om du ser film på mobilen, og det er enda verre med spill: krasjer du en bil på skjermen, tar det nesten et kvart sekund før lyden kommer, som fjerner virkelighetsfølelsen.

Passform og brukervennlighet

Trådløs rekkevidde dårligst i klassen. 10 meter var alt jeg kunne gå ute i friluft – en femtedel av rekkevidden til de aller beste.

Passformen til 2.0 er identisk med forgjengerens. I mine ører sitter de godt, men jeg har lest at andre synes de er litt trøblete. Brukervennligheten med knappene på høyre og venstre er dessuten litt knotete. Trykk én gang på høyre ørepropp for å starte og pause en sang. To trykk hopper til neste. Men hva skjer når du trykker tre ganger? Da aktiveres plutselig telefonens taleassistent. Skal du tilbake en låt må du i stedet trykke to ganger på venstre ørepropp. Trykk én gang på venstre, og lyder fra omverdenen slippes inn i øret så du hører hva som foregår. Akkurat det er meget praktisk.

Lydkvalitet

Lyden står det derimot bra til med. Dette var heller aldri forgjengerens problem. Bassen er fyldig og dyp. Rytmene på Billie Eilish’ Bury a Friend låter både tøft, men samtidig behagelig. Det finnes ikke skarpe toner noe sted. Stemmen hennes kunne kanskje kommet enda lengre frem i lydbildet, det holdes igjen litt i området hvor lysere stemmer har mest energi.

På klassisk musikk beholder øreproppene fatningen, også under kraftigere crescendo-partier. Men det mangler litt fraspark i mellomtoneområdet, øreproppene er aldri helt aggressive nok. Det låter litt for speilblankt og finslipt til tider.

B&O har for øvrig en app hvor man kan finne en lydsignatur som passer ens egen smak, og hadde lydkvaliteten vært det eneste kriteriet ville BeoPlay E8 2.0 kjempet helt i toppen.

Konklusjon

Beoplay E8 2.0 er et par flotte ørepropper, med flott lyd og stort preg av luksus. Akkurat som sin forgjenger E8. Et par småting er nytt, som trådløs lading og USB C-kontakt.

De viktigste ankepunktene er derimot ikke fikset. For selv om lyden er meget god (om dog kanskje noe forsiktig), så er aptX fraværende, og proppene har dessuten en ganske drøy forsinkelse (ca 200 ms?), som gjør det plagsomt å se film og spille actionspill.

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Beoplay H8 2.0 ser ganske frekke ut i rosa. Foto: Bang & Olufsen
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Vi elsker disse

Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!

Meget engasjerende lyd, og en passform som aldri faller av. Sømløs integrasjon med Siri. Klasseledende trådløs rekkevidde.
Det finnes ørepropper med bedre oppløsning helt i toppen. Mangler noen av funksjonene til AirPods Pro.

Sony WF-1000XM3

Referansen holder mål

Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.

God og balansert lyd. Adaptiv støyreduksjon i 20 trinn. Veldig god batteritid. Glimrende rekkevidde.
Ikke så effektiv støyreduksjon som på storebror WH-1000XM3. Litt store og tunge.

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt kjøp

At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Meget god lyd, og eksepsjonell ladekapasitet i etuiet.
Bluetooth-paringen må skje i en gitt rekkefølge. Snevert utvalg av puter, og midt på treet trådløs rekkevidde.

Apple AirPods Pro

De ”alle” vil ha

Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.

Mye bedre lyd enn før. Støydemping og lydfremheving, samt sømløs integrasjon med Siri. Glimrende rekkevidde, og trådløs lading.
Hard mellomtone. Til musikk finnes enda bedre valg.

RHA TrueConnect

Engasjerende ­premiumfølelse

RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift

God lyd og stabil tilkobling, og en flott premium utførelse. Hurtiglading kommer godt med.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i en så dyr ørepropp hører ingensteds hjemme.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nei, takk

Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen ­skavanker som konkurrentene har funnet ut av.

Nøytral og god lyd i bass og mellomtone. God batteritid i proppene.
Ganske skarpe overtoner. Lite imponerende kapasitet i ladeetuiet. Klassens verste lydforsinkelse. Ubrukelig til film og spill.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ANC-ørepropper til budsjettpris Jabra Elite 4 er helt trådløse ørepropper med støydemping til en rimelig penge
Ananas i ørene Bang & Olufsen har laget en ny spesialutgave av sine EX-ørepropper. Denne gangen i ananasgult.
De råeste hodetelefonene under 5000 kroner? De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Følg Lyd & Bilde