Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS

Flott lyd på PC og PlayStation

Bang & Olufsens luksus-headset/hodetelefon finnes nå i en utgave til PC og PlayStation.

Skrevet av / 17.02.22 - 09:22
Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS
John Hvidlykke

Gaming er blitt mainstream i den grad at også tradisjonelle hi-fi-produsenter skal ha gaming-headsets på programmet. Det har vi sett hos blant andre JBL og Audeze.

Bang & Olufsen lanserte for knapt et år siden sitt første gaming-headset, Beoplay Portal. Den gangen overrasket de ved å fokusere strengt på Xbox – på bekostning av det flertallet som spiller på PC og PlayStation.

2021 12 22 BANGOLUFSEN 02 PORTAL GREY 025
Beoplay Portal fås nå i en utgave tilpasset trådløs bruk med PC og PlayStation. Og dermed flertallet av gamerne. (Foto: Bang & Olufsen)

Nå er det kommet en ny utgave av Beoplay Portal, som henvender seg til nettopp PC- og PlayStation-brukere. Vi har hatt mulighet til å prøve det før den offisielle lanseringen.

Der er ingen ytre forskjell på den nye utgaven av Beoplay Portal og fjorårets versjon. Den eneste synlige forskjellen er at det nå leveres med en stramt designet USB-C-adapter til trådløs forbindelse, og en like stramt designet USB-A-til-USB-C-adapter.

Som et fullblods – og fullpris – Bang & Olufsen-produkt er designen upåklagelig: Lammeskinnstrukne øreputer, aluminiumhodebøyle og pustbart stoff i bambusfibre er ikke hverdagskost i gaming. På lydsiden får man den hi-fi-vennlige aptX Adaptive-lydprotokollen og 3D-lyd med Dolby Atmos for Headphones.

På det indre plan har det skjedd forbedringer. Batteritiden er nesten fordoblet, så man nå får 19 timers trådløst spill via 2,4 GHz-adapteren – eller 42 timers musikk eller mobilspill via Bluetooth. I begge tilfeller med aktiv støyreduksjon (ANC) tilkoblet. Faktisk kan ikke ANC slås av, men bare justeres glidende. Justeringen går fra full støyreduksjon, over et nullpunkt, og derfra videre til å lede lyden fra omgivelsene gjennom via mikrofonene (Transparency Mode).

BeoplayPortal0007
Beoplay Portal ligner en luksushodetelefon, noe den sånn sett også er. Den har bare fått innebygde gamingfunksjoner. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay Portal er ikke et rendyrket gaming-headset, men en hybrid mellom headset og hodetelefon. Eller som Bang & Olufsen kaller det: en trådløs gaming-hodetelefon. Man får samme bærekomfort som med en ”skikkelig” hodetelefon, og når spillet er slutt, kan man bruke Portal som trådløs støyreduserende hodetelefon. Og i den nye utgaven fungerer teknikken bedre.

Forbedret støyreduksjon

På den første utgaven av Beoplay Portal var mikrofonene til støyreduksjonen temmelig vindfølsomme, noe som resulterte i at det var vanskelig å bruke dem utendørs på vindfulle dager – som i Danmark vil si de fleste av årets dager. Det har de fått kontroll på nå, og Portal kunne uten problemer brukes som trådløse hodetelefoner under pendling og til fots. Støyreduksjonen har også fått en oppdatering, og både trafikkstøy og kupéstøy i tog og bybane ble dempet tilfredsstillende.

Som før er betjeningen med touch, dels på metallsiden av øreklokkene, dels på to bånd bak på øreklokkene, hvor henholdsvis lydstyrke og graden av elektronisk støyreduksjon stilles inn med en glidende fingerbevegelse. Og som tidligere er det en finmotorisk utfordring som er langt større enn hvis ingeniørene hos Bang & Olufsen hadde valgt fysiske trykknapper til innstillingene.

Beoplay Portal 0057
Det er ingen mikrofonarm på Beoplay Portal, men taleforståelsen er uansett fremragende. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay Portal har ikke en fysisk mikrofonarm, men må nøye seg med en såkalt «virtual boom arm», hvor stemmen fanges opp med retningsbestemte mikrofoner.

Lydkvaliteten

Beoplay Portal er minst like mye en luksushodetelefon som den er gaming-headset. Og det gjelder også lyden, som er varm og lekker. Bassen er fremhevet og rund, men ikke dominerende. Stemmer står rent, og de sprø overtonene er på plass. Selv lyden av Portal handler mer om å skape en hyggelig stemning, enn å avsløre detaljer i musikkproduksjonen.

Konklusjon

Mangelen på trådløs adapter var en ulempe da vi testet den første utgaven av Beoplay Portal. For det var rett og slett for fett. Med den nye utgaven til PC og PlayStation er denne mangelen rettet opp. Det virker også som vindfølsomheten, som plaget den første utgaven, er forbedret.

Generelt sett er Beoplay Portal blitt et mer helstøpt produkt. Det forhindrer imidlertid ikke at forholdet mellom pris og ytelse er litt anstrengt. Du kan enkelt kjøpe et dyrt headset OG en dyr hodetelefon for prisen av Portal.

BeoplayPortal0004
Beoplay Portal koster like mye som en god ANC-hodetelefon og et gaming-headset til sammen. Og det vil ofte være en fordel å holde de to funksjonene adskilt. (Foto: Bang & Olufsen)

Karakter
Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS
High End

Home mener

Gamingheadset-et med klart lekrest design på markedet. Nå med trådløs adapter og forbedret batteritid. Bærekomfort på topp. Forbedret ANC. Koster altfor, altfor mye. Touch-betjeningen er elegant, men gjør betjening vanskeligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Scroll to Top